Kontakta oss

Nyheter

DEN STORA FRIHETEN

SNÖFO (Sveriges snöfordonleverantörer) drar i dagarna åter igång sin kampanj “Den stora friheten”. Kampanjen syftar till att öka medvetenheten bland skoteråkarna och värna skoteråkningen i den form vi känner den i dag. Ett viktigt initiativ i en tid då starka krafter arbetar för att begränsa snöskotertrafiken och en kampanj vi på Sledtrax ställer oss bakom alla dagar i veckan.

Frihet under ansvar är en sliten klyscha som sällan passat bättre än nu. Starka och envetna krafter jobbar hårt för att begränsa våra möjligheter att åka snöskoter i Sverige. Det handlar om allt ifrån markägare och skogsbolag som vill skydda sina intressen, samebyar som vill begränsa skoteråkning i fjällen under vårarna, människor och organisationer som vill ha tyst och fridfullt ute i naturen när de vistas där.

Många gånger uppstår konflikter helt i onödan och därför vill vi på Sledtrax mana skoterfolket till eftertanke. De krafter som vill begränsa, eller till och med förbjuda, snöskoteråkningen är både starka och inflytelserika och de väntar bara på nästa möjlighet att spä på sina argument. – Då behöver vi skoteråkare inte spela dem i händerna! Konstaterar Sledtrax chefredaktör Johan Carlsson.

Så därför ber vi er att tänka till nästa gång ni kommer till ett nyplanterat hygge, nästa gång ni ser en renhjord på fjället, nästa gång ni passerar ett skidspår eller odlingsmark. Kör bara förbi på smidigast möjliga sätt och reflektera över hur ni kan bidra till att inte skapa svarta rubriker. För ni kan lita på att det inte bara är rubriker som skapas, alla dessa klagomål sparas någonstans och slutligen kommer de att bidra till ett överfullt dokument i någon framställan som vill stoppa skotertrafiken.

Vi skoteråkare kan inte bara gnälla på de krafter som jobbar emot oss, vi måste även själva bidra till att saker och ting förbättras. För tyvärr har motståndarna många gånger rätt i sin kritik, när en tallplantering mejats ner, ett skidspår körts sönder eller en renhjord skingrats och stressats. Vi väljer att tro detta beror på okunskap, inte dårskap och därför delar vi gärna denna kampanj.Tillsammans måste vi värna den stora friheten! Tillsammans ska vi se till att vi får fortsätta köra med våra älskade snöskotrar. Vi ryms alla i naturen och visar vi bara varandra hänsyn borde många av dessa problem vara lösta.

Fortsätt läs

Mer i Nyheter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen