Kontakta oss

Sledtrax testar

ARCTIC CAT M8000 153″ HARDCORE EVO – TIGERN – ANMÄLER SIG TILL LÅNGTESTFLOTTAN!

Det finska lodjuret är inte ensam om att komma med ny plattform och motor till detta år. Den nordamerikanska motsvarigheten arktiska katten har även vässat klorna och kommer med både ny snurra och chassi. Vi på Sledtrax har självklart lagt vantarna på en av dessa och kommer under vintern att syna varenda skruv, popnit, köregenskaper och känsla för att ge er läsare den ärliga sanningen om det nordamerikanska monstret.

I tider som denna när det finns uppsjöar av eftermarknadsprodukter till din vinterkompis, är Arctic Cat en av få att släppa en maskin som ska vara “färdig” från fabrik. Med grymma dämpare från Fox, rejälare frontbåge och 3″ matta är redan mycket vunnit ur kundsynvinkel. Att de sedan satt i en helt ny 800 C-TEC2 motor och ett omarbetat chassi gör inte saken sämre på något vis.

En första anblick på maskinen skriker råhet. Designen på nya chassit är riktigt läcker. En robust frontbåge ett par maffiga dämpare med behållare och en ledramp i överkant på lyset tilltalar mig.
De stora skillnaderna mot föregående års katt är insmalnandet av kåporna vilket gett 10% mindre bredd. Detta ska göra att skråkörning blir betydligt enklare och att man ska kunna hålla en brantare linje utan att maskinen stretar emot. Den nya motorn är Arctic Cats egenproducerade 800 C-TEC2 och tillverkas i Minnesota. Den ska på papperet ge fler hästkrafters och en lägre bränsle förbrukning. Detta är något vi kommer få svar på under säsongen.

Som många av er redan vet hämtades kissen ut i våras och premiärturen skedde i Riksgränsen i maj. Under sommaren har katten stått på gården och njutit av solsken medan ägaren planerat in både service och smink i form av dekalkitt.

Maskinen lämnades in till Johan på Motorhuset i Östersund för en första service. Efter ett felfritt protokoll hämtades maskinen och kördes till garaget för montering av ArcticFX Graphics egendesignade dekalkitt i färger som leder tankarna till Jamaica.

Helgen som var fick maskinen sin premiärtur för denna säsong. Åkersjön som fått en hel del snö stod för värdskapet. Pudersvängar varvades med klättring i raviner och backar. Maskinen upplevs riktigt lättkörd framförallt vid teknisk skogsåkning och motorn matar på riktigt bra.
Efter ett par timmars lekande med förvånansvärt få fastkörningar vänder jag hem och kan konstatera att jag och katten kommer ha en riktigt kul vinter tillsammans. Hur våra äventyr blir får ni läsa om i kommande artiklar.

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen