Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN 6 – TOBE & FXR

Temperaturen börjar sakta men säkert gå mot rätt håll, vintern kommer och det innebär att vi har en ny säsong framför oss där vi ska sätta massa produkter på prov. En nog så viktig del för en lyckad vinter är att ha bra och anpassade kläder, de som kört med kläder och skydd som inte håller måttet kan intyga om detta. Det är dags att fortsätta vår klädguide där vi nu ska nu ta en närmare titt på produkter från TOBE Outerwear & FXR Racing!

TOBE:

TOBE Outerwear är det svenska märket grundat av skoteråkaren och äventyraren Tomas Berntsson. Mest känd är TOBE Outerwear för att vara först med att ta fram den moderna skoteroverallen som blivit en storsäljare världen över, kallad Monosuit för över 10 år sedan. TOBE Outerwear designar och skapar stilrena kläder med hög funktion och top of the line material i det övre prissegmentet för skoteråkare och skidåkare. Nu kikar vi in lite av deras produkter som ska sättas på prov under vintern.

TOBE Novo V4

Här har vi en väl genomarbetad Monosuite från TOBE, deras Novo är beryktad inom branschen och andas kvalitet. Till denna säsong släpper man en uppdaterad modell som är inne på generation fyra därav namnet V4, inget ska vara lämnat åt slumpen. Ett av marknadens bästa membran i form av Sympatex® 45,000mm som både är vatten och vindtät samtidigt som det har en grym andningsförmåga. Förstärkningar i Armortex kevlar på de mest utsatta ställen och hela plagget är i det slitstarka Cordura®, det bådar gott inför kommande fighter med fjällbjörkar och storgranar. Novo V4 har gott om fickor för att förvara saker men även ventilationsfickor om du snabbt behöver få ner din kroppstemp, hängslena sitter som en smäck och kan justeras efter behov. I grunden är dessa monosuites lite större i modell, men det beror på att man gjort plats för skydden som de flesta av oss åkare använder idag, knä, bröst, rygg osv. Listan kan göras lång men vi kan sammanfatta den med att vi är riktigt sugen på att få sätta denna premiumoverall på hårdtest under kommande vinter!

KÖP Tobe Novo V4

VALE HELMET

När vi pratar skydd kommer jag direkt att tänka på hjälmen, om man väljer avstå övriga skydd måste ändå störtkrukan vara på plats. TOBE har i samarbete med Airoh gjort VALE hjälmen och resultat går inte att klaga på, den väger in på lite drygt 1200g med hjälp av thermoplasten och har en maxad säkerhet. Alla TOBE´s goggles sitter som gjutna på hjälmen och håller snö och vind borta. Ventilationen är god men om du trots det har en svettig dag går fodret att ta ut för tvättning. En hjälm som sitter bekvämt om huvudet och ser till att du skyddar knoppen!

KÖP Vale helmet

Aurora Goggle, Arctic Vision Violet

Ett par riktigt snygga glajjer från TOBE med maximalt synfält, de är framtagen för att få du som förare ska få så mycket synfält som möjligt ur en hjälm sett. Ramen har en trelagers komfort foam som både är bekväm och håller borta kyla och vind, linsen är väl ventilerad för att bekämpa imman som vill komma under de mer ansträngande passen. Arctic Vison linsen är gjord för att klara varierande ljusförhållande och ta fram konturer bättre samtidigt som den är grymt snygg! Ska verkligen bli intressant att se hur dessa funkar i vinter.

KÖP Aurora Google

Capto Gauntlet V3

Här hart vi en handske som på specen kommer hålla dig torr och nöjd hela dagen, de har 40 gram thinsulate foder på handryggen så dessa räknas som en mellanvarm handske som inte ska vara för klumpig.Membranet är Sympatex® med 45,000mm i vattenpelare som är både vind och vattentätt vilket gör dessa till ett mycket intressant alternativ med tanke på vinterns alla utmaningar. De längre skaften med dragsko gör att snön inte ska kunna smita in ovanifrån heller. 

KÖP Capto Gauntlet V3

Nimbus V2 Boot

 För dom som har problem med frusna fötter vet att det kan förstöra en hel dag, har fötterna väl blivit kalla kan det vara svårt att få upp värmen igen. Nimbus som var en populär varm sko har nu kommit i en uppdaterad version Nimbus V2. Sympatex® Membranet ska stå emot vatten i 14 timmar och med dubbel BOA snörning håller du garanterat foten på plats. Värmen kommer inte att vara ett problem då det är 1200g foder och uttagbar innersko. Yttersulan har en bra mönster och ser slitstark ut. Om de står emot de arga fotstegen på dagens maskiner får vinter utvisa.

KÖP Nimbus V2

Ferox Merino underställ

Underställ använder nog de flesta av oss när vi kör skoter, det kan skilja mycket i pris och funktion mellan dessa och det har en anledning. Här har vi ett underställ som består av 70% Merinoull, förutom att merinoullen transporterar bort fukt håller den dig även varm på ett helt annat sätt än ett syntetiskt material. En stor bonus är att dessa inte tar åt sig lukt då ull är naturligt luktfritt och håller dig varm även i stökiga förhållanden. Det här är ett premiumunderställ från TOBE som helt klart kommer få bekänna färg under vintern.

KÖP Ferox Merino

Cornix Hybrid Jacka

Cornix är en snygg och smidig hybridjacka som är gjord i ett stickat och stretchigt tyg med quiltade paneler. Dessa är fyllda med ett mycket lätt syntetiskt material för att hålla dig varm samtidigt som det gör jackan bekväm. Förutom att vi kommer använda denna som mellanlager på transportsträckor lär den även komma till pass i mer vardagliga aktiviteter. Häng med under vinter för att se hur denna och de andra produkterna från TOBE håller måttet.

KÖP Cornix Hybrid Jacka

FXR RACING

Vid 17 års ålder började Milt Reimer, FXR-ägaren, arbeta deltid hos en Honda- och Polaris-återförsäljare i den lilla staden Morris, MB, cirka 50 km söder om Winnipeg.Han fortsatte att arbeta i 10 år på den återförsäljaren, och efter att ha insett att han verkligen gillade det, köpte han företaget. Det var under de kommande 6 åren som affärsplanerna för ett klädföretag som heter FXR skapades. Idag är FXR ett av branschens största klädtillverkare och med ett signum av färglada kläder, med riktigt bra passning och ventilering för att kunna erbjuda den bästa produkten till sina kunder.

FXR Maverick Lite

Det här är FXR´s senaste familjemedlem, Maverick. En monosuite i skalmodell som fått det bästa och man har inte sparat på något, denna kommer att ersätta Ranger från tidigare säsong. Den är bestyckad med ett ACMT Pro membran som har en vattenpelare 35,000mm och med andning på 25,000gM2, skalet är av Omni-Stretch som fått förstärkningar på utsatta ställen med HydroX Pro laminering. Med andra ord är denna redo för en match mot de grenverk man brottas med under vintern. När tempen blir för hög kan du lätt svalka ner dig med hjälp av de snösäkra ventilationsfickorna som finns både på kropp och ben. Kort och gott kan vi säga att denna nykomling ser väldigt intressant ut och vi kommer sätta de på hårdtest under vintern. Om den håller måttet får ni läsa om under vintern.

FXR Helium Carbon Helmet

Denna hjälmen har funnits i lite olika utföranden senaste åren och blivit en storsäljare, förutom att den är extremt lätt sitter den väldigt skönt på huvudet och har god ventilation. En uppdatering som finns sedan undertecknad testade denna är Quick-Relese spännet, det välkomnas då det nu går betydligt lättare att ta på och av hjälmen även med handskar. Det sitter ett stötabsorberande hakskydd om olyckan skulle vara framme, denna hjälm känns fortfarande som ett hett alternativ trots några år på nacken.

FXR Pilot Transition

Dessa googlar har FXR designat för att du ska få ett brett synfält och en komfortabel miljö bakom dem. De har en enkel lins med Anti-fog teknologi och just denna har en auto-mörkande transion lins.Det innebär att linsen anpassar sig efter ljuset i sin miljö, när det är ljust ute blir den mörkare och är det mörkt ute blir den ljusare. Dessa ska klara imma bra trots sin singellins, om de håller måttet kommer vinter utvisa.

M-Transfer E-tech handske

Vara ute i bitig kyla kan vara en uppfriskande och härligt upplevelse, den känslan kan lika fort bytas ut om du fryser för mycket om händerna, FXR verkar ha lösningen på det problemet. En handske som har 150g foder på handryggen men är oisolerad på handflatan, på så vis får du bättre grepp om styret och handtagsvärmarna blir effektivare. Om du trots det fryser har handsken en trestegs termisk värmeinställning som du enkelt justerar med ett knapptryck. Handflatan är i skinn och hela handsken har HydrX Pro membranet. Dessa kommer bli riktigt intressanta att testa då undertecknad nästan alltid fryser under transportsträckorna.

Endeavor Hybrid

FXR har en gedigen kollektion av underställ i olika utföranden. Här hittar vi ett ställ som har en fördelning på 20% merino och 80% polyster, det innebär att vi får med oss delar av dom fina egenskaper som merinoullen har. Håller värme bättre vid fukt och tar inte åt sig lukt på samma sätt. Endeavor har en bra passform med stretchig känsla vilket gör att det sitter bekvämt när vi tar på oss plaggen. Hela stället är snabbtorkande och tröjan har något längre bakstycke för att förhindra glipor, det låter väl genomtänkt.

 Dual Boa Boot

Vi är bortskämda med att FXR har ett brett utbud av skor, här har vi en boot som kommer att passa backcountryåkaren lika väl som ledsmiskaren. Den har dubbelboa är vattentät och välisolerad, så pass att FXR skriver att den ska klara ner till kritiska minus 60 grader! Den är inte fullt lika styv som sitt syskon Helium pro, däremot går den upp en bit på vaden för att skydda och ge bättre stabilitet. Sula ser ut att klara hårda tag och man har valt att förstärka med gummi en bit upp på foten, detta för att klara av den tuffa hanteringen fotstegen kan ge när man studsar från sida till sida. När vi provar kängorna känns de onekligen som en välgjord sko redo för tuffa tag. Förväntningarna på dessa färskingar är högt ställda då den klassas som en premiumsko. För att få en komplett FXR upplevelse kommer vi att köra med MISSION PERFORMANCE STRUMPOR till dessa skor. Den kombon tror vi även kommer klara av de kyligaste dagarna med hög komfort.

M-EXCURSION Hybrid Jacka

FXR ökar deras utbud varje år och har skämt bort kunderna med en riktigt bred katalog. Det här är en hybridjacka där man har syntetiskt dun över bröst/rygg och överarmar för att sedan gå över till stickad kraftig polyester mot underarmar och längre ner. Den har vattentäta fickor och dragkedjor samt reflekterande inlägg bak på axlarna, det känns som att användningsområdet är brett. Vi kommer att testa denna som ett förstärkningsplagg men även som lite lättare vardagsjacka.Nu väntar vi ivrigt på att kung bore ska göra sitt jobb och leverera kylan och snön, vi ser fram emot att få  börja testa och utmana dessa spännande garderober! 

Köp produkterna hos:

SLEDSTORE

TOBE OUTERWEAR

FXRSHOPPEN

MONTINIX

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad

Läs om fler PRODUKTER

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen