Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN 4 – TOBE & SCOTT

Till helgen går startskottet för säsongen i form av skoterns dag! Med andra ord närmar sig vintern med stormsteg och det är dags att packa upp säsongens kläder och utrustning från SCOTT och TOBE. Häng med och kika närmare på plaggen som ska utsättas för alla olika väder och äventyr som denna säsong kommer att bjuda på.

SCOTT:

Scott är ett Schweiziskt företag som är känd både inom cykel, motorsport, skidbranschen och snöskoter industrien. Faktum är att Scott varit i branschen för vinterkläder i fler år än alla de andra klädmärken i denna artikel. ”In 1970, SCOTT entered the motocross goggle market with the first ever motocross specific goggle and later introduced motocross boots, grips and accessories” Scott är utan tvekan en av undertecknads stora favoriter när det kommer till kläder för snöskoteräventyret. Det av tre enkla anledningar, vettiga priser, hög kvalité och stilren design.

Läs mer om Scott Sports historia

FURY SNOW CROSS GOGGLE

Fury Snow Cross goggle går i “storebror” Prospects fotspår men till ett billigare pris. De har ett stort och skönt foam som gör att det sluter tätt mot ansiktet samt 100% UV-skydd på linsen. Scott behandlar även sina linser med anti fog vilket ska förebygga att linsen immar igen, det ska bli intressant att sätta på prov! Brillorna har även dubbelglas och ska vara ventilerade för att även där hjälpa till att hålla imman borta. För att skydda nästippen ifrån kylan vid de snabbaste racen över sjön följer även ett sk noseguard med. Gogglarna har även fina detaljer som silikonsträng på insidan av bandet för att de ej ska glida ner och Lens lock system som ska hålla linsen på plats.

KULSHAN WOMENS BOOT

Scott Kulshan Women’s SMB boot är en premiumsko anpassad för oss kvinnliga förare. Skon är utrustad med dubbel boa vilket gör det snabbt och smidigt att ta på samt att skon ger bra stöd och sitter anpassad efter just din fot.  Scott har ett DRYOsphere membran som ska hålla fossingarna torra och 3M™ Thinsulate™ som håller dem varm. Så när midvinternattens köld är hård och stjärnorna gnistra och glimma ja då kan vi ut och köra ändå för skon ska klara -40c med sina 600 g foder! Skon har även andra fina finesser som en ergologic innersula och icegrip sula för bästa grepp när snön letat sig upp på fotstegen. Dessa frusna fötter ser fram emot att se om de håller värmen i vinter.

550 CARRY ECE 

SCOTT 550 Carry heter hjälmen som ska skydda huvudet denna vinter. Att använda skyddsutrustning när man kör skoter är för mig en självklarhet och hjälm är det dessutom lag på att använda så varför inte kombinera en säker och snygg hjälm! Denna hjälm har välplacerad ventilation för att få ett luftflöde genom hjälmen och därmed slippa en svettig blöt hjälm, men vill du ändå tvätta innerfodret så är det bara att ta lös dem i ett nafs! Hjälmen har flera säkerhetsfunktioner ifall olyckan skulle vara framme. Kika närmre på hur MIPS® Brain Protection System och Conehead technology, fungerar på Scott’s hemsida!

SHORT CUBRICK GLOVE

Vill du ha varma, torra händer som kan greppa ett ordentligt tag om styret? Ja då kanske Short cubrick glove är handsken för dig. Förböjda fingrar och silikongrepp på utvalda ställen ska göra handsken smidig och greppvänlig samtidigt som 220g 3M Thinsulate™ foder ska hålla dig varm. För att inte bli blöt och därmed ändå kall så är handskarna utrustad med Hipora® material för att hålla dig torr. Något jag personligen också gillar är att man kan dra åt runt handleden så handsken inte kan glida runt eller snö och kyla komma in.

XT SHELL DRYO WOMENS JACKET

Scott har ett brett utbud på damsidan men har tills nu saknat ett tvådelat ställ i skalmodell. Det känns därför extra spännande att få sätta det på prov! Jackan är alltså i skalmodell vilket betyder att den inte har något foder. Jag väljer alltid skalkläder när jag ska vara aktiv och klär mig då underifrån med passande kläder för den aktivitetsnivå och väder som råder för stunden. Jackan har inbyggda stretchpaneler för att inte begränsa din rörlighet när du gör dina akrobatiska konster på skotern samt ventilations öppningar för att kunna släppa ut värme när du är som aktivast i din körning. Även tyget som har 20.000 i vattenpelare ska andas för att du inte ska bli svettig inifrån.

XT SHELL DRYO WOMENS PANT 

Till denna jacka hittar vi såklart även ett par täckbyxor som även dem är i skalmodell. De har dock foder på rumpan och knäna, dels för att ge lite skydd på utsatta områden samt extra värme. De är höga vilket betyder att de går upp över mage och del av bröstkorgen vilket gör att snön inte ska kunna smita in mellan jacka och byxa. Även här hittar vi stretchpaneler, ventilations öppningar, och andra fina finesser och funktioner. I vinter ska vi se om de håller måttet!

TOBE:

TOBE Outerwear är det svenska märket grundat av skoteråkaren och äventyraren Tomas Berntsson. Mest känd är TOBE Outerwear för att vara först med att ta fram den moderna skoteroverallen som blivit en storsäljare världen över, kallad Monosuit för över 10 år sedan. TOBE Outerwear designar och skapar stilrena kläder med hög funktion och top of the line material i det övre prissegmentet för skoteråkare och skidåkare. Nu kikar vi in lite av deras produkter som ska sättas på prov under vintern.

VALE HELMET

TOBE har teamat upp med Airoh och resultatet är en 1240g ECE R22-05-klassificerad hjälm för maxad säkerhet! Hjälmen har många bra och funktionella finesser såsom ventilation för att förebygga svett, tvättbart foder och breathbox som integreras med TOBE goggles för en Flawless Fit ™. Alla TOBEs goggles och hjälmar är utvecklade för att passa perfekt tillsammans och därmed ska inte snö, vind och kyla kunna krypa sig in.

KÖP Vale helmet

VIVID V3 MONOSUIT

Här har ni en favorit från TOBE, en overall med massor av funktioner och detaljer som vi får testa och utvärdera under vintern. Vivid overallen är helt gjord i Cordua® och TOBE utlovar 100% vind och vattentäta kläder och med sina 45.000 vattenpelare låter detta lovande. Vivid har kevlarförstärkta knän eftersom det är ett utsatt område, jag upplever att kläder ofta nöts mycket vid både ledkörning och friåkning på just knäna. Detta är en skaloverall som alltså är ofodrad, men svettig kan man bli ändå. Vivid har därför ventilation och material som andas håller svetten under kontroll. Det är med stora förhoppningar vi kliver in i Vivid v3 i vinter!

KÖP Vivid v3

CORDUS V2 

När du ska visa upp några schyssta moves är det fördelaktigt med snabba kvicka fötter och då är ett par Cordus v2 ett hett alternativ. Denna sko har en smal profil och stabil konstruktion som gör att den ska kännas lätt och smidig på foten. Skon har även dubbelboa vilket gör att passformen justeras efter din fot och du får ett bättre stöd. Yttersulan sägs kunna stå pall för det mesta vilket krävs då fotstegen annars lätt mumsar i sig skornas sula.  Vad sägs om blöta fötter? Det kan verkligen förstöra en dag på skotern om man blir blöt och kall och därför har TOBE testat dem för minst 14 timmars vattentäthet! 

KÖP Cordus Boot

REVELATION GOGGLE

Här har ni en välventilerad goggle som ska göra det tufft för imman att försöka sätta sig fast på linsen. Även vind och snö hålls borta tack vare den breda skumgummi kanten som lägger sig mjukt och tätt mot ansiktet. Och än om bluebird dagarna är få så ska ni veta att det är 100% UV-skydd på linsen så sola på!

KÖP Revelation Goggle

CAPTO UNDERCUFF V3

Jag har aldrig haft en handske som inte blivit blöt efter en heldag på skotern, antingen har vattnet krypin in utifrån eller fukt bildats inuti. Det ska därför bli extra spännande att se om dessa handskar kan vara de första! Capto handskarna ska vara 100% vind och vattentäta med sitt Sympatex® membran och för att göra handsken både varm och smidig är den utrustad med 40 g thinsulate foder på ovansidan handen. Handskarna har förböjda fingrar och ska ge ett bra grepp om styret med dess material och smidighet.

KÖP Capto Undercuff

Köp produkterna hos:

SLEDSTORE

TOBE OUTERWEAR

SCOTT SPORTS

MONTINIX

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad

Läs om fler PRODUKTER

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen