Kontakta oss

Produkter

UTVÄRDERING – KLÄDGUIDEN

Ett skepp kommer lastat. Så kändes det i höstas när kartongerna med produkter för säsongen radades upp hemma i hallen redo att packas upp för sitt första möte med sin nya ägare. I takt med att Kartongerna packades upp växte även förväntningarna. Sedan dess har milen bakom styret tickat på och produkterna har fått genomgå sledtrax testar-händer i alla tänkbara förhållanden. Har prylarna levt upp till vad Sledtrax väntat sig? Häng med så kollar vi närmre när sledtrax plockar fram förstoringsglaset för att granska.

Scott – 350 EVO HJÄLM
Öppnade kartongen, greppade hjälmen och blicken föll direkt på märkningen där vi bland annat skymtar vikten. 1350g. I dessa spara vikt-tider gjorde det att en känsla av tvivel infann sig, något som jag snabbt fick ta tillbaka efter en dags körning. Med en vikt på 1350g är det inte den lättaste hjälmen på marknaden men den är oerhört välbalanserad vilket gör att den upplevs mycket lättare än vad pappret visar.

+ Passformen är bästa möjliga.
+ De uttagbara innerkuddarna gör det möjligt att tvätta upp dessa.
– Vikten, även om den är oerhört välbalanserad och upplevs lättare än vad pappret visar, skulle det inte skada om de hade lättat hjälmen några gram för att komma ett steg närmre lättviktsklassen.

Summa summarum, en mycket prisvärd hjälm. Den stämplar vi gladeligen med Sledtrax approved.

Scott – DS Womens Suit
En monosuit med figurnära passform, bekvämt material, stilren och snygg färgsättning. Som grädde på moset har den ett flertal fördelaktiga funktioner, något som vi värderat oerhört mycket de dagar vi tillbringat bakom styret.

+ Rejält material. Har under säsongen passerat ett flertal rejäla kvistar, bitit mig lite i läppen och tänkt ”det var den overallen det”, har hittills inte skymtat en skråma i plagget, mycket imponerande.
+ Den har fin andningsförmåga, stänger ute fukten och håller dig både torr och varm.
+ Isolerad ficka för mobiltelefon, ett stort plus i kanten
– Den figurnära designen begränsar rörligheten när knäskydd används

En rejäl monosuit som håller dig torr och klarar det lite hårdare tagen. En mycket prisvärd overall.

SCOTT – PROSPECT SNOWCROSS GOOGLES
Redan vid första anblick på dessa googles infinner sig en känsla av lyx och kvalité och med det följer givetvis höga förväntningar. De är designmässigt väldigt snygga och de har ett flertal funktioner som är enormt betydelsefulla för bästa funktionalitet.

+ Foamen är mjuk, bekväm och sluter tätt mot ansiktet
+ De böjbara vingarna som bandet fäster i gör att dessa googles har ett komfortabelt och lagom tryck mot ansiktet och anpassar sig väl efter hjälmens utformning
+ Inget problem med imma.

SCOTT  SPORT GTX GLOVE
I tuff terräng och vinterlandskap är det viktigt att du som förare använder dig av en handske som är smidig, ger bra grepp och som håller dina händer torra och varma. Scott Sport GTX Glove är en handske i ett mjukt och följsamt material med en ovansida utan överflödiga sömmar, vilket gör att den är otroligt följsam och ger dig en fin rörlighet. I handflatans insida och insidan av tummen finner du silikonränder som ger ett bra grepp.

+ Otroligt smidig och följsam handske i ett lagom tjockt material
+ Bra grepp
– Vattenmotståndet hade vi gärna sett en förbättring på.

JETHWEAR – W´S THE ONE
Jethwear har verkligen tagit ett steg I rätt riktning när det gäller passformen, den är väldigt figurnära och upplevs inte alls hängig i grenen som många overaller ofta kan erfaras. Materialet är mjukt och följsamt vilket medför att den är bekväm att röra sig i.

+ Mjuk och följsam och är därmed väldigt bekväm att bära
+ Blixtlås baktill som gör det möjligt att vid behov öppna enbart det partiet. Mycket smidigt och värmesparande när det är möjligt istället för att öppna upp hela overallen
– Även denna overall är aningen för figursydd vilket gör att rörligheten begränsas rejält vid användning av skydd, speciellt knäskydd då benpartiet är väldigt figurnära, så pass figurnära att knäskydden fick stanna hemma på hallgolvet. Här sätter vi gärna bredare knä-och benparti på önskelistan.

JETHWEAR – DRIVER BOOT
Här möts du av en designmässigt väldigt snygg och stilren sko som är lite nättare vilket gör att den upplevs väldigt smidig att använda när det är dags att förflytta sig på skotern, utöver detta även en rejäl gummisula som greppar otroligt bra. Något liten i storlek, därav tipsar vi om att kliva upp en storlek för att hitta rätt.
+ Boa systemet måste vara en av skoteråkarnas bästa vän, väldigt bekväm och tidseffektiv lösning
+ Smidig sko med en väldigt fin och bekväm passform
+ Rejäl gummisula som klarar fotstegen väldigt bra
– Bättre vattenmotstånd hade inte skadat

Jethwear Empire Glove
Jethwear empire glove bjuder på ett mjukt och följsamt material på handskens ovansida vilket gör att den upplevs väldigt smidig. I handskens handflata finner vi läder som ger ett fint grepp, något som verkligen uppskattas. Detta i kombination med mudden som har blixtlås ger ett fint helhetsintryck och handsken bjuder på rörlighet.
+Följsam handske som ger en fin rörlighet
+ Greppvänligt material i handskens handflata
– Vattentålighet

De flesta av produkterna finns hos

SLEDSTORE

SKOTERDELEN

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen