Kontakta oss

Sledtrax testar

YAMAHA VXR – MÅNGSIDIGHETENS BUSPILLER

Sommardagarna tuffar på i rasande takt! regn och rusk har blandats med sol och värme. Undertecknad har under sommarsäsongen spenderat lika många dagar på sjön som jag tillsammans gjort under de sista 15 åren. Anledningen heter Yamaha VXR. I denna rapport tar vi en titt på Yamaha VXR – mångsidighetens buspiller.

Service hos Yamahacenter Östersund

Vi börjar med att hämta vår sommarvän som precis har varit på 10 timmars service och fått rikligt med kärlek och omtanke av Niklas Höglund på Yamahacenter i Östersund. Olja har byts i den 4 cylindriga 1800 cc motorn och maskin har kontrollerats, allt för att undertecknad fortsättningsvis ska kunna njuta på sjön utan några större problem. Lastningen sker snabbt och helgens utflykt går till en väns stuga i södra Härjedalen. 

Med på resan är även vår Grizzly 700. Allt för att underlätta sjösättningen av maskinen vid denna vackra och ödsliga stuga långt in i Härjedalens fjällvärd. Med en påkopplad tiki vagn går sjösättningen smidigt vid en av sjöns stränder. Sjön som inte är större än någon kvadratkilometer ska snart bli en av sommarens roligaste lekplatser.

Med idag är flertalet vänner b.la. Boffen och hans flickvän Erika. De ska under dagen få testa en Hammerhead ring vi har fått låna av vattensport.se Då temperaturen i fjällsjön inte mäter mer än 15 grader har Boffen som är dykare ordnat med 2 st torrdräkter som snart ska komma väl till pass då det är dags för bus och lek.

Dags för bus och lek

Att dra en ring eller wakeboard med Yamaha VXR är betydligt lättare än med båt då accelerationen är hårdare och snabbare. Med halv gas tar vi de första svängarna i sjön och bakom mig klamrar mina vänner sig fast för glatta livet. Efter några minuters bus och lek med Obrian Hammerhead ringen som för övrigt är en riktigt rolig och busig leksaksring för båt eller vattenskoter är det dags att testa lite wakeboard.

Henrik Nilsson från tidningen som också är på plats är lite tuffare än oss andra och väljer att enbart köra med flytväst och starta från bryggan. Med en utbytt lina som passar för dragning av wakeboard och vattenskidor driver jag ut en bit för att göra linan spänd och därefter klämmer jag fingergasen mot styret.

Henrik kommer med enkelhet upp och börjar göra snäva svängar bak i kölvattnet. Han har talang även i detta är tankarna som susar förbi genom huvudet. Ett par varv senare är det undertecknads tur. Nervositeten stiger då jag endast för några veckor sedan tog bort gipset från mitt brutna ben, hur ska detta gå?

Vi byter snabbt plats intill bryggan, sittandes baktill på ”soldäcket” på vattenskotern spänner jag fast wakeboarden. Smart lösning från Yamaha som ger rikligt med plats att sitta på men även när man ska ta sig upp ur vattnet, det fällbara steget baktill på skotern är ytterligare en genomtänkt lösning från tillverkaren. Ner i det kyliga vattnet och snabbt ber jag Henke att spänna linan och ge på fullt. Tar mig upp ganska så omgående och känner inget i det benet jag precis brutit, drar en lättandes suck.

Något varv senare är jag mycket trött då stora delar av min muskulatur har försvunnit under gipsperioden. Vi lägger an vid bryggan och kan konstatera att ett par timmar lek och en icke ungdomlig ålder längre sätter sina spår. Trött i kroppen men vid gott mod och dags att grilla lite lunch. Vilken fantastisk dag, vilka fantastiska vänner och vilken fantastisk maskin och leksaker. Tankarna, adrenalinet och lyckoruset är på full huggning.

Emil Vanhatalo som också är på plats sjösätter sin vattenracer från Arctic Cat och Navis. Full fart med maskinen han ska tävla med under sommaren. Gör ett par burkande svängar och susar förbi om och om igen medan vi andra njuter av en bit mat.

Kan konstatera att ett lyckat recept för en riktigt kul heldag med vänner lyder. Yamaha VXR, leksaker från vattensport.se och en mysig stuga nära en sjö i fjällnära miljö.

Läs mer om Wakeboard och Hammerhead

Läs mer om Yamaha VXR

Se vår review av Yamaha VXR

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen