Kontakta oss

Produkter

BLUEBIRDOPTICS 2.0 – MULTIFUNKTIONSGOGGLAR!

Utbudet av gogglar har ökat markant de senaste åren, med allt från budgetalternativ till riktiga lyxvarianter med flera olika linser. Sledtrax har under förra säsongen testat en lyxmodell från svenska BlueBirdOptics som tidigare mest satsat på skidåkning, men nu även börjat slå sig in på snöskotermarknaden. Tre olika linser för olika ljusförhållanden följer med i paketet, och det är riktigt lätt att ta med sig linserna ut och det går snabbt att byta om det skulle behövas.

Gogglarna som kort och gott går under namnet BlueBirdOptics 2.0 kommer i en hård väska som rymmer såväl gogglar som de två utbyteslinserna. Synfältet är väldigt öppet med linser som sträcker sig över hela framsidan. De sitter skönt på plats och det gummerade bandet greppar ordentligt runt hjälmen och håller dem på plats i alla lägen.

Ljuset genom de regnbågsfärgade linserna är behagligt och fungerar riktigt bra såväl i solsken som när det är lite mulet. Tycker du att det ändå blir för ljus så är den svarta linsen ännu lite mörkare och lämpar sig därför bäst i solsken. Skulle det däremot bli riktigt mulet och dålig sikt byte du bara till den orangea linsen som hjälper till att förstärka konturerna i terrängen.

Alla tre linserna fungerar riktigt bra även om den regnbågsfärgade blivit något av en personlig favorit som allround lins. Att den är snygg är såklart inte heller någon nackdel!

Att byta lins tar bara några sekunder när man blivit varm i kläderna (första gången tog längre tid), och det fungerar riktigt bra att göra detta även ute i fält. Trots att linserna bara är fastklickade med snabbfästen sitter de på plats även om man råkar göra en vurpa eller de får en smäll på annat sätt. Under vintern har jag bara råkat ut för att linsen släppt vid ett enda tillfälle, och det var under transport och inte under körning.

Det enda som saknas på dessa gogglar är att de inte har något nässkydd, så det kan vara svårt att få dem att sluta helt tätt inne i hjälmen i vissa lägen. Har du utandningsskydd i hjälmen är dock detta såklart inget problem. Yttermåtten på gogglarna är ganska stort så du får inte ha för liten öppning i hjälmen, för då får du problem.
Priset för ett par BluBirdOptics 2.0 är 1590 SEK om du vill ha alla tre linserna, och de är värda sitt pris, rekommenderas!

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen