Kontakta oss

Produkter

JETPILOT – KLÄDER FÖR VATTENSPORT

När det nalkas vattenlek och högre hastigheter kommer in i bilden är det självklart att man behöver lämplig utrustning. Flytväst av rejälare sort är ett måste och våtdräkt är helt klart att föredra. Vi har därför under sommarens aktiviteter provat en full mundering av Jetpilots produkter och detta är våra ord om dessa!

Då vi under denna sommar har kört långtest av flertalet kraftfulla maskiner var det ett måste att ha korrekt utrustning. Det är inte bara att vi dras med kallt vatten uppe i de nordliga älvarna och sjöarna, vi kommer även att sätta maskinerna på test och då är fart och fläkt på schemat. För att säkerställa att vi klarar oss helskinnade genom detta har vi valt att utvärdera utrustning från Jetpilot.

Den första och viktigaste produkten är flytvästen, Jetpilot Cause 50N. En slimmad och flexibel flytväst som har snygg design samt genomtänkta funktioner. Det är Inte bara en säker lösning med dragkedja i kombination med dubbla spännremmar som tillsammans med övriga konstruktionen gör att flytvästen uppfyller dagens säkerhetskrav. Man har även anpassat den mot actionsportsegmentet genom att bland annat inkludera ett fäste för nödstoppslinan samt ett par handtag för eventuella passagerare. Dessa handtag fördelar kraften bra över midjan och sitter placerade så att även mindre passagerare kommer åt att hålla i sig när man är ute på tur. Efter att ha spenderat denna sommar med detta plagg kan vi intyga att Cause 50N är precis allt som den utlovar och känslan är premium. Väger man detta mot prislappen på 1300kr har man här ett bra alternativ om man letar efter ny utrustning för kommande säsong.

Resterande del av utrustningen består av en tvådelad våtdräkt, Jetpilot Mens Venture John And Jacket. Att ha ett tvådelat plagg gör att man får ett större användningsområde. Här man välja att klä sig lite efter både väder och aktivitet. Men för undertecknad som mestadels spenderat tiden bakom styret på en jetski, där man titt som tätt tar ett dopp för att sedan slita sig upp på maskinen på armbågarna var det självklart att oftast använda även överdelen.

Våtdräkten är gjord av 2mm tjockt Flex-Lite ultra Stretch Neoprene material och har förstärkta knäpartier som även har lite mer textur och är 3 mm tjockt. Som namnet på tyget anger är detta plagg väldigt flexibelt och följsamt. Detta gör att plagget knappt känns av vid körning och trots långa dagar är det bekvämt att behålla våtdräkten på. Fortsätter vi att kolla på plagget finner vi längst ner i byxbenen dragkedjor som gör det smidigt att ta på och av dräkten. Man har även en bra kardkorre som säkerställer att inte öljetten från dragkedjan slänger kring hälsenan, något som annars kan vara en aning irriterande. Utöver detta har man försett överdelen med en smidig och dold liten ficka där man exempelvis kan rymma legitimation samt bankkortet. Efter en sommars användning har vi inte sett några tecken på slitage eller nötningar i form av noppor eller liknande. Den enda negativa egenskapen vi kan säga om detta plagg är att den ljusa gula färgen är lätt att smutsa ned, något som är en naturlig sak när det kommer till ljusare färger. I överlag känns detta som ett robust plagg som helt klart gör sig värt priset som är cirka 2500kr.

Sammanfattningsvis kan vi bara tala gott om dessa produkter från Jetpilot och om ni är i tankarna om att införskaffa ny utrustning iför kommande säsong är detta ett märke som är värt att överväga. 

Finns att köpa på Vattensport

Se test av YAMAHA SUPERJET

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen