Kontakta oss

Produkter

BCA – ATT KOMMA HEM ÄR VIKTIGAST

BCA är förkortningen av Backcountry Access och det är en av de ledande leverantörerna för lavinsäkerhetsutrustning där målet är att man ska rädda liv den gången som olyckan kan vara framme. Rätt utrustning är dessutom både ansvarsfullt mot sig själv och dina vänner som kan bli drabbade. Nu ska vi titta närmare på två av de senaste lavinryggsäckarna som erbjuder lite olika funktioner.

BCA FLOAT E2 MTNPRO AIRBAG VEST 2024

Här har vi en väst som inte bara höjer lavinsäkerheten utan den fungerar också som en skyddsväst för kroppen. Både bröst, rygg och revben får ett skyddande skikt från västen. Då kan man alltså skippa den vanliga skyddsvästen under jackan och enbart köra med denna väst. Själva skyddet är gjort från ABS plast samt en foam och det formas bra runt kroppen då den inte är hård. Den fungerar även som en ryggsäck på 15 liter där man får med sig sina prylar för dagsturen, den är förberedd för en Beacon samt övrig lavinutrustning som sond och spade.

Sen till huvudfunktionen som innebär en uppblåsbar airbag som utlöses när man drar i ett handtag så har man en 150 liter stor airbag upplåst som ger extra flytkraft i snön samt ett stort utrymme med luft om man skulle hamna under lavinen. Västen väger 3674g inklusive det elektriska airbag systemet.

BCA FLOA E2-25 TURBO AVALANCHE AIRBAG 2024

Som alternativ till västen finns denna ryggsäck som inte har inbyggda kroppsskydd men istället blir den lite lättare och smidigare att använda. Förvaringsutrymmet är riktigt bra med sina 25 liter trots elmotorn till det inbyggda airbag systemet. Det smarta med det är att det är batteridrivet av endast två AA batterier som sedan laddar en kondensator som är både snabbare och tål kyla bättre än ett renodlat batteri.

En annan fördel är att man kan flyga med detta system utan att man behöver ta bort en kolsyretub som i många gamla system. Batterierna kan hålla kondensatorn laddad i upp till fem månader av normal användning och det är samma system i västen. Ryggsäcken är förberedd med utrymmen för lavinsond, radio och spade samt att man kan ta med sig övriga prylar som man önskar. Ryggsäcken väger 2812g inklusive airbag systemet som blåser upp en 162 liter stor airbag.

Läs mer om Produkterna från BCA

Läs om fler PRODUKTER

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen