Kontakta oss

Produkter

POD K8 – KNÄSKYDD VÄRDIGA EN MÄSTARE!

Efter att ha totalhavererat mitt vänstra knä för snart 10 år sedan har jag testat i princip alla knäskydd på marknaden. Allt från relativt billiga till modeller för ca 20.000 SEK per par har passerat min ägo genom åren. Den senaste bekantskapen är POD K8 som lockar med en naturlig utformning som följer knäets naturliga rörelse i kombination med väldigt låg vikt. Om de levererar? Alla gånger! Att man dessutom kan skryta med att ha likadana knäskydd som Tucker Hibbert är bara en bonus. Synd bara att man inte automatiskt kan köra som honom också…

Direkt jag packar upp skydden första gången slås jag av hur smidiga de är. Om man tar lös skyddet för knäskålen är de så slimmade att de skulle fungera även i vardagen. När man haft dem på sig några minuter tänker man inte ens på att de sitter på benet. En stor fördel om man ska ha skydden på sig en hel dag.

Uppbyggnadsmässigt påminner de om de flesta knäskydd på marknaden med fyra kardborrespännen som fäster skyddet på plats. De två närmast knäskålen är de som egentligen ser till att skyddet fungerar som det ska medan de två övriga hjälper till att hålla det på plats. Något som märks väldigt tydligt i uppbyggnaden på remmarna. Främst remmen strax under knät är väl vadderad och placerad så att du drar fast skyddet ovanför vaden. Denna rem ska spännas ganska hårt för att skyddet ska hålla sig på plats, men det gör inget tack vare den ergonomiskt riktiga utformningen av remmen. Själva ramen i skydden är tillverkad av kolfiber som ger ett både starkt och lätt skydd. Ett skydd väger endast 490 gram.

För att få perfekt passform på skyddet följer det med två uppsättningar av mellanlägg i olika storlek. Dessa fäst på in- och utsida om knäet och ska ligga an utan att klämma för mycket. Och precis som för alla andra riktigare knäskydd är det väldigt viktigt att storleken är rätt för att de ska ge maximalt skydd mot vridning och översträckning. I mitt fall hamnade jag mitt emellan Large och X-Large vid en mätning. Jag valde då Large och använde mig av den tunnare uppsättningen av mellanlägg vilket har fungerat mycket bra.

Jag har i dagsläget kört ett femtiotal mil med knäskydden och måste säga att de är bland de absolut bästa jag haft genom åren. Just att de är så smidiga och knappt märks av är ett stort plus jämfört med exempelvis Mobius X8 som jag upplever som lite klumpiga. Åtminstone i jämförelse med dessa POD K8:or. Att man kan ta lös skyddet för knäskålen och sedan använda dem i de flesta situationer ökar såklart på mångsidigheten hos dem lite extra.

Har under dessa mil råkat ut för en del tjuvslag och annat som ger påfrestning på mitt söndertrasade knä och hittills har POD K8 gjort sitt jobb med bravur. Visst känns det i knäet i dessa situationer, men skyddet hindrar att det går för långt med ännu mer skador som följd.

Det enda jag önskar mig är att jag varit tillräckligt smart för att använda denna typ av knäskydd innan olyckan var framme istället för efteråt. Jag rekommenderar verkligen alla skoteråkare där ute som håller på med lite mer avancerad körning att använda någon typ av knäskydd, och varför inte investera i ett par riktiga med en gång. Det är de värt alla dagar i veckan! Ett par POD K8 kostar strax under åttatusen kronor hos vår samarbetspartner Sledstore, vilket enligt mig är rena fyndet om de kan hjälpa dig att behålla dina knän hela.

 

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen