Kontakta oss

Sledtrax testar

LYNX XTERRAIN 600 EFI – HÄMTNING HOS SN MOTORSERVICE

Familjesläden, den som förhoppningsvis ska skapa många härliga minnen  och äventyr under kommande vintersäsong. Vildkatten som ska frakta både mannen i mitt liv och våra två energiknippen till barn Lukas och Isabell till fjälls. Förväntningarna är skyhöga på denna maskin och valet för denna värdiga uppgift föll på Lynx Xterrain med den omåttligt populära 600 EFI motorn. Mer om varför jag tror denna passar oss som handen i handsken tar vi längre ner, nu är jag sugen på att hämta maskin hos SN motorservice så nu drar vi dit, häng med!!

Sn Motorservice som drivs av Lena och Kenneth ligger i centrala delar av Boden. I butiken möts vi av välfyllda hyllor med kläder och tillbehör från FXR, Jethwear, Husqvarna, Scott, KLIM och såklart snöskotrar från LYNX och Polaris utbud. Kenneth möter upp mig och ger en grundlig genomgång av maskin samt vad man ska tänka på när man kör in motorn osv.

Som jag tidigare var inne på tänkte jag förklara mitt resonemang kring valet av maskin. Lynx Xterrain är en crossover som marknadsförs fungera lika bra på leden som vid sidan av. Många av de dagarna jag spenderar på skotern är just för att ta mig upp till fjälls och spendera timmar i vårsolen. Men en lagom stark (85HK) 600 EFI motor med snål bränsleförbrukning och låg oljeförbrukning känns det ekonomiska tilltalande. Även möjligheten att utrusta maskin för olika utflykter tack vare linQ systemet är smidigt och bra. Vi kommer dra en pulka bakom maskin och den förstärkta bakbågen från fabrik gör installation av drag enkelt då enbart draget behöver bultas i bågen istället för att byta både bakbåge och drag. Hand och tumvärmare samt elback är numera standard på dem flesta maskiner vilket det även är på Lynx Xterrain. Skulle oturen vara framme och fastkörningen är faktum har mattan 51 mm kammar och borde därmed skyffla snö ifall gubben min inte är i närheten för att dra loss mig. Om detta blir fallet får ni läsa om längre fram när jag fått möjlighet att testa Lynxen.

Vi får hjälp att lasta maskin och efter signering av papperna är min första nya snöskoter ett faktum. Känslan är på topp! Småstolt åker jag ifrån SN Motorserivce och kan inte annat än hoppas på massvis av snö inom kort. Det ska bli superkul att dela med mig av alla äventyr Lynxen ska med på framöver och om det får ni läsa massvis av längre fram.

// ELISABETH

Läs Sledtrax Testar

Kontakta din lokala LYNX handlare:

SN MOTORSERVICE

OKTAN SVERIGE AB

AUTO BLÅ

LINDROTHS MOTORCENTER

E-SON MASKIN

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen