Kontakta oss

Nyheter

VAR REDO! SNART DAGS ATT ANMÄLA SIG TILL TOBE RIDE & SEEK 2018

Ride & Seek äventyret i Arjeplog laddar nu för sin femte upplaga. Tävlingsformen bröt ny mark när den dök upp första gången 2014. Sedan dess har man fått många efterföljare och eventet är populärare än någonsin. 10:e februari 2018 smäller det igen och vill du vara med måste du vara beredd, för på söndag 19:e november 2017 klockan 10:00 öppnar anmälan. Antalet platser är begränsat och åtgången torde som tidigare år bli stor.

Sextio deltagare får plats i startfältet. Intresset har historiskt varit större än så och platserna har inte räckt till alla hugade spekulanter, men för att kunna hålla arrangemanget på en fungerande nivå har arrangören Experience Arjeplog beslutat sig för denna begränsning.

Nytt för i år är att man har fyra Wild Cards som är garanterade en plats i startfältet. Dessa går till de tidigare vinnarna Simon Lindahl, Arjeplog (vinnare 2017), Simon Flinkfeldt, Arjeplog (vinnare 2016), André Sundström, Arvidsjaur (vinnare 2015) samt Jan Grönberg, Kiruna. Grönberg har aldrig vunnit Ride & Seek, men är en beryktad friåkare av rang och kommer garanterat att sätta färg på tillställningen.

När anmälan öppnar klockan 10:00 på söndag 19:e november 2017 släpps femtiofem platser. Den sextionde och sista platsen kommer sedan att auktioneras ut klockan 13:00 samma söndag, på Experience Arjeplogs hemsida. Så om du försover dig är hoppet alltså inte helt ute. Överskottet från denna auktion kommer oavkortat att gå till något välgörande ändamål. Vad är i nuläget inte bestämt, men arrangören återkommer gällande detta.
Inför 2018 års upplaga har man fört intensiva diskussioner med bland andra Länsstyrelsen, berörd sameby, kommunen och markägare.

– Det är viktigt med en fungerande dialog med alla berörda parter, så att vi även fortsättningsvis får anordna detta populära event, säger Joakim Armgren hos Experience Arjeplog. Detta blev högaktuellt förra året, då en av kontrollerna fick strykas efter att Länsstyrelsen ansett att den kunde störa djurlivet.

I en tid när starka krafter arbetar för att kraftigt begränsa möjligheterna att köra snöskoter är det extra viktigt att vi skoteråkare sköter oss och visar på god vilja. Ett tänk som vi på Sledtrax ställer oss bakom alla dagar i veckan!

Men nu på söndag är det alltså dags för “första deltävlingen”, den om de åtråvärda platserna på startlinjen. För två år sedan tog det fyrtio minuter att fylla fältet, ifjol endast två (!) minuter. Så slöa inte! Söndag 19:e november 2017 klockan 10:00 smäller det! 2018 är förstapriset produkter till ett värde av 25 000:- från TOBE.

Fortsätt läs

Mer i Nyheter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen