Kontakta oss

Nyheter

ARCTIC CAT OCH FRAMTIDEN?

De flesta har nog lagt märke till att det händer mycket hos Arctic Cat just nu, ett kraftigt bantat modellprogram inför året som fått till följd att spekulationerna kring orsaken är många. Kommer de att sluta tillverka skotrar? har Textron inget intresse av att driva utvecklingen vidare? Ja vi tänker försöka att reda ut lite av frågetecknen här och nu.

Om vi kikar lite på vad som händer i USA just nu där man inför 2020 enbart kunde beställa sin nya maskin på förorder kan vi se att det även händer mycket bland handlarna. Några av de minsta handlarna tappar sin agentur medan de stora som Country Cat satsar mer än någonsin. Detta kan vara ett sätt att säkra service samt ekonomin bland handlarna på samma sätt som i bilindustrin där olika märken vill upprätthålla sina koncept där vissa parametrar ska uppfyllas.

Känslan är att Textron vill föra utvecklingen åt samma håll som bilindustrin och den är självklart betydligt mycket större och ligger i framkant när det kommer till fordonsförsäljning.
Då är det kanske inte så konstigt att man funderar på vad som händer då det sker stora förändringar i ett bolag som Arctic Cat. Man ska dock vara medveten om att stora förändringar inte sker över en natt och förhoppningsvis lyckas man inför modellår 2021 med att visa hur man tänker sig att framtiden för Arctic Cat ska se ut.

Kanske blir det mer som i bilindustrin där man beställer sitt fordon med fördelen att kunna välja utrustning och färger själv? Vi kan alltid hoppas!
Det som dock är säkert är att de rykten om nedläggning som florerat blev kraftigt dementerat från Arctic Cat/Textrons vice president Craig Kennedy efter Haydays i september. Istället fick vi en hint om att minst en ny modell är på gång och kommer att presenteras under november.

Det om något känns grymt kul och vi är spänd av förväntan med att se vad Arctic Cat kan ha för ess i rockärmen. Historiskt sett vet vi att team green är grymt innovativa och tänker utanför boxen när nya produkter utvecklas, med Textron i ryggen finns pengarna och kunskapen i produkterna sitter ingenjörerna i Thief River Falls på. Kan det hända att Arctic Cat kommer att vara starkare än någonsin? Vi tror och hoppas verkligen det!

Läs fler NYHETER

Besök din lokala Arctic Cat handlare

Navis Powerstore

Skoterdelen

Fortsätt läs

Mer i Nyheter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen