Kontakta oss

Produkter

FXR SMÄLLER PÅ REJÄLT INFÖR 2020

När FXR släpper sin kollektion inför kommande säsong 2020 så kan man lugnt säga att releasen är storartad, inte bara produktmässigt. Man bjuder ordentligt upp till dans för sina återförsäljare och media. Sledtrax blev inbjuden av Pär Berglund som är försäljningschef i norra regionen för FXR och självklart tog vi chansen att följa med. Häng med då Sledtrax flög över atlanten till Minneapolis för att vara med den stora produktreleasen.

Fredag vaknar vi på Holiday Inn i Elk River, Minneapolis. Efter en hyfsat lång natt för att vara jetlaggad äter vi en amerikansk frukost som går i kolhydraternas tecken. Efter några koppar kaffe så rullar bussen som går med fasta tider mellan hotellet och Erx som stället heter där kollektionskonferensen skall äga rum. En häftig lokal med bland annat Tucker Hibberts gamla crossmaskin uppe på väggen, tillsammans med ett par gamla klenoder och ett gäng bogmonterade djur. Väldigt typiskt Amerikanskt, men grymt läckert.

FXR Grundare: Milt Reimer till vänster

En stund efter klockan 09.00 rullar releasen igång. Efter en kortare presentation dyker mannen bakom hela FXR upp, ingen mindre än Milt Reimer. Han grundade företaget 1996.

Idag är man en av de största aktörerna på marknaden och hela grundidén är att alla ska känna sig som en viktig länk i företagskedjan. Han berättar för oss lite om företagets framtidsvisioner och hur stolt han är över att ha fått all den hjälp av anställda och återförsäljare att nå hit där FXR är idag. Han fortsätter glatt berätta hur stolt han är över att årligen kunna sponsra duktiga talanger men även inbitna åkare att fortsätta göra det dom gör.

Alla raceintresserade vet vem Levi Lavallee är. Han har samarbetat med FXR sedan 2013 och de har verkligen stöttat honom och hans Team Lavallee. Självklart är detta en stor del av FXR:s marknadsföring. Att synas inom skotervärldens alla grenar är ett smart drag för att få ut sina produkter. När Milt hållit sitt tal övergår konferensen till produktinformationen och alla nyheter inför 2020.

En intressant nyhet inför 2020 är samarbetet med hjälmtillverkaren 6D. Dem är kända för sin väldigt säkra hjälm Atr-1. En hjälm med hög teknologi för att minska hjärnskador. Till nästa år kommer en uppdaterad version, Atr-2, och den kommer att släppas i en FXR-version.

Vi får även en grundlig genomgång av F.A.S.T. och vilken betydelse det har för FXR. Det är inte att det går fort på något vis utan alla kläder som har F.A.S.T. gör att man flyter i fall olyckan skulle vara framme och man hamnar i vatten av någon anledning. Förkortningen står för Flotation Assistance Safety Technology. Kort och gott flytassistans. Det har visat sig rädda ungefär 230 personer sedan FXR började med F.A.S.T. Imponerande!

Efter presentationerna kikar vi runt i den stora hallen på alla nyheter och får möjligheten att gå runt och prata med produktutvecklare samt designers. En intressant aspekt med detta är möjligheten att höra hur man tänkt kring olika produkter.

Vi får även grundliga och intressanta genomgångar, helt klart en uppskattad del kring mässan. Vi tackar Pär, Jorn och FXR för en erfarenhet mer samt ett riktigt häftigt release-event, over and out!

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen