Kontakta oss

Sledtrax testar

YAMAHA GRIZZLY 700 EPS ANSLUTER TESTFLOTTAN

En välkänd spelare som gått i många olika skepnader sedan modellen nådde den europeiska marknaden kring början av 2000-talet. Ryktet säger, stark som en björn, smidig som en katt och driftsäkrare än ett Schweizisk klockur. När vi fick frågan om att långtesta Yamaha Grizzly 700 var valet därmed enkelt. Frågan vi ställer oss, kommer björnen leva upp till sitt rykte? Det är något Sledtrax hårda tester ska visa under sommaren och hösten. Häng med när vi hämtar vår tredje sommarmaskin YAMAHA GRIZZLY 700EPS.

Yamaha är ett japanskt världsmärke som de flesta säkert redan känner till. Yamaha är känt för sin kvalité och pålitlighet när det kommer till fordon. Bolaget startades av Genichi Kawakami 1 juli 1955 och tillverkar allt från båtmotorer, motorcyklar, atv, utv, sidebyside, snöskotrar, motocrosscyklar och mer där till. 

Yamaha Grizzly 700 drivs av ett direktinsprutat kraftpaket på 686 cc med en cylinder och kolv vilket skvallrar om en mer arbetsklassad än lekfull ATV. Först i världen var även Yamaha med EPS (elektronisk servostyrning) på sina fyrhjulingar och maskinen vi ska utvärdera över sommaren är just utrustad med en sådan. Två och fyrhjulsdrift med ett knapptryck, diffspärr och dubbla vinschar är andra funktioner som talar för att maskinen är byggd för tunga arbeten.

Lars Zackrisson, Mattias Sandberg

Så kom samtalet!

Ett telefonsamtal från Lars på Yamaha en vacker morgon i början på maj, ”maskinen är klar för leverans” några artiga fraser utbyts i telefonen och snabbare än Usain Bolt, tar jag mig till bilen kopplar kärran och åker ut mot vår mötesplats. Väl på destinationen går vi igenom maskinen och alla dess funktioner, undertecknad är dock inte rookie på ATV utan har kört sedan 2010 vid stugan som ligger vid Sonfjällets fot. Efter genomgången startas maskinen upp, lastas och parkeras i Sledtrax-garaget.

Suget efter att testa maskinen i kuperad terräng kring markerna i Härjedalen är stor. På min och Grizzlyns schema står, timmerkörning, utflykter, jaktinspirerade turer och mycket mycket mer.
Håll till godo för snart kommer nästa artikel med Yamahas Grizzly.

Läs mer om maskinen Här

Läs mer om Yamaha Grizzly 700 eps HÄR

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen