Kontakta oss

Sledtrax testar

ARCTIC CAT M8000 HARDCORE ALPHA ONE 146″ – HÅRDROCKSKATTEN ÄR HEMMA!

Det kanske inte kommer som någon förvåning utan snarare som ett svar på ett ständigt ökat tryck efter dessa lekfulla maskiner, jag pratar om mountain maskiner i 146” utförande. Trenden har varit tydlig några vintrar och efterlängtat hoppar nu Arctic Cat på tåget fullt ut. Av erfarenhet vet vi hur busig och lättkörd Alpha one maskinerna är, det här gör att våra förväntningar på årets långtestmaskin skyhöga! Det har nu blivit dags att hämta hem årets katt, Arctic Cat M8000 Hardcore Alpha one 146”

Ivern och förväntan är alltid skyhög innan vintern dragit igång på riktigt, när blir den första riktiga turen? Kommer det bli ett snöår? Och största frågan av dom alla, hur kommer jag tycka att årets maskin fungerar? När det kommer till maskinen startade allting bra, redan i slutet av november kom ett samtal från Anton på AB Nian. Det fanns en knallgrön snygg maskin som väntade på mig i deras butik.

AB NIAN SHOWROOM
ARCTIC CAT M8000 HARDCORE ALPHA ONE 146

Dagen efter krokades ivrigt släpet på för att åka och hämta maskinen. AB Nian ligger i Korsträsk som är ca 10km utanför Älvsbyn, när jag kommer fram till butiken finns det gott om plats för att vända och parkera med ett släp. Väl inne i butiken möts jag upp av Anton, han berättade att familjen sålt Arctic Cat här sedan mitten av 80-talet och dom har under åren både vunnit priser för försäljning och verkstad. Vi går ett varv i butiken och förutom maskiner säljer dom kläder och produkter från bl.a. FXR, Scott och Airoh, han visar även ett stort utbud av tillbehör och reservdelar till katterna. För att vara en komplett partner till ditt skoterköp säljer dom också släp från både 4-P och ÅTM. 

GAMLA VS NYA ADAPT VARIATORN

Väl framme vid min maskin pirrar det lite extra i kroppen, ja det är faktiskt sant. Trotts dryga 40 år och flertalet hämtade nya maskiner så går inte den känslan bort, barnet i mig kommer verkligen tillbaka. Jag får en genomgång av skotern för att se vad som blivit uppdaterat, vi stannar upp lite extra kring den nya ADAPT variatorn. Den ser onekligen tajt ut och bygger inte alls ut på samma sätt som den gamla gjorde. Då man har skalat bort vikt från variatorn ska gasresponsen bli ännu bättre än tidigare, det här kommer bli intressant då vi vet att Arctic Cat brukar ha bra gång i sina variatorer. Vi fortsätter varvet runt och är båda rörande överens om att det här kommer bli en riktigt rolig maskin!

ANTON PÅ AB NIAN OCH JÖRGEN SLEDTRAX

Innan det är dags att lasta ska bara den mindre pirriga delen göras undan nämligen betalningen, likt ett plåster är det bara dra kortet och få det överstökat! Jag får hjälp att lasta maskin och känslan i min kropp är riktigt jäkla bra, förhoppningarna på denna vinter är högt ställda både på HARDCORE ALPHA ONE 146″ och min egen förmåga att kunna bemästra detta busfrö i pudret. Nu får gärna Kung Bore leverera sin del så ska jag göra mitt yttersta för att sätta årets maskin på prov, nu kör vi!

Läs fler SLEDTRAX TESTAR

Försäkra din snöskoter via SVEDEA

Läs mer hos ARCTIC CAT

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen