Kontakta oss

Produkter

TOBE REX MONO SUIT – EN SLITVARG I TUFF TERRÄNG!

I samma veva som friåkningen totalt exploderade kom även overallen åter att bli omåttligt populär igen. Var och varannan friåkare åker med Onepiece, monosuit, overall eller vad man nu vill kalla det. Helt klart en smaksak men undertecknad föredrar fördelarna med ett helt plagg. Därför kommer ToBe Rex att testas under hela säsongen för att se om den håller måttet.

Valet föll på Rex för att den är extremt tunn. Vid aktiv körning blir det lätt för varmt med ett fodrat plagg. Även om än det bara är lätt fodrat blir det svårt att ventilera ut när temperaturen ligger nära nollgradigt eller bara någon grad under noll. För att inte tala om vårkörningen. Rex har dessutom ventilationsdragkedjor på bröst och insida lår för att reglera temp. Samtidigt som den inte ska bli för varm är det enkelt att klä sig med flera lager för att slippa frysa de gånger det blir riktigt kallt. Det är trots allt lättare ta med något extra plagg i ryggan än att göra något åt en för varmt fodrad dress.

En annan fördel med Rex är också att den är extra förstärkt med Armortex kevlar på knän, insida lår och benslut. Även sömmar är förstärkta för att tåla riktigt tuffa tag. Inget ovanligt för en friåkare att komma in bland grenar och snår som har en tendens att gärna dras efter skoter och kläder. Här måste kläderna utstå en hel del.
I ToBe Rex Mono Suit är membranet som används sympatex. Sympatexen ska utstå 45000 vattenpelare, vara vindtätt och samtidigt andas. Imponerande! Alla sömmar är tejpade för att inte läcka in.

Förvaringsmässigt finns det åtta utanpåliggande fickor att tillgå. På benet sitter fyra större fickor.
På bröstet två stycken perfekta för börs och telefon om man nu inte väljer att sätta mobilen i den för ändamålet avsedda telefonfickan på insidan dressen. Sen finns det två mindre fickor på vardera ärm med plats för nycklar eller mindre föremål.
Den har även integrerade snölås i ärmar och i ben. Sen sitter det en D-krok i metall på vänster sida för att fästa nödstoppslinan i.

Hittills har vi ett 30-talet mil tillsamman i lössnö. Än har jag inte varit det minsta blöt i den och den verkar även ventilera ut väldigt bra. Men vi är bara en bit in i säsongen så efter vinterns slut så kommer det att komma en återkoppling om hur ToBe Rex har levererat. Den är inte billig så förväntningarna är ganska höga. Det enda jag varit är lite kall om snabeln. Men det löstes enkelt med ett par korta värmekallingar. Over an out!

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen