Att kunna äta en varm måltid utomhus i vildmarken är kanske bland det bästa man kan göra. Smakerna får nästan en white guide restaurang att blekna när man är riktigt hungrig tillsammans med njutningen man får av att vara i vacker natur. Men vägen till en varm måltid har inte alltid varit så lätt, tills nu!
Alternativen för att laga en varm måltid är många men det är kanske inte alltid är lätt trots det. När det är dags att göra en eld brukar jakten på torr ved bli intensiv om man över huvud taget lyckas hitta lite ved. Eller gasolköket med grytor och pannor som fort gör packningen både tung och otymplig.
Men det finns även alternativ som gör matlagningen både lätt att smidig och ett av dom är Barocook. Barocook är till synes en helt vanlig matlåda men när man öppnar den ser man att det är en låda inne i matlådan och det är det som gör den speciell. I den yttre lådans botten placerar man en liten påse som man sedan häller vatten på och då uppstår det en kemisk reaktion som genererar värme. Värmen som detta skapar blir närmare 98 grader och det är med andra ord inga problem att värma sin måltid även under en riktigt kall dag.
Vi har testat denna Barocook som har imponerat på oss med hur pass bra detta fungerar och vi kan VARMT rekommendera den.