Kontakta oss

Produkter

UTVÄRDERING – KLÄDGUIDEN SNÖSKOTERKLÄDER

Hösten kan verkligen kännas lång för den skoterintresserade, den första snön känns alltid långt borta. Men samtidigt ger det en möjlighet att kika över sin utrustning för att den skall vara fit for fight inför kommande säsong. Är skoterstället i den kondition det förväntas vara? Har hjälmen kanske slagit i backen lite fler gånger än vad den borde? Nu utvärderar Sledtrax och rätar ut lite frågetecken kring de snöskoterkläder som vi presenterade i början av säsongen.

SNÖSKOTERKLÄDER KLIM VALDEZ PARKA JACKA OCH KLIM TOGWOTEE BIB BYXA

Klim har länge stått för kvalitet och detta ställ är inget undantag. Bara av att känna på stället förstår man att det skall tåla tuff kontakt med grenverk eller vad det kan komma att utsättas för. Byxorna är riktigt höga vilket har gjort att vi aldrig varit i kontakt med snö eller vatten. Kläderna har hållit undertecknad torr genom hela säsongen.

+Extrem tåligt material som utstår hård påfrestning, med flertalet klätterturer bakom sig ser det fortfarande ut som nytt.

+ Andningsförmågan som håller borta väta in och utifrån. Ventilationsmöjligheterna som verkligen fungerar.

– Det enda negativa med det här stället är det höga priset.

AIROH AVIATOR 2.2 HJÄLM

När undertecknad hämtade kartongen där hjälmen låg började man fundera om det verkligen fanns en hjälm där inne. Med en vikt på 950 gram är det en av de lättaste hjälmarna på marknaden. Visst finns det lättare men då åker prislappen hiss ytterligare några våningar. Hjälmen är välbalanserad och inte allt för varm när våren börjar göra sig påmind.

+Lätt med bra passform 

+Inte för varm och tvättbara innerkuddar.

-Kall när termometern visar under -15

SNÖSKOTERKLÄDER TOBE NOVUS MONO SUIT- BLUE ASTER

En riktigt läcker barnoverall där TOBE inte alls sparat på krutet. Lätt fodrad med samma läckra design som de stora TOBE-kläderna. Min dotter har använt den flitigt i både bobbacken och på skotern men den visar knappt spår av slitage trots åkning på rumpa och knän. Helt klart favoritplagget när vi har gett oss ut på tur.

+Läcker design

+Vattentäthet

+Hållbarhet

-Att barn växer ur kläderna så fort

oznor

509 KINGPING IGNITE NIGHTVISION GLASÖGON

509 Kingpin ignite är ett par brillor som starkt rekommenderas om man föredrar imfria glasögon. Förutsättningen är att man laddat batterierna. Det håller ungefär fyra timmar om man har på brillorna konstant. Kör man i upptiningsläget kan batteriet räcka upp till två körningar. Med dessa glasögon kan man gräva sig lös och svettas rejält utan att få imma på linsen.

+Imfria så länge man har batteri, men fungerar även bra utan.

+Trots batteripack är de knappt märkbart tyngre än andra skoterglasögon.

-Värmeslingan stjäl lite grann av sikten, om än väldigt lite.

-Dyra

SNÖSKOTERKLÄDER JETHWEAR FREEDOM SUIT

Jethwear går från klarhet till klarhet och Freedom suit är inget undantag. Designmässigt är de riktigt läckra, med bra passform. Materialet är följsamt vilket gör det lätt att röra sig i overallen. Förstärkningar vid ben, knän och armbågar har gjort att overallen inte slitits nämnvärt. Allt det vi har utsatt den för har den stått emot sånär på en grej. Ploppen längst ut på dragkedjan lossnade andra gången stället provades, men det är också det enda.

+Riktigt snygg design

+Gott om fickor

+Mycket bang for the buck

-Ploppar på dragkedjan

-Bygger lite snö kring benen vid vissa väderlekar

DRAGON NFX2

Här har vi ett par ruggigt läckra brillor, designen är riktigt läcker. Den tunna ramen gör sikten i glasögonen fantastisk. De är väl ventilerade och motståndskraften mot imma är väl godkänd. Passformen i Airoh-hjälmen är riktigt bra.

+Läcker design 

+Stort synfält

-Högt pris

Många av produkterna finns att köps hos.

SLEDSTORE

SKOTERDELEN

Läs fler KLÄDGUIDER

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen