Kontakta oss

Nyheter

HAMPUS HÖGLUND DEBUTERAR I USA PÅ SKOTERCROSS

Hampus Höglund som är den yngsta svensken någonsin att få dispens att köra snöskotercross i Sverige blir nu även först som yngsta svensk (10 år) att fara över till USA för att tävla i säsongpremiären av snöskotercrossens Amsoil Snocross National i Duluth i slutet på november. Hampus blir även den yngsta utanför USA att köra denna tävling. Tillsammans med sin far även han före detta skotercross åkare Niklas Höglund är de redo att ta USA med storm. Vi checkade till pulsen nu endast några dagar innan flighten går.

Hampus Höglund

Vi träffas i Bruksvallarna där skotercrossbanan är öppen och träningen pågår förfullt.

Hur går förberedelserna för er?

-Det har varit full fart det senaste halvåret med barmarksträning under sommaren och nu på snön sedan banan öppnade för några veckor sedan säger Niklas Höglund.

Hampus Höglund

Vad händer när ni landar i USA?

-Vi har gjort klart med ett fabriksteam för Arctic Cat som heter Muller Motorsports. Vi möter upp teamet dagen efter vi landat. Därefter är det full träning på ERX som är en träningsanläggning för skotercross i USA. En Arctic Cat ZR6000 2019 står klar när vi kommer med både fjädring och variatorer. Det vi ska göra när vi väl är på plats är att montera dekaler på maskinen, så det känns superkul att det mesta är fixat av fabriksteamet där säger Niklas Höglund.

Hampus Höglund

Vilka klasser kommer Hampus köra?

-Vi ska åka två klasser Transition 8-10 och 9-13 vilket är strypta 600cc klassen, så det är ganska likt som här hemma där Hampus fått dispens redan förra året som 9 åring och tävlat i klassen Ungdom12-14 säger Niklas Höglund.

Hampus Höglund

Vilka sponsorer kör Hampus med?

-Vi har fått mycket hjälp och det är vi självklart tacksamma för. Dels genom vårt egna företag YamahaCenter i Östersund men även från: PLR Performance, EGMSP, Rox, DBC, Office Nordic Design, Kramek Västerbotten, EAG Rental, Folkes Bil, VedJanne, FXR Scandinavia, Vezzo, Sjöberg & CO, Malung/Sälen Sotning, Jämtländska Säljgruppen, Partilager, WJ Motorsport, Needab och Fredrik Holmberg AB.

Vi på Sledtrax önskar Hampus Höglund och pappa Niklas Höglund ett stort lycka till i kommande tävlingar.

Läs fler NYHETER

Läs om AMSOIL SNOWCROSS NATIONAL

Fortsätt läs

Mer i Nyheter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen