Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN – KLIM & FXR

Kläder efter väder, ja hur ofta har man inte hört det? Men är man rätt klädd så blir upplevelsen helt klart bättre, vare sig man är ute på en sväng efter leden, fiskar på sjön eller bökar på i skogen. Dessa kläder har verkligen fått testats i alla väder under denna vinter, när vi haft extremt kalla perioder och därpå plusgrader med regn. Hur har utrustningen från de välkända varumärkena FXR och KLIM stått upp till förväntningarna?

RECRUIT MONOSUIT 

En monosuit som verkligen poppar med sin klarblåa färg, men det är såklart med än färgen vi gillar på detta plagg från FXR. Recruit monosuiten har fungerat precis efter våra förväntningar, hållt kroppen torr och varm med sin HydrX pro membran och även varit motståndskraftig mot vassa kvistar som rispat sig mot tyget. En sak jag har kommit att tänka på är att jag önskar stretch i tyget för att få ännu bättre rörlighet,men det vet jag att de har på andra modeller. Så för att hålla nere priset på just denna modell så har man bland annat valt ett annat tyg som inte har stretch, men tack vare sina enligt mig sanningsenliga storlekar och bra passform så finns utrymme för skydd och varma kläder under utan att den blir trång.

+ Pris

+ Färger

– ingen stretch

CLUTCH EVO HELMET

Denna hjälm med en vikt på 1300g tänkte jag först lät i det tyngsta laget,men väl på huvudet upplevs den inte så tung! Den sitter bra och är väldigt skön med sin mjuka vaddering, det tillsammans med den breda öppningen för huvudet så är hjälmen lätt att ta på och man slipper klämma in huvudet och vika öronen dubbel. Vi saknar dock en mer uppdaterad stängning på denna clutch evo hjälm, den har nämligen dubbla d-ringar som iallafall inte jag kan få igen med handskarna på vilket leder till att man lätt får frusna fingrar.

+Mjuk och skön

+Pris

-Vikt

-D-ring

PILOT GOGGLE

Dessa riktigt läckra pilot goggles har förutom sin snygga look även en riktigt skön passform, de sitter även väldigt bra på hjälmen så de ej glider av eller hamnar snett. Linsens utsida har svischat genom många grankvistar men inte blivit repig, däremot insidan verkar vara något mjukare och känsligare då den blivit repig av hårda snökristaller som trillat in när man tagit av gogglarna och sedan gnuggat bort med en putsduk. Linsen är utbytbar men det är en aning klurigt att byta, inget jag skulle vilja göra utomhus med kalla fingrar.

+Utseende

+Passform

+/- Linsen

ELEVATION DUAL BOA BOOT

Dessa skor är otroligt mjuk och skön på insidan, som att sätta in foten i ett moln. Det är den mjuka microfiberpälsen tillsammans med rejält foder som gör detta himmelrike för fötterna. Men de är även ganska stora just pga sitt ordentliga foder så de kan upplevas klumpiga när man sätter på sig dem. Något som dock ej märks när man dragit åt boasnöringen ordentligt och sedan är ute och kör.

De håller dig absolut varm och go om fossingarna, till och med lite för varmt ibland då de blir lite “kondens” av varma fötter i skon som sedan kan kännas fuktigt när man svalnat. Men något jag verkligen gillar med dessa skor är de styva skaften, det är riktigt skönt med en sko som stabiliserar och skyddar foten ordentligt.

+Mjuk och go

+Styvt skaft

+Boa

-För varma?

-Stora

ATTACK INSULATE GLOVE

Handskar med rem runt handleden uppskattar jag alltid, då sitter de ordentligt så de ej kan glida runt på handen och snö kommer ej in. Men även fyrvägstretchen på dessa attack insulate handskar gör att de sitter som ett smäck. Mjuka, följsamma och ger ett riktigt bra grepp och känsla runt styret. Något kalla för de riktigt kyliga dagarna men oftast är man så aktiv att de fungerar även då.

+Smidiga

+Rem runt handleden 

-Något kalla

SHREDSA MONOSUIT

En premium monosuit som har det mesta man kan önska, priset ligger kring nio tusen men Klim har även andra modeller i billigare prisklass. Denna monosuit har blivit flitigt använd och även fått hänga med både till Kanada och Usa för körning i de fantastiska miljöerna. När vi var i USA passade vi på att besöka Klims headquarter där John Summers visade oss runt, jag passade på att nämna att jag som lång hade problem med att snölåset åker upp över skon där bak eftersom det bara finns en krok framtill, så visade han att den finns ett litet gummiband i snölåset som man ska dra “kroken” till skon igenom så åker inte snölåset upp, en sån liten detalj men som gjort att jag aldrig mer behövt få in snö i skorna!! Shredsa är väldigt snyggt formsydd men det gör även att jag tycker den är något liten i storlek, men jag gick upp en storlek till L istället för M så fick jag plats med alla skydd och kläder under. Gore tex tyget har inte släppt in en droppe vatten vilket är en väldigt viktig egenskap, för vem vill vara blöt och kall.. Det finns en enda grej jag saknar på denna annars helt kompletta monosuit, stretchtyg! Jag förstår att det är svårare att få hållbart och vattentåligt men det gör så mycket för rörligheten och att plagget ska kännas mjukt och följsamt. 

+/-Snygg passform/ liten i storlek

+”Kisslucka”

+Väldigt många premium finesser

-ingen stretch

F3 HELMET 

Även denna produkt från Klim har det där lilla extra som gör så mycket. Det är två grejer jag tänker på framförallt, breath box och magnetspänne. Breath Boxen är som ett extra skydd man enkelt kan ta lös eller sätta fast i hjälmen som skyddar näsan och kinderna mot kylan, jag har uppskattat den enormt i vinter! Endast när flåset blivit riktigt tungt har jag dragit av den för att få in sval luft i lungorna. Magnet spännet är en ersättare till de traditionella d-ringarna. Man “släpper” helt enkelt bara magneterna mot varandra så är hjälmen knäppt,busenkelt och smidigt att slippa ta av vantarna!

+Breathbox

+Magnetspänne

KLIM EDGE GOGGLE

Även dessa goggles har det lilla extra men vi har även hittat förbättringsområden. Dessa Klim edge har magnet linser som är väldigt enkla att byta, ifall de blivit snöiga eller man helt enkelt vill ha en annan lins för att väderförhållandena ändrats, otroligt tacksamt att lätt klicka lös dem och slippa stå och tvillra med kalla fingrar. Jag har heller inte upplevt att gogglarna immar igen vilket gör att de får ett toppbetyg, men det finns en detalj som drar ner dem en aning. Silikonsträngarna som går på insidan av remmen tenderar att frysa när de blir för kalla och därmed glider bandet lättare ner från hjälmen.

+Superlätt att byta lins

+Har inte immat

-Silikonsträngarna

KLIM AURORA 

Ett par fullpoängare i mitt tycke, Klim Aurora har allt jag önskar från en sko. Styva och rejäla samtidigt som de upplevs smidiga och nätta på foten. Rejäl michelin sula som ger bra grepp och har klarat sig väl från fotstegens vassa kanter och ett måste som vi även hittar på dessa skor -boasnörning! Aurora håller fötterna torr inifrån och ut hela dagen oavsett pudersnö eller blötsnö. Mer än så behöver jag nog inte säga, ett par riktigt schyssta pjucks helt enkelt!

+Boa

+Sitter riktigt bra

+Smidiga

KLIM BOMBSHELL GLOVE 

Trots sitt slitstarka läder i handflatan rådde de ej med skoterns vassa fotsteg, vad gjorde jag med handen på fotsteget kan man ju undra? Ja, det blir en liten kullerbytta eller två emellan varven, så det får vi skylla på mig. I övrigt har handskarna hållit väldigt bra mot slitage och väta. Jag tycker även de är lagom fodrade för att hålla mig varm samtidigt som de känns smidiga och ger bra grepp. Kanske är det tack vare de förböjda fingrarna som man får känslan av smidighet trots grövre och styvare material?

+Förböjda fingrar

+Slitstarka

+Varma

KLIM ALLURE GLOVE 

Varmt och skönt, ja det har allure handskarna verkligen bidragit med. Jag brukar alltid ha med ett par “åka hem handskar” men de har alltid varit tumhandskar då jag tänkt att de är riktigt varma. Men pga att det varit just tumhandskar har jag sällan använt dem då jag inte gillar att köra utan att kunna ha ett finger på bromsen, så då har man ändå suttit där efter leden och frusit. Men med dessa Allure handskar från Klim får jag både värme och den kontroll jag vill ha på skotern. Handskarna har två olika “fack” om du stoppar in handen i den övre öppningen får du fodret fördelat på ovansidan handen och i handflatan, väljer du däremot den nedre öppningen så får du dubbelt foder på ovansidan och därmed bättre grepp och känsla i handflatan runt styret, supersmart!

+Varma

+Högt skaft

+Två öppningar

Vad ska jag välja?

Vissa av dessa produkter är i helt olika klasser och därmed ställs olika krav på dem utifrån pris, material och funktioner. Ofta “får man vad man betalar för” men det finns så många bra produkter som inte behöver kosta skjortan. Allt beror på vad du är ute efter, vad och hur du ska använda dem, vilka funktioner och finesser du vill ha osv. Så är du osäker, läs vad vi på Sledtrax har för tankar och åsikter om olika märken och produkter och sväng för all del in hos en återförsäljare så hjälper de dig att hitta rätt! Nu ska snart kläderna packas ner för sommarvila och lättare plagg får ta plats för sommarvärmens alla äventyr!

Köp kläderna hos:

SLEDSTORE

LINDROTHS MOTOR

KLIM

FXR

SIXTEN NILLSON WEBSHOP

SKOTERDELEN

Läs fler: Klädguider

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen