Kontakta oss

Sledtrax testar

YAMAHA GP1800R SVHO

För ett par veckor sedan fick vi på Sledtrax möjligheten att spendera ett par dagar på Eiland van Maurik ett par mil utanför Amsterdam för att testa nyheter från Yamaha´s vattenskoter lineup 2021. Vårt fokus riktades på två maskiner som stod i rampljuset. Helt nya Superjet som ni tidigare fått läsa om men också GP1800R SVHO som är kraftigt uppdaterad till nästa år. Här är våra första intryck om denna raceinspirerade action-maskin.

FÖRSTA TITTEN PÅ GP 1800R SVHO

Yamaha GP1800R SVHO är maskinen med flertalet stora titlar inom racing för vattenskotrar. Inte svårt att förstå när man ser specifikationerna på maskinen. Ett lätt nanoXcel2 skrov med en kompressormatad 4-cylindrig DOHC-motor som skriker ut över 260 hästar.

Till dem stora nyheterna hör ett nytt Autotrim system med launch kontroll och autotuning av trim vid kurvtagning. En ny impeller, pump och intagsgaller för mer focus på racing och en lägre och mer centrerad tyngdpunkt. Detta låter som ett vinnande koncept! Så hur är ny Yamaha GP1800 SVHO att köra?

DUBBEL GLÄDJE ÄR DEN BÄSTA

Efter en grundlig genomgång av skotern och säkerheten kring körningen är det äntligen dags att göra jungfrufärden till sjöss. Det första jag lägger märke till när jag kliver upp på maskinen är dynan som blivit både smalare och bekvämare. Något som visar sig under färd gör det enklare att klämma fast benen vid skarpa kurvor. Även en helt ny touch display i 4,3 tum och ett smalare styre skapar känslan av en riktigt läcker förarmiljö på Yamaha GP1800R.

GP1800 SVHO IN ACTION

Att köra en ”vanlig” vattenskoter är barnsligt kul, att köra GP1800R SVHO är ytterligare någon nivå till åt det galna hållet och är helt klart något för den som vill ha adrenalinkickar. Kul går ibland över till att vara läskigt. Håller man inte i sig flyger man av, klämmer man inte benen stenhårt mot skrovet i kurvorna får man simma.
Såklart kan man välja hur man kör men vill man tänja på maskinen och gränserna med vad som är möjligt med vattenskoter är detta leksaken för dig. Hårresande acceleration och starka G-krafter i kurvorna är vad Gp1800 SVHO ger sin chaufför.

GP1800 SVHO IN ACTION

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att Yamaha GP1800R SVHO kommer med helt rätt uppdateringar och nyheter. En busig raceskoter har blivit än busigare. Yamaha GP1800R SVHO passar kanske inte alla om man vill nyttja maskin till sin fulla potential för då ska man vara en lite smått galen adrenalinjunke likt undertecknad.

Se vår review av Yamaha FX SVHO

Kontakta din lokala Yamaha Handlare:

Yamaha center Östersund

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen