Kontakta oss

Produkter

6D ART-2 FXR RACE DIVISION

Att använda sig av skydd vid snöskoteråkning eller för den delen annan extremsport kan vi nog alla enas om att det är av största vikt. Det absolut viktigaste är att skydda huvudet från stötar och slag ifall olyckan skulle vara framme och fram tills idag pratar de flesta om vikt på hjälmen istället för säkerhetsaspekten. Det är nu dags att vi börjar tänka om och lägger fokus på säkerhet istället för några gram hit eller dit då en säker hjälm kan vara skillnaden mellan liv och död. Ett företag som går branschen till motström med sina hjälmar är 6D och i collaboration med FXR finns nu ett riktigt hett alternativ 6D ART-2 FXR RACE DIVISION för er som vill ha en av de säkraste hjälmarna på marknaden.

6D ART-2 FXR RACE DIVISION

ODS System

Nya ATR-2 hjälmen från 6D har ett vidareutvecklat ODS system som gör att hjälmen fjädrar invändigt och fördelar slagkraften över en större yta vilket leder till ett dämpat tryck till skillnad från vanliga ”snöskoterhjälmar”. Ett gediget system som skulle kunna vara skillnad mellan liv och död. Även kanten längst ned på hjälmen är utformad för att inte slå ned mot nyckelbenen och på så sätt förhindra nyckelbensbrott om olyckan skulle vara framme.

Hjälmens uppbyggnad

Skalet på 6D ART-2 FXR RACE DIVISION

Utsidan av 6D ART-2 FXR RACE DIVISION är tillverkat i en kompositmix tillsammans med karbonfiber, glasfiber och Dupont kevlar. Insidan av hjälmen har olika lager av EPS, det innersta laget har EPP som är ett stryktåligt material som kan hantera flertalet smällar och återgår till sin ursprungliga form. Detta leder till att man kan laga hjälmen vid en mindre krasch så länge det inte är en spricka i yttre EPS skalet vilket är betydligt billigare än att köpa en ny hjälm. SMART!

Mellan lagren finns fjäderupphängningen som ODS systemet bidrar till. D-ring i titan borgar för en exakt knäppning. Air-Gap ventilationssystem med hela 15 portar för behaglig temperatur och vidare transport av fukt och svett. Även hakpartiet på ART-2 hjälmen har en speciell utformning för att minska slagkraften mot haka, käke och bröstben. 

6D ART-2 FXR RACE DIVISION

Utöver alla dessa funktioner hittar vi en riktigt bekväm hjälm i urläcker snygg FXR grafik med färgerna röd/blå/vit alternativt gul/svart/blå. De extra grammen denna hjälm väger är knappt märkbar då viktfördelning är i perfektion för undertecknads huvud. Helt enkelt en grymt bra hjälm som lägger fokus på precis rätt saker. 

Läs om fler Produkter

Läs mer om 6D ART-2 FXR RACE DIVISION

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen