Kontakta oss

Sledtrax testar

ACCESS 420 SHADE VIKING – NU SAMMANFATTAR VI SÄSONGEN.

Access 420 SHADE VIKING är en maskin i övre budgetsegmentet som i sommar fått stå ut med Sledtrax stora testar händer. Men hur har maskin fungerat i de norrländska skogarna? och vad kan vi dra för slutsatser av denna taiwanesiska fyrhjuling? Vi tar nedan och tittar på fyra områden. Värde, komfort, arbete och framkomlighet. Det är nu dags att sammanfatta Access 420 Shade Viking.

Värde

Fördelarna med en budgetmaskin maskin är ju flera än just det lite snällare inköpspriset. Bränsleförbrukning har legat på en väldigt blygsam nivå under sommaren, likaså försäkringen. Ska man dessutom ha ett lån för att köpa in sin bästa sommarkompis skadar det ju inte att det är mindre. Access är inte de absolut bästa vi kört eller testat men helt klart en maskin som vi tycker är värd sitt pris på 64.900kr.

Komfort

När vi varit ute i skogarna och farit fram bland stubbar, sten och kuperad terräng har vi upplevt bakfjädringen något mjuk. Men med ett par justeringar så var det problemet väck. Just markfrigången som inte är lika hög som de flesta premium modellerna gör att man får tänka lite mer och planera sin väg. Servostyrningen har fungerat smärtfritt och gör det enklare att färdas i skogen och vid låga farter. Reglagen sitter där dem ska  och en tydlig display visar all nödvändig information. Ergonomin vid körställning känns bekväm för undertecknad som reser 181 cm ovanför backen. Helhetsintrycket inom komfort är därmed OK.

Framkomlighet

Med fyrhjulsdriften inkopplad tar Access med sin chaufför förbi sig de allra flesta hinder och fast körningar. De gånger vi behövt använda oss av vinschen för att ta oss fram ligger felet till stor del på undertecknad och inte på Access Shade Viking. De lite större premium däcken Maxxis bighorn som sitter på fyrhjulingen hjälper med både grepp och ger ett något högre markfrigång vilket leder till bättre framkomlighet och bättre självförtroende för sin passagerare.

Arbete

Under sommaren har vi inte utsatt vår Access för alltför stora påfrestningar vad gäller arbete. Men vi har däremot dragit vattenskoter på vagn efter vikingen på väg då Access är traktor registrerad. Vi har också använt fyrhjulingen när vi sjösatt vattenskotern ett par gånger. För lite lättare arbetsuppgifter som detta duger Access 420 Shade Viking till alldeles utmärkt. Då motorstyrkan endast är på 360cc och utväxlingen något hög för riktigt tungt arbete så har vi inte dragit timmervagn med maskin. Vi tror däremot vid plogning, arbete på gården, köra grus och löv på gårdsvagn så räcker maskinen till gott och väl.

Vi tackar härmed Access 420 Shade Viking för tjänstgöring och ser redan fram emot nästa säsong.

Se vår review av ACCESS 420 SHADE VIKING

Läs mer om ACCESS 420 SHADE VIKING

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen