Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN – 509

Denna vinter har spenderats i kläder och utrustning från 509. Ett märke jag aldrig provat tidigare, så det var med spänning dessa skulle få sättas på prov. På många produkter har jag hittat nya funktioner som jag inte haft på mina tidigare kläder och utrustning, vilket varit väldigt positiva upptäckter. I varierande väder och terräng har vi skotern tagit oss an dagen och kläderna från 509 likaså. En del grejer har jag blivit riktigt överraskad av, där förväntningarna inte alls stämde överens med vad jag tänkte i början av vintern. Men vi summerar ihop känslan av kläderna och hoppas det kan hjälpa någon som själv går i tankarna att testa något nytt!

STOKE JACKET + STOKE BIB

Som tidigare nämnt i presentationen av säsongens kläder från 509 föredrar jag tvådelat ställ, och detta har verkligen inte gjort mig besviken! Stoke stället har med sitt 5tech pro tyg och tejpade sömmar lyckats hålla vätan borta nästan varje gång, men det har faktiskt hänt att det blivit blött in till byxorna vid ett tillfälle. I övrigt har de verkligen levt upp till förväntningarna och visat att de är kläder med kvalite och massor av bra funktioner som känns premium. Tack vare tyget och passformen har kläderna från första stund känts som hemma på kroppen, de är mjuka, följsamma och smidiga även vid aktiv körning. Att man skulle frysa i skalkläder som dessa behöver man verkligen inte oroa sig för, tack vare att de är vindtäta så hålls kylan borta bra och det är supersmidigt att kunna klä sig rätt underifrån beroende på väder och hur aktiv man är. Och blir det för svettigt trots skalmodell så har detta ställ flera ventilations öppningar som svalkar skönt! Men kommer det inte in snö mellan jackan och byxan? Tack vare att täckbyxorna går ända upp till bröstkorgen och upp efter ryggen så lyckas snön inte leta sig in än om man rullar runt i snön.

+passform

+stretchigt tyg

-vattenpelare

RAID BOOT – DOUBLE

Skor med boasnörning är ett måste nu för tiden, det är så otroligt smidigt och snabbt att få på sig skorna och enkelt att efterdra dem under dagens gång om det behövs. Det har dock varit lite tjorv med de nedre boa spännena, det har varit svårt att lossa på spännet efter man spänt det och de har ibland gått trögt att dra åt. När vi ändå är inne på saker vi inte är lika nöjd med så klarade inte sulan av en hel säsong, om detta var ett så kallat “måndagsexemplar” eller om det helt enkelt är för mjuka sulor för dagens vassa fotsteg vet vi ej, men vi är fler på Sledtrax som haft skor från 509 och de har sett betydligt bättre ut än mina. I övrigt är detta ett par stabila, styva skor som ändå har en bra passform som gör att skorna känns riktigt sköna smidiga på fötterna.

+styvt skaft

+smidig

-hållfasthet

ALTITUDE 2.0 HJÄLM

På denna hjälm hittade jag ett för mig nytt tillbehör som kallas breathbox. Det är som ett mjukt skydd för näsan och kinderna som man enkelt kan ta lös och sätta fast när som helst. Med detta har jag inte behövt någon buff eller facemask eftersom breathboxen skyddat mot väder,vind och kyla supereffektivt. Vissa hjälmar har en tendens att ha ganska liten öppning för huvudet och hårda kindkuddar vilket gör att man måste pressa in huvudet för att få det på plats. Självklart ska hjälmen sitta ordentligt men vi föredrar som på denna altitude hjälm det mjuka fodret som gjort att det känts väldigt bekvämt mot huvudet och kinderna samtidigt som hjälmen även suttit bra! Även om detta inte är bland de lättare hjälmarna på marknaden har det inte upplevts tung med sina 1350g i storlek M/L. Vi avslutar med ett stort plus, fidlock! Detta magnetspänne gör att man aldrig behöver ta av handskarna för att knäppa fast hjälmen, snabbt, smidigt och skönt för fingrarna.

+fidlock

+breathbox

-vikt

AVIATOR 2.0 SNOW GOGGLES

Väldigt bekväma goggles med sitt mjuka form och riktigt bra passform, detta har även hjälp till att hålla dem tät så de inte immat eller dragit kallt. Tillsammans med breathboxen från hjälmen har nässkyddet på dessa aviator goggles hjälp till att hålla all kyla borta från huden, för än om kroppen är varm har ni säkert alla upplevt kyleffekten i ansiktet om det ej sluter tätt. Under vintern är de ljusa timmarna få och då har black ops linsen blivit en aning mörk, men det går att byta lins om man vill men det har vi inte provat.

+passform

+synfält 

-endast mörk lins

BACKCOUNTRY GLOVES

En aning skeptisk till en början med så pass tjocka handskar, men de har verkligen överraskat positivt! De är både smidiga, bekväma och har hållit händerna varma även de kallare dagarna. Med det höga skaftet har inte snön kunnat leta sig in vilket även bidragit till att handskarna klarat sig från att bli blöta. Ofta har man med sig flera extra handskar men dessa har oftast klarat hela dagarna ute i terrängen. En riktigt bra allround handske som fungerat stor del av vintern, endast nu på vårkanten känns de en aning varma.

+varma

+bra passform

+smidiga

Slutsummering

Så var vintersäsongen över, efter alla dagar i snön med 509 kläder och utrustning är jag sammanställt väldigt nöjd! Det finns saker att jobba på men i det stora hela har produkterna fyllt sin funktion och levererat detaljer och finesser som gjort det lilla extra. 509 har helt klart prisvärda produkter om du själv är sugen på att testa dem inför nästa vinter!

Köp kläderna hos:

SLEDSTORE

509

SKOTERDELEN

Läs fler: Klädguider

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen