Kontakta oss

Sledtrax testar

YAMAHA KODIAK 450 SPECIAL EDITION – JAPANSK SMIDE!

Yamaha Kodiak 450 EPS ansluter till Sledtrax ATV-flotta och vi är verkligen spända på att testa denna något mindre och smidiga ATV i Sveriges djupa dalar. Med sin lite lättare vikt nättare storlek ser vi fram emot att se hur pass mycket denna japanska kvalitét ATV ska klara av, både för bus, lek & arbete. Vi ser fram emot att dela våra erfarenheter och insikter med er när vi sätter denna Yamaha-maskin på prov.

LEVERANS HOS BERNERS MARIN & MOTOR

Vi hämtade Yamaha Kodiak 450 EPS hos Berners Marin och Motor i Östersund, en helt ny handlare för Yamahas breda sortiment. Vi möts av en sprudlande entusiasm från Mattias, som ger oss en grundlig genomgång av maskinens alla finesser och funktioner.

Mattias är lika kunnig som engagerad och ser till att vi känner oss redo för det äventyr som väntar. Med maskinen säkert lastad på släpet, är det med spänning och förväntan vi beger oss iväg på vår första dans. Det här kommer att bli en åktur att minnas!

LITEN OCH SMIDIG

Ett av våra första intryck av Yamaha Kodiak 450 EPS är hur liten och smidig maskinen är, vilket verkligen märks när vi navigerar oss genom kuperad och tät terräng. Denna kompaktare design är definitivt en fördel när det kommer till hanterbarhet och framkomlighet i svåråtkomliga områden.

Samtidigt noterar vi att den mindre storleken och lägre vikten kan påverka råstyrkan vid tunga arbetsuppgifter som vi ska testa senare under sommaren. Medan smidigheten gör det enklare att ta sig fram och manövrera, kan det innebära att den inte har samma kraftresurser som sina storebröder när det gäller riktigt krävande jobb.

VI TESTAR KODIAK 450 KRAFTPAKET LÄNGS GRUSVÄGEN

Vi testar motor karaktären på Yamaha Kodiak 450 EPS med ett par sladdar längs grusvägen. Maskinen är absolut inte slö, men det märks att denna lilla björn är mer anpassad för gårdssysslor och lugnare turer. Enstonkaren på 450cc jobbar för glatta livet och trots att vi inte uppnår några högre farter eller stora sladdar, dras smilbanden ändå under hjälmen. Denna lilla nalle kan verkligen ge ett gott skratt och bjuda på härlig körglädje. Trots att den är byggd för att vara praktisk och pålitlig, visar Kodiak 450 EPS att den också kan ge en rolig och underhållande körupplevelse vilket ger tummen upp för oss på Sledtrax.

REDO FÖR FLER ÄVENTYR

Vi tuffar vidare in i skogen och testar fyrhjulsdriften, som verkligen är en av de bästa i branschen. Möjligheten att låsa den och använda Yamahas egna override-system ger oss en extra känsla av kontroll och trygghet i terrängen. Servostyrningen imponerar också, då den ger precis lagom med feedback till styret, vilket gör att vi enkelt kan navigera även där skogen är som tätast. Smidigheten hos Kodiak 450 EPS visar sig återigen vara ovärderlig. Vi ser fram emot kommande rapporter när vi ska sätta maskinen på prov för arbete och vedhuggning. Denna lilla pärla har redan vunnit en stor tillit till oss, och vi kan knappt vänta med att se vad den går för när det verkligen gäller.

Försäkra din ATV via DINA FÖRSÄKRINGAR

Försäkra din ATV via SVEDEA

Gillar du kläderna? Titta in KLIM

Läs några fler Sledtrax Testar

Kontakta din lokala YAMAHA handlare:

MCN NORD

KALIX MC & SNÖSKOTER

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen