Kontakta oss

Sledtrax testar

FÖRSTA MILEN MED FAMILJERACERN YAMAHA TRANSPORTER 600

Vintern har anlänt och ivern är stor, om än föret och vädret inte varit perfekt för en maskin optimerad för långa soliga dagar till fjälls samt pulkdragning så har undertecknad lyckats ventilera spjälhusen en första gång. Häng med när vi tar en tur med familjeracern – Yamaha Transporter 600.

YAMAHA TRANSPORTER 600

Åldern är sannerligen bara en siffra men undertecknad vill absolut inte erkänna att dagarna med stora motorer, alldeles för många hästkrafter och höga kammar är passerade. Därför har jag under denna säsong förmånen att få en hint av hur framtiden kanske ser ut, det bästa av två världar helt enkelt. Som tur är finns ingen lag på hur gammal man får vara med ett ungt sinne, annars hade de säkert gått åt pipsvängen för länge sen. Utan någon större familj eller småbarn är kanske inte Yamaha Transporter 600 med dubbeldyna det första valet av maskin som jag skulle vilja köra. Men nu står jag här och med facit i hand efter en första turen och ack vad fel man kan ha.

YAMAHA TRANSPORTER 600

Det bästa av två världar, det är just vad Yamaha Transporter är! Vill man åka på korvgrillning med syskonbarnen, tolka med skidor, pimpla på sjön i strålande sol så vet vi alla att Yamaha Transporter är ett grymt fint alternativ. Vad jag däremot inte hade någon uppfattning om är hur kul man kan ha med Transportern när inte kälken är påkopplad, packlådan proppfull och en passagerare på sätet bakom en.

YAMAHA TRANSPORTER 600

Transporten känns följsam och trygg i sitt agerande. Att smyga i skogen mellan träden känns smidigt och när termometern skyndar sig ned mot -20 grader så skyddar rutan mot väderlekens kyliga vindar. Vi flyter längs en skogsbilväg med snön yrandes, i sällskap av en passagerare fungerar Transportern galant och förarposition känns väldigt ergonomisk. En annan fördel under dessa tidigt kyliga vinterdagar är att luftintagen som sitter innan rutan värmer föraren, SKÖNT!

Trots att den monterade dubbeldynan stjäl några centimeter av enkeldynan är maskin väldigt rymlig och man påverkas inte något när man skjutsar. Men mest imponerad är undertecknad av hur lekfull maskin är. Vi tar en sväng ut på myren och kastar omkull, inte är det några hinder att burka. Dock utelämnas känslan av ”White room” då vindrutan styr undan all snö. Det är kul, barnsligt kul och större delen av tiden glömmer chauffören bort att vi sitter på en touring anpassad 600 och inte en lössnömaskin.

YAMAHA TRANSPORTER 600

Sammantaget är undertecknad glatt förvånad över hur kul man kan ha på en ”Touring maskin” Till nästa reportage skall Niklas Höglund på Yamaha Center i Östersund ta med mig på en längre tur efter skoterlederna i centrala Jämtland. 20 mil ledpiskning har han lovat att det ska bli, om undertecknad har kondition att hänga med en gammal skotercrossåkare får ni läsa mer om i kommande reportage.

Läs fler Sledtrax Testar

Försäkra din snöskoter via Svedea

Kontakta din lokala Yamaha handlare:

Yamaha Center Östersund

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen