Kontakta oss

Sledtrax testar

YAMAHA SNOSCOOT 200 – EN HOPPFULL FRAMTID

Det ska böjas i tid det som krokigt skall bli brukar man säga. Och vi är nog inte ensamma om att vara avundsjuka på dagens ungdomar, som får möjlighet att lära sig att köra skoter på maskiner man själv hade önskat att man hade som liten. Vi har en Yamaha Snoscoot 200 som långtestare och vi kan lova att den får bekänna färg med vår grymmaste testförare Lukas bakom styret.

Barnskotrar är något som funnits med från olika leverantörer i olika skepnader genom åren och Yamaha körde med en ungdomsmodell i från slutet av 80 talet och några år framåt. Modellen hette Snoscoot SV80 och hade ett tufft utseende med en förarmiljö som faktiskt är mer lik dagens vuxna snöskotrar än dåtidens maskiner. Luckan mellan dom minsta 120 cc barnskotrarna och dom fullstora maskinerna blev således stor och i många år saknades en mellan modell likt 80 talets Snoscoot. Men som tur var kände även produktavdelningen på Yamaha samma saknad och tillsammans med Textron tog de fram en modern Snoscoot 200.

Den har som namnet antyder en motor på 200cc och det är en bränslesnål fyrtaktare som har cirka 10 hk och ger maskinen en toppfart på runt 50 km/h. Det borgar för en hel del mer action om man jämför med dom mindre 120cc motorerna. Både framvagnen och boggien har stötdämpare som man dessutom kan spänna på fjädrarna för att fungera för olika stora förare. Här kan vi intyga att vår testförare Lukas verkligen satt dom på prov och de fungerar bra till stora delar, men när det kommer till crossbanan eller större hopp så finns det till exempel stötdämpare från Öhlins som kan vara en god investering.

Maskinen är välbalanserad och med en modern förarmiljö så även juniorerna snabbt kan lära sig teknik för skråkörning, kurvtagning, stående körning med mera. Denna maskin har med andra ord betydligt fler likheter med stora skotrar jämfört med vad dom minsta barnskotrarna, det sitter faktiskt även riktiga variatorer och ett hydrauliskt bromssystem som gör att man får bra känsla och kontroll. Bromsarna ökar säkerheten också när man snabbt och enkelt utan större kraft kan sänka farten vid kurvor och plötsliga gupp.

En grym modell som gör dom yngsta förarna väl förberedda för ett fortsatt roligt snöskoterliv när man kommer upp i ålder och kanske suktar efter en ny YamahaMountain Max istället.

Läs mer på YAMAHA MOTOR SCANDINAVIA

Läs fler SLEDTRAX TESTAR

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen