Kontakta oss

Sledtrax testar

HAIBIKE ALLMTN 7 – DÄR FJÄDRING OCH TEKNIK MIXAS

I sommar kommer vi på Sledtrax att testa Haibike ALLMTN 7, en el-MTB som ser ut att bli en riktigt intressant följeslagare i varierande förhallanden. Den här cykeln är designad för att klara både uppförs- och utförsåkning, vare sig det är i höga berg eller i skogen. Den verkar också redo för hopp och rejäla drops men frågan är om undertecknad är det?

Motor och Batteri

Hjärtat i Haibike ALLMTN 7 är den kompakta men kraftfulla Yamaha PW-X3-motorn. Denna motor är byggd för att vara liten och kompakt men fortfarande stark. Med ett vridmoment som lovar snabb respons och kraftfull acceleration verkar den vara en riktig utmanare i sin klass. Tillsammans med ett 720Wh batteri bör den ge tillräckligt med räckvidd för längre turer. Vi är särskilt nyfikna på hur batteriet kommer att räcka till då det både går tungt i skogen men även blir större distanser när vi cyklar.

Stötdämpning och Komponenter

För att säkerställa en mjuk och kontrollerad åkning har ALLMTN 7 160 mm fjädringsväg både fram och bak. Dessa Rock shox stötdämpare verkar vara av hög kvalitet, vilket borde göra att man kan tackla tekniska sektioner och tuff terräng med självförtroende. Kombinationen av robust framgaffel och bakdämpare kan vara avgörande för en stabil åktur. Shimano SLX M7100 bakväxel och Deore SLX M7100 växelreglage lovar smidig och exakt växling, vilket vi ser fram emot att testa på olika terränger.

Bromsar

När det kommer till bromsar är ALLMTN 7 utrustad med Magura MT5 fyrkolvs skivbromsar både fram och bak. Fyrkolvs konstruktionen borde innebära grym bromskraft och bättre värmehantering vid långa nedfarter. Med Magura MDR-P 203 mm bromsskivor fram och bak förväntar vi oss utmärkt bromsprestanda under olika förhållanden, från långa nedförsbackar till snabba och plötsliga stopp. Men för att få stopp krävs även bra grepp i däcken och vår Haibike har Maxxis Minion, DHF II fram och DHR II bak, som ska ha både bra grepp och hållbarhet, vilket vi ser fram emot att utforska på olika typer av terräng.

Övriga Komponenter

Cykeln är utrustad med flera högkvalitativa komponenter som bidrar till att göra den till en riktig premium hoj. Styret är 780 mm brett tillverkat i aluminium för hållbarhet och lätt vikt, och sadeln är en bekväm Selle Royal Vivo. För extra mångsidighet och kontroll är cykeln också utrustad med en dropper-post sadelstolpe i aluminium.

Avslutande Tankar

Haibike ALLMTN 7 verkar vara en spännande cykel för dem som vill få ut mer av sina turer och uppleva nya saker. Vi ser fram emot att ta med denna e-MTB på olika äventyr i sommar och dela våra erfarenheter med er. Håll utkik efter våra tester och recensioner! Det kommer att bli intressant att se om cykeln lever upp till våra förväntningar.

Läs mer om HAIBIKE

Gillar du kläderna? Titta in KLIM

Läs några fler Sledtrax Testar

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen