Kontakta oss

Sledtrax testar

YAMAHA TRANSPORTER 600

Vi på Sledtrax har tidigare skrivit om Yamaha Transporter 600 när vi testat den på vårens Snowshoot. Under julhelgerna kom möjligheten att låna samma maskin fast denna gång med en tvåsitsdyna monterad och utrustad för långtur. Häng med då vi bekantar oss med transportern som familjemaskin under några dagar.

Yamaha transporter

Som ni läst i tidigare artiklar finns det ett brett användningsområde med en Transporter, Yamaha menar att det är en maskin som passar till det mesta. Då Fredrik på Yamahacenter i Luleå frågade oss om vi ville låna deras demomaskin med påhängsdyna var svaret ganska givet. Sagt och gjort åkte vi för att hämta maskinen, redan nästa dag tankades skotern upp och packkälken från NTS Sledparts kopplades på kroken.

På bönpallen fick undertecknads fru ta plats för en dagstur till en skoterstuga några mil bort, med en knapptryckning startar skotern och mjukt åker ekipaget iväg. Min första reflektion är hur behagligt maskinen går, variatorerna arbetar harmoniskt och ryckfritt. För den skull är inte Transportern tråkig, tvärtom skulle jag vilja säga. Vid hårt gaspådrag svarar den bra och maskinen känns pigg, Arctic Cats 600a motor är beprövad och gör oss inte besviken. 

Yamaha transporter

Hur är det att åka?

Mountaindynan som sitter standard är rymlig och funkar helt okej att sitta två personer på under begränsade turer. Just den här maskinen var utrustad med en tvåsitsdyna och det skapar helt andra förutsättningar. Transportern blir rymlig och som passagerare har du bra möjlighet att hålla i dig med ett bekvämt ryggstöd där till. Boggien arbetar fint och det finns möjlighet att justera dämpare om så önskas, med andra ord är det här en maskin som funkar bra att ta dom längre turerna med.

Yamaha transporter

Att dra med Yamaha Transporter?

Under dessa dagar vi hade maskinen var focus på att utvärdera den som touring och familjealternativ, med andra ord har vi tolkat bob, dragit packkälke och pulka efter skotern. Som ni nog misstänker är detta inte ett problem utan en ganska trevlig uppgift för Transportern och som passagerare bakom dragkroken är upplevelsen behaglig och ryckfri.

Som förare märks inte någon större skillnad när någon av dessa saker är påkopplade, skotern uppträder fortfarande tryggt och stabilt. Den 153” långa mattan med 57mm kammar ger ett bra grepp på leden och vi vet av tidigare erfarenhet att den funkar bra utanför spåret om man vill utforska sin omgivning.

Vårt syfte denna gång var alltså att få en uppfattning om hur Yamaha Transporter 600 agerar som familjemaskin. Den uppgiften klaras med bravur. Yamaha Transporter är en lättkörd skoter som upplevs smidig och har bra lastmöjligheter. När lägerelden brinner och alla är mätta kan man med fördel ta den på en lektur, det gjorde i alla fall undertecknad!

Tack för lånet Yamahacenter Luleå

Läs fler Sledtrax Testar

Kontakta din lokala Yamaha Återförsäljare

Yamahacenter Östersund

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen