Kontakta oss

Produkter

509 GEAR

Som en instickare såhär i sensäsongen kommer vi att testa lite produkter från 509. En tuff period för kläderna är den aktiva lössnökörningen på försäsongen, men nu kommer vi in i vårvintern och dagarna blir betydligt varmare och blötare. Smält snö på dyna och kåpor gör att kläderna utsätts mer för direkt vatten än tidigare på säsongen. Ventilations- och andningsförmåga sätts än en gång på hårdtest.

Allied Monosuit

Allied monosuit 

Teal är en ny färgsättning för i år,en riktigt läcker sådan. Dressen är lätt och välventilerad. Varför vi valt en skalprodukt är för att vår körning i huvudsak är väldigt aktiv, så med lager på lagerprincipen reglerar vi värmen. Med ventilerade fickor kan man vädra ut den värsta värmen, det är nästan ett måste med ventilationsfickor när man kör teknisk skogsåkning på vårsidan.

Allied har även justerbara hängslen för att få så bra komfort som möjligt i plagget och D-ring för att koppla dödmansgreppet på. Andningsförmågan på tyget ligger på 10000g/m2 och vattenmotståndet på 10000mm. Priset ligger på 5999 kronor för ett ställ och placerar Allied från 509 i mellansegmentet. Vi hoppas och tror att detta ställ ska hålla oss torra under våren.

509 Ignite

509 Kingpin Ignite 

Eluppvärmda glasögon bli allt vanligare, och fler och fler tillverkare får upp ögonen för det. Vid massivt snöfall är det guld värt att kunna trycka i gång värmeslingan på linsen, vänta en stund och hips vips är dimman bortblåst. Förutsättningen är att man laddat batteriet.

Det ska hålla i upp till fem timmar i fall man kör med glasögonen på i ett svep och det finns även ett läge där man kan köra med enbart 120 sekunder, vilket borde räcka i de flesta fallen. 509 har haft eluppvärmda glasögon några år nu, och det vi hört om dem har bara varit positivt. För cirka 2500 kronor blir din skoterkörning imfri.

509 Freeride

509 Freeride 

Handskar är en individuell sak. Vissa vill ha snortunna, som knappt går ner på handleden, medans andra vill ha ganska tjocka som sträcker sig en bra bit efter armen. Personligen föredrar jag så varma som möjligt utan att tappa känsla vid körning, och blöt vill man inte heller bli.

Freeride verkar passa in fint i valet som vårhandske. Den har ett tunt lager isolering. 70g thinsulate på handryggen och 40g inne i handflatan. Toppkornigt läder på insidan ger bra fäste mot styret och en hållbar handske. Dem förböjda fingrarna ska ge en härlig passform. Dessa Freeridehanskar blir dina för runt 700 kronor.

509 Backcountry

509 Backcountry 

Den här handsken gör sig absolut bäst när kvicksilvret kryper ner under 10 minusgrader. Vilket är mer regel än undantag vid försäsongskörningen. Den är mer fodrad, utan att den ska bli klumpig.  Backcountryhandsken är isolerad med 200g thinsulate på handryggen  och ytterligare 100g i handflatan. Det borgar för varma händer i kyligt väder. Lädret i handflatan är förstärkt för att tåla tuffa tag, och hipporamembranet skall hålla vätan borta. Nu finns bara en sak att göra. Ut och testa!

Läs om fler Produkter

Läs mer hos SLÄP IN THE FACE

Läs mer hos 509

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen