Kontakta oss

Produkter

SKOTERKLÄDER FRÅN RAVEN

Vintern närmar sig med stora steg, snart är snön här! Det börjar vara dags att kika på vad marknaden har att erbjuda när det gäller skoterkläder och annan personlig utrustning, och det finns mycket att välja på – för alla behov och plånböcker. Under vintern kommer vi att testa kläder från marknadens hetaste aktörer, först ut är det svenska märket Raven som genom åren tagit fram den ena prisvärda produkten efter den andra!

Raven Highmark Monosuit

Då jag i min ungdom, för 40 år sedan, startade skoterkarriären på en Aktiv SC4 var det självklart att köra i hel overall. Därefter har modet växlat och de tvådelade skoterställen dominerat, varför jag nu med något nostalgisk blick gläds över att återigen dra på mig overall. När paketet från Raven öppnas är förvåningen stor över den goda kvalitet som produkten utstrålar med tanke på det låga priset, 4900 kronor. En overall i Ravens premiumklass, till priset av en mellanklassoverall hos ett flertal av konkurrenterna. Med en utlovad vattenpelare på 20 000 mm och en andningsbarhet på 5 000 g/m2 bör det inte vara några problem att hålla sig torr och varm i vinter, men det är något att hålla koll på under säsongen. Passformen är däremot möjlig att kontrollera direkt, och den sitter mycket bra!  Detaljer som utmärker overallen till sitt ändamål är till exempel D-ringfäste för nödstoppen och förstärkning med inre paneler av aramid på utsatta ställen, den är verkligen tillverkad för just skoterkörning.

Raven Ipsum Carbon

Raven Ipsum är hjälmen som verkligen lever upp till epitetet lättviktshjälm! Med sina 900 gram är det en av de lättaste hjälmarna på marknaden, något som bådar gott inför de efterlängtade långa skoterdagarna! Att inredningen är urtagbar och tvättbar bör vara ett stort plus, som kan göra att hjälmen håller sig fräsch länge. Ordinarie pris på strax under 4 000 kronor matchar väl produktens egenskaper. Håller man ett vakande öga på Sledstores hemsida kan man ibland hitta produkten för ett ännu bättre pris.

Raven Edge Magnetic

Glasögonen som valts är Raven Edge Magnetic, en riktigt prisvärd produkt – ordinarie pris ligger strax under 900 kronor. De är anpassade för skoterkörning, har lins av VentMax-modell, en välventilerad och reptålig dubbellins. Att linsen sitter fast med magneter gör det lätt att byta denna, eller att helt enkelt att ta loss linsen och svalka sig lite efter hård körning i tuff terräng. Immande linser är ofta ett svårt problem att komma runt, det blir intressant att se hur Anti-fog-behandlingen och ventilationen klarar av att lösa detta. Bandet är givetvis både justerbart och försett med silikontryck, precis som förväntat på skoterglasögon av god kvalitet.

Raven Yeti

Att frysa om händerna är aldrig roligt, men Raven Yeti är utformade för att hålla kylan borta. En handske som ska vara utmärkt vid ledkörning, med en rejält fodrad handrygg och vattentätt Hipora-membran som ska hålla fukten borta. Handflatan är tillverkad av läder och har mindre foder, för att bibehålla känslan mot styret. En intressant produkt att utvärdera, ordinarie pris ligger strax under 650 kronor.

Raven Rush

Raven Rush skall hålla fötterna varma, torra och skyddade i vinter. En skotersko som har extra grov sula av ett hårdare gummi för att klara av vassa fotsteg. I övrigt har skon en stabil konstruktion och har värmande foder samt Hipora-membran mot fukten. En detalj som dock sticker ut är snörningen som är lite ovanlig att se på skoterskor av denna modell. Här går inte snörena genom vanliga öljetter utan dras likt vandringskängor genom krokar vid snörning. Om detta är bra eller dåligt kommer tiden att utvisa. Med ett ordinarie pris på ca 2 000 kronor har produkten stor potential och vi är väldigt nyfikna på att se hur de kommer att fungera.

Nolan N70-2 GT

Sist ut för denna gång är Nolans nya flaggskepp N70-2 GT, en hjälm som kanske egentligen är ämnad för touringåkning på MC under sommarhalvåret, men som känns spännande att prova även vintertid. En av hjälmens fördelar är att den är en sk crossover, det går alltså att välja om man vill använda den som intergralhjälm eller om man hellre vill ha den öppen. Den har även inbyggt solvisir, något som kan vara fördelaktigt under säsongens senare fjällturer i gnistrande sol. En annan finess på denna hjälm är att det är förberett för N-Com kommunikationssystem. Inredningen i hjälmen är löstagbart och tvättbart – ett plus vid aktiv körning, men det blir intressant att se hur visiret klarar att hålla borta imman i sådana lägen. Hjälmen har en vikt på ca 1 480 g och ett ordinarie pris på ca 3 300 kr.


Artikeln undertecknas Christer Nilsson, gästskribent för vintersäsongen 2021/2022.

Läs om fler PRODUKTER

Alla produkter hittar ni på SLEDSTORE

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen