Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN 8 – KLIM & JETHWEAR

En ny säsong är alldeles i startgroparna, vad passar inte bättre än att se över sin utrustning inför kommande vinter. Här kommer ett axplock av en del kläder från KLIM & JETHWEAR som vi kommer att sätta på hårdtest under säsongen. Häng med! 

KLIM LOCHSA

Klims flaggskepp av overaller skall kommande säsong sättas på test. Ett ställ som hängt med ett tag, men som till ifjol fick en rejäl uppdatering. Här har man inte sparat på krutet, utan membranet är gore-tex pro i tre lager som skall vara 185% mera hållbart än tidigare Lochsa-generationer. Designen är förnyad och även ventilationen fick sig en översyn. Klim Lochsa är top of the line och vi förväntar oss att det skall hålla oss torra under vintern. 

KLIM ADRENALINE GTX BOA

En omåttligt populär storsäljare talar sitt tydliga språk. Det är inte för intet som så många väljer denna modell för att hålla fötter torra, varm och skyddade. Till vintern kommer vi snöra på oss dessa med hjälp av det dubbla boa systemet som den är utrustad med och kolla om den håller måttet. Det är en premiumdojja som verkligen har mycket att leva upp till. För ryktet säger den skall vara extremt bra.

KLIM F3 CARBON

Klims lättaste skoterhjälm. En grym hjälm i kolfiber som har en häftig design. Den är utrustad med en breathbox för att styra undan fukt från att åka rakt upp mot glasögonen. Hakremmen är utrustad med fidlock för att man snabbt och enkelt ska kunna ta av sig hjälmen.

KLIM KREW PACK

Som lössnöåkare är det klockrent att få med sig lite förnödenheter. KLIM Krew pack löser den uppgiften. En rymlig rygga där man får med sig det Allra viktigaste förnödenheterna, så som såg, rep och något att tugga på. Den bakre plattan som vilar mot ryggen är utrustad med kanaler som skall så att luft skall kunna färdas fritt mellan ryggen och ryggsäcken. Allt för att hålla piloten torr.

KLIM UNDERSTÄLL 3.0

Tuffa dagar ute i kyla kräver inte bara vettiga ytterkläder. Utan underställ har nästan lika stor betydelse. Klim har olika underställ, och 3.0 är det som skall vara varmast. Det skall förhoppningsvis håll oss varma under det mest extrema dagarna. Stället är tunnare under armhålorna och vid grenen för att kunna ventilera ut värme. Materialet är merinoull för att kunna värma även om fukt skulle tränga in.

KLIM EDGE GOOGLE

Klim edge google har magnetiskt avtagbar lins för att snabbt kunna byta ut linsen utifall det skulle behövas. Eller för att man enkelt ska kunna torka av linsen. Vi kommer att testa en fotokromatisk lins som blir ljus när det är mörkt ute och mörk när det är ljust. Hur det kommer att fungera blir intressant att testa. Ett annat plus med dessa goggles är den tunna ramen som skall ge maximalt med synfält.

KLIM TUNDRA VÄRMEHANDSKE

Ett par riktigt heta handskar från Klim. Dessa är både tjockt fodrade och utrustade med värmeslingor för att hålla händerna varma även vid det mest extrema väderförhållandena. Med 400g isolering på handryggen och 150g i handen så skall det mycket till innan man börjar frysa. Men skulle man mot förmodan göra det så finns elvärmen där som backup.

JETHWEAR ENDURANCE MONOSUIT

Detta är värstingoverallen från Jethwear och den är utrustad med sympatexmembran som har en vattenpelare på hela 45000k. Med tejpade sömmar och aquagardkedjor så skall färden bli tämligen torr. Overallen har goda ventilationsmöjligheter och designen är synnerligen läcker. Det ska bli kul att testa denna suit under kommande säsong.

JETHWEAR IMPERIAL HELMET

En hjälm som väger in under kilot. Det yttre skalet är i kolfiber och glasfiber för att hålla nere vikten på hjälmen. Den har en riktigt läcker design och innandömet är uttagbart för att enkelt kunna tvättas upp och hålla hjälmen fräsch. Hjälmen är fullt ventilerad för att hålla fukt borta.

JETHWEAR MILE GOOGLE 

Mile goggle är skoterglasögon som har en dubbellins för att hålla imma borta. De är utrustade med nässkydd och en magnetisk lins för smidig torkning. Storleken på Mile är medium för att enkelt kunna passa i alla hjälmar för skoterglasögon. Linsen är röd men levereras även med en gul lins för dagar då solen inte vill visa sig. Vi kommer att testa dessa i vinter och återkommer mot vårkanten med resultat.

JETHWEAR EMPIRE GLOVE

En handske för friåkning. Dess förböjda fingrar skall ge optimalt grepp för styret. Dragkedjan som sitter på sidan är där för att göra handsken så tät som möjligt och hålla snö borta. Handflatan är förstärkt med läderimitation för att göra handsken så slitstark som möjligt. Vintern får avgöra hur dessa klarar en säsong i puderåkning.

Köp produkterna hos:

SLEDSTORE

KLIM

UTMAB

JETHWEAR

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad

Läs om fler PRODUKTER

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen