Kontakta oss

Sledtrax testar

KAPTEN KHAOS ANSLUTER TESTFLOTTAN

Till förra säsongen såg denna modell dagens första ljus, en maskin som skulle vara ett stökigare alternativ till sitt knivskarpa syskon Pro Rmk. Med en uppsättning arga dämpare och en boggie som tillät skidorna att stå rakt upp i vädret blev det ingen förvåning att maskinen togs emot med öppna armar på marknaden. Till denna säsong har man fortsatt med utvecklingen för att kunna leverera en ännu mer komplett maskin. Det är givetvis Kapten Khaos som ansluter till testflottan!

Polaris KHAOS

En solig onsdag förmiddag vibrerar det i fickan, tar upp luren och där står det SN Motorservice. Det var Kenneth som meddelar att man planerar leveranser av några nya Khaosar och att vi står på tur, vi kom överens om att hämtningen skulle ske på fredag. Likt en stövares fokus på mat var de närmaste dagarnas tankar bara på en sak, att få hämta vår nya partner från Polaris. På dagen D kunde undertecknad inte hålla tiden utan var på plats 30 min i förväg, väl inne i den välfyllda butiken fanns det mycket att titta på både i maskinväg och kläder. Allt detta är ju intressant en vanlig dag men likt stövaren jag nämnde tidigare var fokuset inställt på att hitta vår maskin. Vi hör en glad röst som frågar om vi är vilse, det är Angelica som förstår vad vi letar efter och visar oss rätt.

Polaris KHAOS

När vi kommer in i rummet där skotern står ökar pulsen markant, med spotlights riktade poppar den Polaris blåa maskinen otroligt snyggt. Den här maskinen har man verkligen lyckats med utseendemässigt i våra ögon!

Polaris KHAOS

Kenneth kommer för att möta upp oss och vi börjar med att gå igenom maskinen steg för steg, väl framme vid boggie och matta konstaterar vi att den nya Serie 8 mattan kommer bli intressant att sätta på test under kommande säsong. Den tillsammans med den nya “ner drevade” QD2 är ytterligare ett steg för att få mer snurr på mattan, det kommer vi givetvis dyka djupare i under säsongen. När vi gått varvet runt maskinen var det dags att göra den tråkiga delen av affären, nämligen betalningen. Det som sen återstår är val av försäkring för att vara redo inför vintern. Där vi starkt kan rekommendera SVEDEA.

Polaris KHAOS

På väg ut för att lasta Polarisen passerar vi verkstaden och dialogen fortsätter. Vi blir informerad att Polaris nu erbjuder marknadens längsta garanti på hela 5 år vilket känns tryggt. Förväntningarna är skyhöga på årets Khaos och Emil som provat maskinen i våras lovar att busfaktorn är stor. Väl ute dras motorn igång och får gå under tiden släpet tippas ner, det känns ovant för undertecknad som kört fyrtaktare dom två föregående säsongerna men ändå så rätt. När Khaosen körs upp i släpet skenar tankarna iväg till midjedjupt puder och allt som ska hinna upplevas med denna maskin. Det är med en bra känsla kåpan dras ner och vi åker hemåt. Samma kväll torrbrytandes i garaget känner undertecknad lika stor längtan till snö som sin 6-åriga dotter efter jultomten. Kung Bore PLEASE! Let it snow…  

Läs fler Sledtrax Testar

Läs mer hos POLARIS

Kontakta din lokala Polaris handlare:

SN MOTORSERVICE

MOTORHUSET

PROENGINE

CAMP GAUTO

LINDROTHS MOTORCENTER

TIDY POWERSPORTS

LINGVALLS MOTOR

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen