Kontakta oss

Sledtrax testar

CAN-AM OUTLANDER 450 – PRISVÄRD LITEN TUFFING TESTAS!

Can-am instegsmodell till ATV segmentet stavas Outlander 450. Låt dig inte luras av den lite mindre modellen, här får du en kompetent ATV med stor körglädje, smidighet i skogen och många fina finesser och tillsammans med ett berg av smarta tillbehör som finns på tillbehörslistan kan maskin anpassas precis efter dina egna önskemål. Häng med när vi nu kikar närmare på en av BRP mest sålda ATV:er!

Många tillverkare där ute slåss om förstagångsköparna och konkurrensen är stenhård. Med lite enklare maskiner och lägre prislappar försöker dem alla vinna dig som kund. Ett viktigare segment än vad man kan tro, då många kunder är märkestrogna och när byte till större maskin ska ske gärna tar samma tillverkare. En trogen kund kan därav stå för en stort antal affärer och intäkter för tillverkaren under sin livstid. Can-am Outlander är utan tvekan en stor favorit hos undertecknad. Nedan ska ni få läsa varför!?

Can-am Outlander sticker ut på flertal sätt, med en stilren design, en ergonomi som är svårslagen och mängder med smarta tillbehör är detta en av mina personliga favoriter bland instegs modellerna. Outlander 450 har precis likt sina storebröder 4-hjulsdrift, diffspärr, en digital display och en dragvikt på 335 / 750 kg. En encylindrig vätskekyld 427 kubiks motor driver dig framåt och det med kraft, hela 38 vilda hästar finns till förfogande. Med marknadens bästa stöld system D.E:S:S installerat vilket innebär en kodad nyckel behöver du heller inte vara lika oroad för stöld om du har din maskin vid sommarstugan eller utomhus.

Så hur är Outlander 450 att köra?

Vrider om nyckeln klickar i den gröna startknappen medans jag håller in bromsen och låter maskin stå på tomgång. Medans maskin står och blir varm klär sig undertecknad på det nya stället från KLIM, precis likt maskin andas kläderna kvalité. Hjälm goggles och handskar åker på och någon minut senaste sitter undertecknad med hingsten mellan benen samtidigt som lågväxeln petas i. Vi befinner oss i trakterna kring Östersund och dagens utflykt går längs skogsbilvägar och stigar i skogen. Vi pressar tummen något närmare styret och första metrarna på Outlander 450 är ett faktum.

I skogen prövar vi smidigheten, här glänser maskinen och den något mindre ATV:n imponerar när vi tar oss igenom ett snårigt parti med trånga passager. Den smidiga och lätta styrningen ger undertecknad fullt med självförtroende. Första hindret avklarat och det utan problem. Vi tar oss vidare där de öppnar upp sig, nu lägger vi i den högre växeln och vädrar motorns kraft. Såklart är det inget vidunder när det kommer till fart med ända många smiles per miles för en förstagångsköpare, kraften är helt klart tillräcklig.

En liten brantare backe öppnar sig och undertecknad får här möjlighet att testa 4-hjulsdriften. Med lågväxeln inkopplad smyger vi upp för den knöliga backen och imponeras av framkomligheten. Den individuella fjädringen som har en markfrigång på 22 cm jabbar aktivt och gör åkturen bekväm, tillsammans med Wolf 25” däcken med grovt mönster får maskin en skarpt fäste under den något kuperade underlaget.

Vi vänder tillbaka till vår utgångspunkt och väl framme imponeras vi av hur maskin presterat under vår utflykt. Med mängder av tillbehör anpassade för can-am Outlander 450 kan man dessutom rusta sin maskin efter vad den ska användas till, allt från plog, lådor, hasskydd och däck finns i tillbehörskatalogen och om du inte nöjer dig med 4 hjul finns utförandet även i 6×6. 

Sammanfattning:

Can-am Outlander 450 är ATV:n med mängder av egenskaper, vare sig du behöver en arbetsmaskin till gården, en smidig smygare i skogen eller en ATV för rekreationssyfte. Med en attraktiv prislapp under 90.000 kr får du här en sommarkompis som är svårslagen.

Läs fler Sledtrax tester

Gillar du kläderna på bilderna kika in: KLIM

Försäkra din ATV via: SVEDEA

Kontakta din lokala Can-am handlare för mer information:

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

E-SON MASKIN

SN MOTORSERVICE

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen