Kontakta oss

Produkter

Asterisk Ultra Cell – Väldesignat knäskydd för din säkerhet

Att köpa ett par bra knäskydd är en välplacerad investering. Många ser det som en självklarhet att använda knäskydd, speciellt när körningen avancerar och risken för skador ökar. Men vi rekommenderar alla att använda det, oavsett vilken nivå man har på körningen. Olyckan är snabbt framme och rehabiliteringstiden för exempelvis en korsbandsskada är otroligt lång. Det finns enkla sätt att skydda sig från detta och vi har valt att titta på ett alternativ som sticker ut ur mängden, Asterisk Ultra Cell, följ med oss när vi går igenom vad detta knäskydd har att erbjuda!

Från Kalifornien och via Sledstore landar ett paket med ett par handbyggda knäskydd från de välrenommerade företaget Asterisk. Ett företag med rötter från motorcrossindustrin som i åratal framtagit knäskydd med hög kvalitet, låg vikt och optimal funktion. Direkt ut kartongen känner man att dessa skydd är absolut premium, jänkarna har verkligen filat på denna produkt. Lagom fast inredning, rejäla gångjärn med precisionskänsla och en felfri högblanklackerad konstruktion av kolfiber. Det är inget snack om att detta är en kvalitetsprodukt, något som avspeglas på prislappen, cirka 7500kr för ett par.

Vad gör då detta skydd så mycket bättre än enklare modeller man kan hitta för en bråkdel av priset? För att förstå vikten av ett par bra knäskydd måsta man gå in på hur man kan orsaka och framförallt undvika skador på knäleden. Ett vanligt förekommande scenario för knäskador är översträckning, hyperextension, där knät böjs bakåt. Detta kan göra att korsbanden skadas eller går av samt att det kan orsaka skador på menisken och brosket. För att förhindra detta behöver man rörelsebegränsande leder, något som dessa skydd har i steglös justering från 0 till 40 grader. Sedan räcker det inte med att skyddet i sig har rörelsebegränsningar. Skyddet måste sitta stadigt och bra på benet för att inte benet skall kunna flexa för mycket. Asterisk har designat ett par riktigt fina spännen för att hantera denna problematik. Knäskydden spänns fast med hjälp av 2 stycken BOA-system per ben och detta säkerställer att benet sitter bra i knäskyddet.

Andra funktioner som dessa knäskydd har för att säkerställa perfekt passform är steglöst justerbar diameter på över och nederdelen av skydden för att kunna passa över lår och vader på bästa sätt. Sedan har dessa knäskydd ett ess i rockärmen, leden i knäskydden har en unik design gör att skyddet flyter fritt i sidledes och tillåter därmed perfekt passform mot skenbenet under hela rörelsen av knäleden. Man kan även se att den laterala och mediala leden sitter på olika höjd. Detta är inte ett produktionsfel, det är för att skydden skall vara anatomiskt korrekta. Alla dessa saker gör i slutändan att man har en väldigt bra funktion som säkerställer att skyddet alltid sitter på plats.

Åter till de skadeförebyggande funktionerna som detta skydd har att erbjuda. Det handlar inte bara om hyperextension. Det är även viktigt att skydda sig mot vridningsskador som lätt uppstår om foten vrids utåt och inför en rotation i knäleden. Detta händer om man exempelvis ramlar av skotern framåt och skon fastnar i fotholken. Det kan även ske när man bjuder upp till dans med skotern men tvingas hoppa av och då fastnar med foten i snön medan kroppen fortsätter att rotera. Skulle detta ske är kollateralligament samt menisk-skador ett faktum och rehabiliteringstiden är lång, man får räkna med 4-8 månader. För att kunna motverka detta har Asterisk en lösning där man binder samman skorna med knäskydden. Detta gör man enkelt med en rem som nitas fast i skaftet på skon som man sedan spänner fast med ett snabbspänne i knäskyddet. Något som kan vara bra att veta är att skydden härstammar från motocross-industrin och därför behöver man höga skaft på skorna för att få fullständig funktion.

Det finns även andra möjliga scenarion som orsakar långdragande rehabiliteringar och som drabbar oss skoteråkare. Ett ytterligare sådant fall är sträckning eller ruptur på mediala samt laterala kollateralligamentet genom våld mot sidan av knät. Exempelvis vid kollision från sidan eller om fotsteget slår i knät när man har foten i backen. Som ni nog förstår är det inte bara skydd mot krosskador som är viktigt att skydda sig mot. Mjukdelarna är otroligt viktiga för funktionen av knät och rehabiliteringstiderna är långa som bäst.

Knäskydden är till synes ett enkelt skydd. Men när man tänker på komplexiteten i knäleden och svårigheten i att bibehålla rörligheten under fulltäckande skyddsförhållanden förstår man varför dessa skydd är avancerade och dyra. Vi vet att denna typ av skydd oftast används av folk som har råkat ut för knäskador. Folk som redan insett värdet av ett par bra knäskydd. Därför vill vi påminna er om vikten av detta och vi rekommenderar att man införskaffar knäskydd som inte bara skyddar mot slag. Att förhindra överböjningar och vridningar är minst lika viktigt. Detta är något som Asterisk har löst på ett snyggt sätt.

Kolla in mer detaljer om produkten eller klicka hem ett par på SLEDSTORE

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen