Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN 7 – KLIM & SCOTT

Startskottet för säsongen har nu gått med både skoterns dag samt kelekkamessut, vad passar inte bättre då än att få presentera den 7:e delen av klädguiden där vi går igenom en härlig blandning av kläder från Klim och Scott. En genomgång av produkter som vi kommer slita hårt på under säsongen för att sedan avsluta med en sammanfattning om hur dem fungerat. Häng med när vi kollar närmare på dessa plagg och läs om våra förväntningar!

KLIM:

Klädmärket från USA som andas kvalité och funktionalitet. I nästan alla plagg används Gore-tex membranet som ger både vind och vattentäthet. Testat och utvecklat ihop med flera av de största skoter profilerna i industrin för att försöka skapa snöskotervärldens bästa och mest hållbara plagg. Chris Burandt är en i gänget som testat kvalitén på plaggen i de Amerikanska fjälltopparna runt Colorado.

Klim Aeon 

Dessa skoterglasögon är resultatet av års produktutveckling för att nå de perfekta resultatet för en skoterförare. Perfekt optik, smidig hantering och imfritt användande. Med en prislapp om ca 2150kr sätts ribban väldigt högt gällande våra förväntningar men såhär länge känns det dock lovande när vi ännu bara hunnit klämma på glasögonen. Dem ger initialt en känsla av absolut kvalitet och det är ett mycket smidigt system som Klim tagit fram när det gäller att byta linsen – magneter i kombination med mekaniska spännen gör det till en enkel manöver där sedan linsen sitter fast som berget. Vi ser kraftigt fram emot att få sätta dessa på test och se om de lever upp till våra förväntningar. För det räcker inte med en stil och finess av högsta rang när man är i denna prisklass, vi vill även se ett imskydd i toppklass samt att dem står emot slitage på ett enastående sätt!

Klim Storm jacket and bib

Storm serien har i åratal varit ett mycket omtyckt ställ i klims utbud och man har till 2023 släppt en helt ny tappning av just denna. En ny design med fokus på ännu bättre komfort och rörlighet för dig som förare. Givetvis utan att kompromissa på övriga egenskaper eller den kvalitet som man med åren gjort sig känd för. Priset på en jacka ligger på ca 5300kr och lika så på byxorna. Det indikerar det vi redan hade satt upp som förväntningar på plagg av en leverantör av denna kaliber, alltså riktigt stora gällande både funktion och hållbarhet.

Utöver att man tar rörligheten till en ny nivå har man även lagt in nyheter som AMP bröstfickan på jackan. En ficka som är designad för att förvara mobiltelefonen i genom en ytterligare ökad nivå av vattentäthet samt isolering för att hålla mobilen varm. Sedan har jackan en smidig lösning där man med ett snabbfäste kan ta av eller på kapuschongen, en detalj i mängden som gör att initiala helhetsintrycket känns mycket bra.

Klim F5 ECE

Störtkrukan F5 har vi haft under lupp tidigare säsonger där vi varit otroligt nöjda med hur hjälmen fungerar, så modellen i sig är inte ny för i år. Däremot kommer den i helt nya färger vilket passar grymt bra ihop med de övriga färgkollektionerna. Klim F5 ECE är en lätt hjälm på ca 1200 gram som är designad för att ha en enastående ventilation. Spännremmen nyttjar Fid-lock vilket är riktigt användarvänligt och den medföljande breathboxen gör att man inte bara klarar sig bra från fartvinden, den skyddar även nästippen bra från piskande grenar vid skogskörning. Prislappen ligger på ca 5900 kr, absolut inte dyrast på marknaden men ändå en signal om att vi bör förvänta oss en premiumprodukt. En bonus med denna hjälm är att man utöver en hjälmväska även får med en extra skärm, den tidigare nämnda  breathboxen samt ett vindskydd att ta på sig vid dem riktigt kalla dagarna. 

Klim Adrenaline Pro GTX BOA

Adrenaline Pro GTX BOA är skon som satte ribban för en väl presterande snöskotersko för den aktiva föraren. Även denna har vi satt på prov tidigare och ser nu fram emot att se om de bara är en engångsföreteelse eller om Klim fortsätter att leverera. Till i år utökar Klim utbudet med nya färger för att matcha övriga klädplagg, en härlig touch. Priset är ca 4600kr vilket nu är att betrakta som ett normalt pris för ett par snöskoterskor med hög prestanda. Materialet i skon är GORE-TEX, 600 gram 3M THINSULATE samt en slitstark sula som skall stå emot de extrema påfrestningarna som blir från dagens vassa fotsteg.

Klim Inversion Pro

Klim Inversion Pro är en tunnare snöskoterhandske som passar bäst för aktiv körning eller varmare dagar. En intressant egenskap som vi ser positivt på är att man har försett ovansidan av handen med PORON SR material som ett skydd mot de kvistar som kommer att piska under vinterns dagar i skogen. Handsken har WINDSTOPPER konstruktion, vilket betyder att den inte är vattentät. Hur detta fungerar med snö och väta ser vi fram emot att få ta reda på. Priset ligger på ca 1100kr vilket initialt känns helt rätt för en handske av denna kaliber, där vi förväntar oss en bra hållbarhet när stora delar är av slitstarkt läder.

Klim Powerxcross

En lätt isolerad snöskoterhandske som ser till att hålla händerna varma med 100gram THINSULATE på ovansidan av handen, insidan av handsken är utan isolering för att få bästa möjliga känsla mot styret. På ena handsken har man en raka för att rengöra linsen på glasögonen och insidan av handsken är av slitstarkt läder. En all-round handske som gjort sig populär genom åren och som nu har en ny design. Med GORE-TEX samt GORE GRIP teknologi skall man säkerställa att händerna håller sig torra, vilket vi ser fram emot att få prova. Priset för dessa då? Ca 1100kr.

SCOTT:

Scott är ett Schweiziskt företag som är känd både inom cykel, motorsport, skidbranschen och snöskoter industrien. Faktum är att Scott varit i branschen för vinterkläder i fler år än alla de andra klädmärken i denna artikel. ”In 1970, SCOTT entered the motocross goggle market with the first ever motocross specific goggle and later introduced motocross boots, grips and accessories” Scott är utan tvekan en av Sledtrax stora favoriter när det kommer till kläder för snöskoteräventyret. Det av tre enkla anledningar, vettiga priser, hög kvalité och stilren design.

Scott DS Shell Dryo monosuit

En stilren monosuit av skalmodell som är gjord av ett 2-lagers DRYOsphere membran som står emot en vattenpelare om 20,000 mm och har en bra andningsförmåga. Med en prislapp om ca 6500kr är detta något som kan falla in under facket ”mellansegment” där vi fortfarande ser alla de funktioner som man kan förvänta sig från ett snöskoteranpassat plagg, som genomtänkta fickor, snölås, löstagbar huva samt D-ring för nödstoppen. Det som sedan bör utmärka sig för att konkurrera mot premiumprodukter är passform, hållbarhet och hur varm samt torr man håller sig under körning. Var dessa plagg placerar sig har vi tänkt ta reda på under vintern. Detta kan nämligen vara en riktigt prisvärd produkt om den visar sig leverera! 

Scott Prospect Snow Cross Goggles

Scott Prospect är en älskad klassiker i vårt snöskotertäta Sverige. Genom året har vi fått rekommendationer om produkten men även rekommenderat om den i olika sammanhang. Mycket tack vare den grymma passform som dem har. Om än modellen utvecklats så är det tydligt att tekniken springer framåt och konkurrenterna kommer med den ena funktionen efter den andra, där olika lösningar för att byta linser dyker upp åt höger och vänster. Dessa goggles använder sig av en mer traditionell fastsättning med 2st lister som håller linsen på plats. Linsen är av dubbelglas försett med NoFog behandling och Amplifier Lens teknologi och ramen har en design som ger ett mycket stort synfält. Hur denna produkt står sig i dagens marknad med ett konkurrenskraftigt pris om ca 1400kr återstår nu att se.

Scott X-Trax Evo SMB Boot

Detta är en stilren snöskotersko som håller dig varm tack vare 600 gram THINSULATE samt torr tack vare DRYOsphere membranet. Innerskon är fast i modellen, vilket vi blivit van att se på många av de högt presterande snöskorterskorna på marknaden. Skon är sedan försedd med BOA snörning med ett vred samt D-ring för att fästa snölåset. Priset, ca 3300kr, säger att detta är ett par skor som vi skall ha höga krav på. Men specifikationerna ser ännu lovande ut och vi är riktigt taggade på att få se vad dessa går för under säsongen!

Scott Softcon Air Body Armor

Ett smidigare överkroppsskydd får man leta efter. Med två rejäla, men flexibla, plattor ser man till att skydda bröstkorg samt rygg. Dessa är gjorda av det ventilerande materialet D3O, vilket håller sig mjukt och flexibelt för en grym komfort och rörlighet. När olyckan är framme absorberar dock materialet energin och ger ett riktigt gott skydd. En certifierad lösning som är klassad som level 1. Med en prislapp på ynka 1900kr är detta ett mycket prisvärt skydd och på toppen av det en otroligt billig livförsäkring. Vi hoppas slippa lämna betyg på hur bra det skyddar och lämnar gärna det till certifierande part, men vi lovar att komma åter med bedömning om hur detta skydd är att använda i det långa loppet då detta kommer användas under vinterns alla kördagar!

Scott Explorair Alpin Gloves

En varmare handske som tack vare sin design med ”fritt” pekfinger låter en ha full kontroll över bromsen samtidigt som man i övrigt har de goda egenskaperna från en tumhandske. Isoleringen ligger på ovansidan av handen för att ge ett bra grepp om styret och det är även en löstagbar inner-fleece vilket är en funktion som vi inte är allt för vana att se! Vattnet håller man borta tack vare DRYOsphere och isoleringen är av Primaloft, vilket tillsammans med ett skal som till stor del är gjort av slitstarkt läder skall ge en lång livslängd på handsken. Priset då? Det är på ca 1600kr.

Med detta ser vi fram emot att få ta oss ut i snön och börjar sätta alla dessa spännande produkter på prov, följ med oss under säsongen så får ni snart höra mer om hur dessa fungerar!

Köp produkterna hos:

SLEDSTORE

KLIM

UTMAB

SCOTT SPORTS

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad

Läs om fler PRODUKTER

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen