Kontakta oss

Nyheter

THE PROFESSOR IS IN TOWN!

Killarna på Modshop har i helgen styrt upp ett “schooled-event” uppe i Gautosjö. Intresset verkar onekligen stort och det är inte vem som helst som kommer för att lära ut sina skills. Ingen mindre än “professorn” själv. Till sin hjälp har han med sig Wille Rajala från Finland, även han en erfaren mountainrider.

För den som inte vet vem Brett Rasmussen är kan vi kort sammanfatta att han tävlat inom Hill Climbing i femton år. Han är sexfaldig “King of the hill” vid world championship i Jackson Hole.

Men vad som gjort honom mest känd i skotervärlden på senare tid är medverkan i skoterfilmerna “Schooled”. Tillsammans med Legenden Chris Burandt har de två lärt ut tekniker för att bli en bättre backcountryrider kort sagt.

För oss som sett filmserien kan man inte mer än förundras över Bretts förmåga att kontrollera en skoter i brant terräng och djup snö. Lägg sedan till att han inte har mer än ett par tre år kvar till fyllda 60 år så blir man ytterligare imponerad över karlns extrema körskills.

Brett Rasmussen är på genomresa i Europa för att hålla sin clinic Ride Rasmussen Style. Han gör stopp runt om i Europa och är för tillfället i Gautosjö.

På onsdagskvällen höll man öppet butiken två timmar längre för att alla som ville skulle få en chans att komma in och prata med “professorn”.
Allt från skotermodeller, skotertillbehör till olika körtekniker diskuterades, och så visade han gladeligen upp sin egenutvecklade dämparuppsättning. Helt klart en trevlig annorlunda onsdag i Arvidsjaur, inte varje dag “professorn” dyker upp , men som det verkar inte sista gången heller.

Fortsätt läs

Mer i Nyheter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen