Kontakta oss

Nyheter

ARCTIC CAT SLÄPPER STORA NYHETER INFÖR 2019

2019 händer det grejer från Arctic Cat och det syns inte minst på boggie- samt stötdämparsidan. När man drar av skynket inför nästa säsong och visar upp vad som komma skall är det nog många som får sig en liten aha-upplevelse.I klättersegmentet så ansluter sig Alpha One med en Monorail-boggie

Alpha One har endast en skena i boggien.Det har florerat lite smygtagna bilder på nätet på denna boggie och nu blir det bekräftat att det är Arctic Cats senaste skapelse. Fördelarna förutom sparad vikt ska vara en maskin som är smidigare att manövrera i pudret. Intressant blir det i alla fall att se hur den kommer att uppträda ute i snön.
Alpha One kommer i längden 154″ alternativt 165″ med en mattdelning på 3.5 tum. Med singelskena och ny matta kommer viktbesparingarna att hamna på ca 5kg jämfört mot deras vanliga M8000.
Även Hardcoren får sig rejäla uppdateringar inför 2019 och luckan som funnits efter HCR modellen ser ut att fyllas.
Den får nya förstärkta boggiskenor och utrustas med Fox 1.5 ZERO QS3 stötdämpare.

Gemensamma uppdateringar på m-serien inför kommande säsong.
# G2 Proclimb -7 skidor
# Nya lättare bromsar med ett mer ergonomiskt bromshandtag
# Magnetisk nödstopp som standard
# Nya Smidigare reglage på styret

På ZR-modellerna kommer det en intressant fjädringsuppsättning. Med tilläggsnamnet iACT innebär det att dämparna är justerbara från styret. Med en enkel knapptryckning med vänster tumme kan man välja mellan Soft, medium och hard. Dämparna är även sammankopplade med motorns impulser för att kunna känna av tempo och justera sig aktivt under körning efter det.

På ZR-serien hittar vi även här gemensamma uppdateringar för 2019
# Nya lättare bromsar med greppvänligare bromshandtag
# Nödstopp
# Nya reglage

På arbetsmaskinerna har man mött upp konkurrensen med att erbjuda nya ctec2 800 motorn i Norseman X modellen. I Sverige bytte man namn från Norseman till X-plorer 2018 och troligtvis får den det namnet även 2019.

Vilka modeller som kommer till Sverige är ännu inte fastställt.

Fortsätt läs

Mer i Nyheter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen