Kontakta oss

Sledtrax testar

POLARIS SPORTSMAN 570 SP – PREMIÄRTUREN!

Känslan och förväntningarna man bygger upp när man beställt ett nytt fordon är speciellt, och i väntans tider på leveransen hinner man planera kommande strapatser. Förväntningarna blir högre ju närmare premiären man kommer och dagen då den nya maskinen ska testas är helt klart speciell. Nu har vi fått lägga dom första milen på en av sommarens långtestmaskiner, Polaris Sportsman 570 SP. Nu vrider vi om nyckeln och startar en fartfylld sommar!

Vid uppstarten slås vi av hur tyst och fint motorn går, vi lägger i högväxeln och känner att det går lätt att ändra mellan växlarna vilket inte alltid kan vara så självklart på vissa ATV modeller. Vi rullar iväg efter en grusväg för att känna lite på grejerna och förarmiljön där vi har en överskådlig blick på reglagen som sitter både vid vänster och höger handtag. Det är inga problem att använda tummarna och använda funktionerna medan man kör, och displayen som varit med några år ger en tydlig översikt. Man kan även koppla in telefonen med Bluetooth så man ser när det ringer eller om man fått meddelanden, här hade dock en modernare färgdisplay varit att föredra.

När vi väl kommit ut en bit i skogen där vi även har en del terräng kunde vi testa de uppböjda A-armarna, och det kan tyckas som en liten skillnad mot de andra sportsman modellerna med raka stag. Men faktum är att man tar sig över betydligt större stenar och stubbar som dessutom kan vara närmare däcken utan att ta i framvagnen. Såklart kan man ändå köra på hinder och ett skydd av A-armarna kan vara en fin investering.  Fram till på maskinen finns ett bra förvaringsfack där man också kommer åt batteriet enkelt om man till exempel ladda det, dock hade vi gärna haft mer förvaringsutrymmen och kanske nått fack bak också. Vi får se hur vi gör men det kan nog bli aktuellt med en packlåda också för att få med sig fler prylar ut på turen eller i arbete.

När vi väl var ute i terräng kunde vi testa greppet i däcken och vi måste säga att det är ett bra allround däck men när det blir lerigare hade vi gärna haft ett grövre mönster. I samma veva som vi önskade lite grövre mönster blev vi också varse om hur viktig en vinsch är på en fyrhjuling. Tyvärr sitter den inte original på 570 SP men på vissa andra modeller gör den det. Det är något som vi också ska se över på tillbehörslistan när maskinen ska anpassas för våra ändamål i sommar.

Den välrenommerade fyrhjulsdriften som är elektronisk blir vi lika imponerade av varje gång. Maskinen har i princip grepp som om den vore helt diffad men elektroniken gör att fyrhjulsdriften kopplas i och ur på otroligt bra sätt. Man märker inte av det och styrningen går lätt vilket den inte gör om det vore helt diffat.

Efter en riktigt bra start med positiva intryck av Polaris nya Sportsman 570 SP ser vi verkligen fram emot att sätta denna storsäljare på hårdtestning med arbete och andra utmaningar under sommaren. Kanske blir det en del tillbehör också för att tillgodose lite olika behov. 

Ta fram solkrämen och gör er redo på en sommar utomhus, för Sledtrax går faktiskt läsa vart man än befinner sig sålänge man har en smartphone, platta eller dator. 

Läs fler SLEDTRAX TESTER

För mer information om Polaris RZR kontakta din lokala Polaris handlare:

ABRIS SJÖ & SNÖ

STRANDBERGETS MOTOR

TIDY POWERSPORTS

SN MOTORSERVICE

EFFEKT POWERSTORE

MOTORHUSET

PROENGINE

CAMP GAUTO

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen