Kontakta oss

Sledtrax testar

YAMAHA WOLVERINE ® RMAX™4 1000 – EN MÅNGSIDIG MASKIN, FÖR MÅNGA!

För flertalet av oss innebär en sport, ett intresse, en hobby också gemenskap och tid för att träffas och ha roligt tillsammans. Med Yamahas Wolverine RMAX 4 1000 kan du ta med familj eller vänner på sommarens alla äventyr tack vare plats för upp till fyra vuxna plus last! En ypperlig möjlighet att spendera tid tillsammans och samtidigt ha massor av skoj. Vi tar en första anblick och provtur med den tvåcylindriga tusenkubikaren genom skogens slingrande vägar.

Välkommen hem!

Yamaha Rmax Wolverine 4 1000 rullar in på gården hemma i Nästansjö, vid första ögonkast ser vi en modern, robust och lyxig look. De nya led strålkastarna fram med “evil eye” lamporna gör att maskinen får ett aggressivt utseende tillsammans med den kraftiga frontbågen. Men förutom en bra look så har frontbågen även två förankrings- och anknytningspunkter i stål samt ett integrerat vinschfäste, om du vill eller behöver dra tungt!  De rediga Dirt commander däcken på 30″ som sitter på 14″ aluminiumfälgar indikerar att denna maskin kan ta sig an många olika underlag med bibehållet grepp i backen.

För att öka framkomligheten hittar vi även kurvade a-armar tillsammans med generös markfrigång. Så än om denna bil-inspirerade utv som är traktor b reggad får gå på trafikerade vägar är den även redo att ta sig an stökigare terräng. Dämparna från FOX är svårt att missa, dessa QS3 som vi hittar både fram och bak är väl tilltagna för denna stora maskin, du kan även justera dem i tre olika lägen beroende på var och hur du ska köra, smidigt!

Avskalad insida

Tittar vi sedan in i maskinen känns det mer familjärt och enkelt. Det är väldigt nedskalat med knappar och teknik. När du sätter dig i förarstolen som för övrigt är överraskande skön ser du till vänster om ratten ett vred där du kan välja 2 hjulsdrift, 4 hjulsdrift eller diff. Förutom det är det bara att gasa och välja vilken växel du vill lägga i beroende på vilken sorts körning som väntar.

Kör du ex tungt i bökig terräng lägger du in lågen för att hämta ordentligt med kraft, högväxeln däremot passar bättre om du ska transportera dig och det går lite snabbare. Förarmiljön är som nämnt bekväm då du även kan ställa in ratten efter dig som kör, och även dina passagerare sitter skönt och har bra överblick tack vare det öppna klimatet i Rmaxen. Det ger en frihetskänsla samtidigt som du sitter tryggt, stabilt och skönt.

Vad finns under huven?

Om vi går vidare till insidan av denna Yamaha Wolverine RMAX 4 1000 så hittar vi en den helt nya 999cc DOHC 2-cylindriga radmotorn med 8 ventiler. Det går helt klart att leka och sladda i en och annan kurva med denna maskin, trots att den är spärrad och bara får framföras i 50km/h i och med att den är traktor b-reggad. Men nog känner vi att det skulle vara roligt att släppa lös alla hästar under huven!

Flera användningsområden

Men oftast kanske en liknande maskin inte bara används för nöjes skull, detta är en ypperlig arbetskamrat som kan få med sig upp till 272kg i last om du viker och skjuter fram baksätena. Perfekt om du behöver med redskap,utrustning eller frakta något med större kaliber. Vill du få med ännu mer? Då är den förmonterade dragkulan redo att dra last på upp till 907kg. Perfekt om du ex ska flytta timmer, höbalar, sten eller kanske du vill dra med dig en båt ned till sjön?

Nytta och nöje väntar 

Än har vi inte utmanat maskinen till vad den är kapabel att ta sig an, men innan nästa rapport ska vi utforska okända vägar och förhoppningsvis stöter vi på roliga och utmanande överraskningar längs färden. Yamahan får tyvärr ingen semester då den även ska få jobba som dräng på gården och assistera vid olika projekt. Så låt sommaren och allt som hör den till komma, vi är redo!

Försäkra din ATV via DINA FÖRSÄKRINGAR

Försäkra din ATV via SVEDEA

Läs några fler Sledtrax Testar

Kontakta din lokala YAMAHA handlare:

MCN NORD

KALIX MC & SNÖSKOTER

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen