Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN 5 – KLIM

När kvicksilvret faller och snöflingor likaså är det dags att se sig om efter varma skoterkläder, nu med siktet inställt på Klim. Med åren har skoterkörningen för mig blivit mindre fysiskt aktiv och därmed ökar kraven på kläder som håller en varm under långa men relativt lugna färder i våra skotermarker. Efter noggrann research landar vi i Klims trail-segment, kläder som andas kvalitet och med värmeförmåga utöver det vanliga. 

KLIM:

Klädmärket från USA som andas kvalité och funktionalitet. I nästan alla plagg används Gore-tex membranet som ger både vind och vattentäthet. Testat och utvecklat ihop med flera av de största skoter profilerna i industrin för att försöka skapa snöskotervärldens bästa och mest hållbara plagg. Chris Burandt är en i gänget som testat kvalitén på plaggen i de Amerikanska fjälltopparna runt Colorado.

Klim Keweenaw

Denna jacka är väl beprövad genom åren, och i år lanseras den som den varmaste, mest mångsidiga och hållbara jackan i Klim-stallet. Man har lyssnat på skoteråkarnas åsikter och utvecklat jackan efter deras önskemål. Så vad har man då att se fram emot? Gore-tex Performance skalet ska garantera att man håller sig torr under alla väderförhållanden, men ska samtidigt släppa ut fukten som kommer inifrån vid intensivare körning, vilket tillsammans med 3M Thinsulate-fodret på hela 200 g ska hålla värmen bra även i riktigt låga temperaturer. I jackan finns också en väst som är löstagbar och dessutom ska gå att använda fristående från jackan, anpassningen för körning i olika väderlek verkar vara mycket god. Förvaringsutrymme får man ju aldrig för mycket av och denna jacka har hela 7 olika fickor, varav en är stor nog att rymma ett par glasögon eller det löstagbara fleecelagret om det skulle bli alltför varmt. Om allt detta fungerar som det är tänkt låter vi vara osagt i detta läge, men det skall vi ta reda på i vinter!

Klim Keweenaw BIB

Byxan är uppbyggd på samma sätt som jackan, med Gore-tex performance skal och 3M Thinsulate-foder, men har sina egna speciella funktioner. Byxbenen har 200g isolering medan överdelen har 100 g isolering vilket bör göra byxan både varm och smidig. Klim Exclusive sits i Dry Tech ska hålla dig torr om baken när snön yr omkring. Tvåvägsdragkedjor i full längd på benens sidor ska underlätta av och påtagning. Även snölåsen nertill på benen har dragkedjor vilket kan göra det enklare att trä dessa över skorna. Byxan ska även gå att koppla samman med jackan vid jackans snölås – risken för att yrsnö letar sig in under kläderna bör vara minimal. En annan detalj värd att nämna är knäskydden som är löstagbara.

Klim Fusion

Fusionhandsken är Klims mest isolerade handske, som dessutom har olika valmöjligheter när det gäller värmen. Med 200 g 3M thinsulate-isolering på handryggen är handsken förmodligen tillräckligt varm, men utöver det finns ytterligare en 60 g-isolering inuti handsken att lägga till antingen på handens ovansida eller på undersidan, en funktion som vi kommer att utvärdera under säsongen.

Klim Klutch GTX BOA

Varma skor hittar vi i Klim Klutch GTX BOA, med hela 800 g 3M Thinsulate-isolering, som marknadsförs för både ledkörning och lössnökörning.  Yttersulan är från Michelin som är omtalad för sin hållbarhet. Skon har en mellansula som ska göra den bekväm att gå i, vilket kan vara skönt då skoterdagarna ofta blir väldigt långa. Den berömda Gore-tex teknologin, som gjort sig känd för optimal fukttransport i en riktning, används i skon och ska se till att fukten går från foten och ut i luften, vilket tillsammans med det fukttransporterande fodret bådar gott för att hålla fötterna torra och varma. Skon är dessutom utrustad med urtagbar Ortholite innersula, som också den är fukttransporterande. BOA:s H3 system med SS2-snörning och bättre grepp i den nya skivan ska  hålla skon ordentligt på plats på foten under körning.

Klims F5 Koroyd 

Sist men inte minst kommer hjälm och glasögon, viktiga detaljer för att få en bra dag i skog och mark. Klims F5 Koroyd hjälm är tillverkad av kolfiber, med den energiabsorberande Koroyd-tekniken, lägg till MIPS-tekniken som ska reducera risken för hjärnskakningar vid sneda slag mot hjälmen och vi kan konstatera att det är en hjälm med riktigt högt säkerhetstänk. Hjälmens FID-lockspänne ska ge en extremt lätt av- och påtagning av hjälmen. Den stora öppningen ska göra att synfältet blir större, vilket kan vara en fördel vid lössnökörning såväl som ledkörning. Det följer även med gott om tillbehör till hjälmen, som hjälmväska,  extra skärm, breath box samt windstopper liner för de kalla dagarna.  Detta  är av prislappen att bedöma en riktig premiumhjälm och vi förväntar oss därför inget mindre.

Klim Edge

Klims Edge glasögon har ramlös design och formsprutad, cylindrisk ultra-HD-lins, vilket ska ge ett maximalt synfält med goda optiska förhållanden utan några förvrängningar. Glasögonen har dubbellins för att förhindra imma effektivt. Linsen har magnetfäste, vilket ska göra att den är lätt att byta om man vill, men ska samtidigt sitta stadigt på plats genom glidlåsmekanism. En stor fördel med dessa glasögon är att plats ska finnas för vanliga glasögonbågar. För att sammanfatta bör detta vara glasögon som uppfyller normerna för både form och funktion av högsta klass.

Nu återstår det att använda utrustningen i säsongens efterlängtade körning, för att se om denna lever upp till våra högt ställda förväntningar! Följ med oss under vintern för att se vår färd som slutligen avrundas i en sammanfattning om kläderna.

Köp produkterna hos:

SLEDSTORE

KLIM

UTMAB

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad

Läs om fler PRODUKTER

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen