Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN PRESENTATION FEM

Äntligen är dags att dyka in i skotergarderoben för att se över utrustningen inför kommande säsong. Det väntar långa och påfrestande dagar bakom styret och det fordrar materiel som ger oss de rätta förutsättningarna för en dag i glädjens tecken. Därför bör det läggas stor vikt vid att tillämpa sin utrustning efter de förhållanden som vi kommer utsätta kroppen för, något som vi på Sledtrax tänkte vara behjälpliga med genom att ge er en inblick i en del av de sortiment som erbjuds inför 2020.

TOBE VIVID MONO SUIT

TOBE – VIVID MONOSUIT

Tobe Vivid monosuit är skaloverallen i det mycket berömda materialet Sympatex som är 100 % vatten och vindtät. På det utlovas även bästa möjliga andningsförmåga och dessa egenskaper är enormt viktiga när en dag i pudret väntar. Tillverkad i ett slitstarkt material med förstärkningar på strategiska ställen, bland annat vid knä, insida ben och vid benslutsparti. Vid varmgång under de svettigare stunderna finns det möjlighet att ventilera genom ventilationsdragkedjor vid bröstet och insida lår.

Justerbara hängslen och justerbar midja för en ökad passform. Tobe har även anpassat overallen för att skydd ska kunna bäras under overallen utan att begränsa din rörlighet samt smidighet. Vi finner även tre utanpåliggande fickor samt en ficka speciellt anpassad för mobiltelefon. Vivid monosuit klättrar lite högre i prislappens trappa och detta skall vägas upp genom att plagget har ett gäng grymma och ovärderliga kvalitéer. Låt snön falla, nu vill vi se vad den går för!

Scott camo 550

SCOTT 550 CAMO

Säkerheten är inget att tumma på och skydd kan definitivt avgöra om dagen slutar i succé eller fiasko. Scott lägger därför en extra pekpinne på säkerheten och har valt att använda sig av två säkerhets-tekniker i denna hjälm, nämligen MIPS och Conehead.

MIPS minskar den skadliga rotationsrörelsen som hjärnan utsätts för vid eventuell krasch. Conehead-tekniken gör att det blir en minskad G-kraft mot huvudet då hjälmen är uppbyggd av två olika delar med olika tätheter som dessutom gör att hjälmen inte bara innehar extra säkerhet, viktmässigt sparas det in några gram. Det utlovas även bästa möjliga ventilationsförmåga, löstagbara kindkuddar samt en riktigt komfortabel hjälm. Prislappen ligger på strax under tre tusen kronor, en rimlig slant för en hjälm som utlovar säkerhet och bekvämlighet i allra högsta grad.

Scott Prospect goggles

SCOTT PROSPECT GOGGLES

Storfavoriten Scott Prospect finner vi i Scotts sortiment även denna säsong. Dessa glasögon skall bjuda på stor linsomkrets för ett brett synfält och har tre lagers foam som är vattenabsorberande. Detta tillsammans med de vingar som glasögonens band fästs vid ska ge ett anpassat och bekvämt tryck mot ansiktet och bjuda på bästa möjliga täthet.

På bandets insida finner vi två ränder med Silicon för att hålla dessa googles på plats. Prismässigt ligger de i den lite tyngre pengapåsen på cirka 1500 kronor. Med de kvaliteter som utlovas ser vi fram emot att sätta dessa på prövning och låta dem genomgå Sledtrax testarhänder under kommande säsong. Upp till bevis!

FXR CX LITE MONO

FXR CX LITE MONO

FXR har länge varit känd för sina färgglada plagg och FXR CX LITE MONO är inte något undantag. Med en grymt läcker färgsättning och design toppar den minst sagt uppmärksamhetsskalan. Men som ordspråket säger är det inte utsidan som räknas, snarare insidan och även här har FXR lyckats fånga vår uppmärksamhet. 5000mm vattenpelare, tejpade sömmar, vattentäta dragkedjor och ventilationsöppningar för att hålla fukten borta.

Justerbara hängslen samt justerbar benlängd för en mer personlig anpassning. En skaloverall med lovord som ska ge dig en skön körupplevelse, något som givetvis kommer testas under säsongen. Den blir din för 4795 riksdaler med möjlighet att köpa till foder för de dagar när termometern visar de lite kallare graderna.

FXR HELIUM LITE BOA

Dagens körstil blir allt mer utmanande och det kräver även utrustning som tar de största bakslagen. FXR Helium Lite BOA bjuder på gjutna hälinlägg för att ta de hårdare smällarna och för att skydda vristen. Vi hittar även inlägg som ger stöd runt hälsena samt vad för att hålla foten på plats.

Sulan har ett mönster i den grövre sorten som ska ge dig ett maximalt grepp på fotstegen och BOA-system för att genom en enkel snurrning spänna skorna och även ge en mycket bra och bekväm passform.  Det ovannämnda egenskaperna gör att denna modell känns som ett givet alternativ för en dag i backcountryskogen och prismässigt ligger den i landet lagom och blir dina för 3495 kr.

FXR Fuel Short Cuff

FXR FUEL SHORT CUFF

De flesta skoteråkare trånar efter handskar som håller värmen men som inte påverkar rörligheten. FXR har därför tagit fram denna modell som är en Fodrad handske med vattentätt membran för att hålla vätan borta samt hålla värmen även under de lite svalare dagarna.

Helheten är gjord i kraftig stretch med en förböjd form för bästa möjliga passform och i handflata samt vid tummen finner vi förstärkningar i läder för bättre grepp och en ökad hållbarhet. Strax under tusenlappen och dessa godingar är dina.

FXR Helium Pro X Bib Pant

FXR HELIUM PRO X BIB PANT

FXR Helium Pro X Bib är skalbyxan som är tillverkad i FXRs egna stretchmaterial som gör byxan smidig men samtidigt väldigt slitstark. 20 000mm vattenpelare, vattentäta dragkedjor samt möjlighet till ventilering genom FXRs egna integrerade ventilation gör att värmen släpps ut men som samtidigt förhindra snö och väta från att tränga in.

BIB-byxan går upp förbi bröstkorgens parti för att hålla snö samt vind borta. Denna byxa har minst sagt väckt höga förväntningar och om de håller måttet? Det ska vi givetvis ge er svar på under säsongen. Prismässigt har den hoppat över strecket för medelmåttigt och ligger i den lite högre prisklassen på 4995 kr.

FXR Ranger Jacket

FXR RANGER JACKET

FXR Ranger Jacket är även denna tillverkad i FXRs egna stretchmaterial som inte bara ger dig en smidig jacka, den ska även vara väldigt slitstark. Med dubbla membran och tejpade sömmar samt 20,000 vattenpelare utlovar den en grym vattentäthet och andningsförmåga.

En egenskap väl värd att nämna är det uttagbara fodret som gör att jackan är användbar hela säsongen då den enkelt och smidigt går att anpassa efter temperaturen, allt i ett kan man säga. 4195 kr och du har en jacka som täcker upp hela säsongen.

KLIM Inversion Pro Glove

KLIM INVERSION PRO GLOVE

Klim har länge varit ett märke som satsat genuint på kvalité och funktion. Med de egenskaper som denna handske utlovar får vi en känsla av att de inte lämnar något åt slumpen. Denna handske består nämligen till större delen av läder, detta för att erbjuda en konstruktion i det starkaste laget och med materialet GORE® WINDSTOPPER® utlovas en handske som ska stå emot alla sorters väder.

På ovansidan av fingrar samt knogar finner vi en vaddering vid namn PORON® SR™ Impact foam, detta för att ge en skyddande effekt. Vi får känslan av att detta är en väl genomtänkt produkt med kvalité i högsta rang. Lovorden om denna handske är många, men om den håller måttet? Det får Sledtrax förstoringsglas avgöra när vi under säsongen kommer granska produkten.

JETHWEAR Vendetta Goggles

JETHWEAR VENDETTA GOGGLES

Jethwear har i samarbete med dragon tagit fram ett par goggles med ett gäng fina egenskaper för att ge dig som förare fina förutsättningar. Dessa glajjor ska ge ett jämt tryck mot ansiktet med ett band som är fäst i vingarna och med microfleecefoder närmast ansiktet. Bandets insida bjuder på detaljer i silikon för att maximera greppet mot hjälmen.

Under de allra kallaste dagarna ger dig dessa goggles möjlighet att skydda dig med hjälp av nässkyddet som är löstagbart. Ramlös och utanpåliggande lins ska de ge dig ett brett synfält. Linsen är behandlad för att avvärja imma och är även 100 % skyddande mot UV-ljus. Det känns som att detta är ett recept för att par riktigt funktionella goggles.

Raven Airborne Split

RAVEN AIRBORNE SPLIT

Är huvudet dumt får kroppen lida. Det uttrycket tänkte vi undvika genom att använda hjälm som är det viktigaste skyddet vi använder oss av när en dag bakom styret väntar. Raven Airborne Split bjuder på en snygg yttre design och den yttre delen är tillverkad av termoplast och ska därmed vara väldigt slitstarkt. Under de svettigaste stunderna på dagen håller den värmen borta genom luftkanaler.

Med luftintag framtill samt värmeutsläppet i bakre partiet blir värmeutsläppet väldigt effektivt. Skulle svetten mot förmodan smyga fram finns det möjlighet att knäppa lös innerkuddarna som är tvättbara. Insidan är även antibakteriellt behandlad. Viktmässigt landar den på 1350g. Nu ska vi se vad den går för!

Produkterna finns att köpa:

SLEDSTORE

SKOTERDELEN

FXRSHOPPEN

TOBE

Läs fler KLÄDGUIDEN

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen