Kontakta oss

Sledtrax testar

YAMAHA VXR ANSLUTER TESTFLOTTAN

Med inspiration från Yamahas busigaste waverunner GP1800 är Yamaha VXR lillebror som fått många av premiumfunktionerna och egenskaperna från titelvinnaren. Yamaha VXR sägs vara en allround maskin anpassad för lek, race, och utflykter. Gissa hur peppade vi vart när samtalet från Yamaha Center i Östersund kom. Häng med när vi hämtar Sledtrax fjärde sommarmaskin.

Mattias Sandberg, Niklas Höglund

På plats hos Yamaha Center i Östersund står sommarprodukterna uppradade i butiken, förutom vattenskotrar är showrummet välfyllt med ATV, motorcyklar och crosscyklar från samma tillverkare. Köpsuget är enormt när undertecknad passerar genom butiken vidare ut mot verkstaden där jag möter upp Niklas Höglund som gör ett par sista finjusteringar.

Första intrycken när jag sett Yamaha VXR:

För första gången möter jag blickar med Yamaha VXR, utseendet är rått och maskinen utstrålar race. Likheterna med GP1800 är många b.la. det nya strömlinjeformade nanoxcel2-skrovet som gjort att man lyckats banta maskinen med ca 13 kg. På nyhetssidan hittar vi även ett bekvämare säte och ett toppmatat intagsgaller med en skarpare vinkel, som gör att maskinen suger upp vattnet till toppen av impellern. Det resulterar i att maskin får ett bättre fäste baktill och blir därmed snabbare i kurvor och mer stabil. 

VXR kommer utrustad med med en raceinspirerad DOHC högeffektiv motor på 1812cc, som levererar 180 vilda hästar. Yamahas egenutvecklade RIDE-system erbjuder föraren total kontroll med både neutralläge och back. Total kontroll ger även Yamahas egna trimsystem med fem olika nivåer för att justera vattenjetstrålen beroende på om det är fäste eller fart man är ute efter.

Vid leverans går Niklas igenom maskinen och dess funktioner men även kunskap i sjövett och säkerhet samt hur man ska agera för att göra såpass liten påverkan på natur och djurliv som möjligt. Därefter skrivs papperna och nävarna skakas. Maskinen körs till Sledtrax-garaget och suget efter finväder och sommar blev inte direkt mindre. Jag ser med spänning fram emot att testa min bästa sommarkompis inom en snart framtid.

Många roliga utflykter som innehåller lek bus och race har planerats och kommer ske under sommaren med Yamaha VXR. Rubriken från Yamahas hemsida ”Nu blev de ännu enklare att härska över havet” Det är frågan vi ställer oss!? Följ med på våra uppdateringar under sommaren när vi ska ta reda på om det stämmer.

Läs om vattenskoter race HÄR

Läs mer om Yamaha VXR HÄR

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen