Kontakta oss

Sledtrax testar

YAMAHA KODIAK 700 – BJÖRNEN MED STYRKA OCH SMIDIGHET

Yamaha Kodiak 700 EPS SE är onekligen en av Yamahas mest prisvärda maskiner när det kommer till det lite grövre motoralternativet. Med ett 686 kubiks encylindrigt kraftpaket under huven samt att det är en lättmanövrerad och smidig ATV så är den ett hett alternativ bland kunderna. Nu spanar vi in 2022 års modell i läckra färgen ”Sledtrax orange” 

Vid en första anblick på Yamaha Kodiak så glänser den där den står på grusplanen. Designen och färgvalet är skapat att sticka ut. Men denna skimrande orange färg får man en ATV som syns både i skog och mark och med aluminumfälgarna i matt grå färg ser kombon otroligt läcker ut.

Vi kastar ett närmare öga över skapelsen och inser att denna Kodiak är rustad med guld! Guld i form av hårdare fjädrar från Öhlins, något som blivit populärt de senaste åren. När Kodiaken används för arbete hjälper styvare fjädrar från Öhlins till att stabilisera maskinen både vid tung last och när man drar upp till 750 kg på släpet, detta resulterar i en smidigare och tryggare ATV att köra.

Hur är upplevelsen bakom styret?

Vi kör iväg längs en grusad skogsbilväg och får här igång fun factorn med maskinen, vi klämmer till gasen och får en sladd i första kurvan, adrenalinet rusar och den här björnen gör dig inte besviken. Power finns det gott om och även fast Yamaha Kodiak är mer anpassad för arbete än lek så går det att ha riktigt kul.

Bakom styret är körkomforten bekväm, en tydlig display ger dig överblick över hastighet, trippmätare, bränsletillgång och klockan, i vanlig ordning är Yamaha-produkter smidda i kvalité och likaså i detta fall, känslan i gasen, i bromsarna och knapparna med 2/4-hjulsdrift samt diffspärren är rejält tilltagen och alldeles ”lagom” i tryckmotstånd.

Vi färdas in mot skogen där ett grässtråk med grövre granar öppnar sig och vi tar de första svängarna i skogen. Kodiaken är följsam och med den elektroniska servostyrningen är det busenkelt att snirkla sig mellan träden. Smidigheten gör sig påmind och undertecknad kan förstå varför Yamaha Kodiak blivit så populär inom skogsbruk och för hårt och tufft arbete. Med en vinsch installerad från fabrik ger denna ATV ett stort mervärde då många andra tillverkare har vinschen som tillval.

Sammanfattningsvis:

Yamaha Kodiak 700 EPS SE är utan tvekan en arbetsvillig smidig och kraftfull ATV. Mest anpassad för lite tuffare arbete, trots det har denna testtur visat undertecknad att det även går att ha förbaskat kul med maskinen, vilket ger ett riktigt fint betyg från oss på Sledtrax.

Läs fler Sledtrax tester

Gillar du kläderna på bilderna kika in: KLIM

Försäkra din ATV via: SVEDEA

Läs mer om maskin hos YAMAHA

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen