Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN – DEL 1

Äntligen är det dags att dra igång en helt ny artikel serie kallad klädguiden. Under hösten kommer vi att presentera massvis med kläder och säkerhetsutrustning uppdelat i sex artiklar. Det handlar om produkter från alla större tillverkare och i olika prisklasser, det vill säga både från budget och premiumsegmentet. Dessa produkter kommer att genomgå Sledtrax hårda tester ”trax approved”. Håller tillverkarna upp till den kvalité och funktionalitet de utlovar?

Sledtrax garanterar att varenda söm kommer synas, dragkedjor kontrolleras och funktionaliteten hårdtestas. Under våren kommer sedan den stora utvärderingen av produkterna under lika många delar för att göra valet enklare för er läsare inför framtida inköp.

Vilka får stämpeln ”trax approved” och vilka får gå tillbaka till ritbordet? Let´s dig into it!

 

 

KLIM VALDEZ PARKA JACKA OCH KLIM TOGWOTEE BIB BYXA

Både byxan och jackan hör till det absoluta toppsegmentet för lössnökörning. Det förstår man ganska omgående bara genom att glutta på prislappen. Den tittar förbi tiotusen men stannar lyckligtvis inom tolvan. Här plingar förväntningsklockorna direkt högt.

Klim slutar aldrig att leverera topprodukter, så även här. Jackan och byxan är utrustade med tre-lagers Gore-Tex med proShell, en teknik som visat sig effektiv mot väta och fukt. Precis det vi vill hålla oss borta ifrån. Jackan är av skalmodell och byxan minimalt fodrad, allt för att kunna reglera temperaturen i största mån vid aktiv körning. Vid behov av extra ventilation justerar man enkelt med någon av vädringsluckorna. Nytt och fräckt för i år på jackan är hål för midjeremmen på ryggsäcken. Här har man kläckt en tankenöt. Fungerar detta som tänkt ska man slippa snön som lätt lägger sig mellan ryggsäckens midjebälte och magen. Håller dem för alla tuffa påfrestningar som skoterkläder utsätts för? Det får vi se – men förväntningarna är höga

 

509 KINGPIN IGNITE NIGHTVISION GLASÖGON

Som en blixt från en klarblå himmel kom brillor med eluppvärmda linser. Vi har sett allt från fläktar till rullar som rensar linsen från snö. Men en eluppvärmd lins för att göra glasen imm- och isfria är relativt nytt. Just därför kommer vi djupdyka på dessa och se om de pallar med en vinter i det vita guldet. Batteritiden ska enligt 509 vara upp till fem timmar på full effekt. Är man sparsam och slår av strömmen de gånger man stannar så borde de hålla en hel dags körning utan konstigheter.

Men var säkra på att dessa kommer kontrolleras under hela långa vintern, och vi återkommer med en slutrapport. Men lösningen som sådan känns lite som en frälsning till skoterfolket? Dom blir dina för ca 2500kr.

 

 

AIROH AVIATOR 2.2 HJÄLM

Alla skydd fyller en funktion, men det viktigaste skoterskyddet är utan tvivel hjälmen. Kraven är olika ställda beroende på vilken typ av körning man kommer att utföra. Personligen är körstilen 90 % lössnö och 10 % pulkdragning, smått påtvingad sådan. Därför står en lätt hjälm högt i prioriteringslistan. Sen ska den vara skön och inte för varmt vadderad.

Airoh Aviator passar in på alla punkter på kravlistan. Den är lätt, har god ventilation och är i mina ögon även väldigt snygg. Materialet i hjälmen är en blandning mellan kolfiber och kevlar vilket gör att den väger in på endast 950 gram. Vanligtvis tillverkas hjälmar bara i en eller max två storlekar och sedan får fodret bestämma storleken. Airoh är olika stor beroende på vilken storlek man väljer. Här har man definitivt inte sparat på krutet. Säkerheten är som sagt viktig. Airoh har utrustat hjälmen med ett fast emergency remove system. Är olyckan framme ska man snabbt och enkelt kunna avlägsna störtkrukan. En olycka har vi dock inte planerat in i testet. Hjälmen går lös på mellan fyra till fem tusen beroende på grafik och färgval.

 

 

TOBE NOVUS MONO SUIT- BLUE ASTER

Tobe storsatsar kommande vinter på unga aktiva, skoterintresserade. Man gör inget som helst avkall på material, eller kvalitet, bara för att det är barnkläder. Material är samma som till vuxenkläderna. Med Sympatex som skall motstå 45.000mm vattenpelare.

Heltejpade sömmar, kevlarförstärkning på sina ställen. Då förstår man att barn skall kunna åka på skaren med rumpan hela dagen utan konstigheter. Testpilot för detta ställ är en femårig lerpölshoppande, skotertokig liten tjej. Plagget kommer att få utstå hård prövning. Priset då? ca 3200 kr.

 

 

JETHWEAR FREEDOM SUIT

Jethwear började småskaligt med enklare plagg som gemene man skulle ha råd att införskaffa. Det ligger fortfarande samma tänk bakom Jethwear, men kläderna har hoppat upp flera pinnhål kvalitetsmässigt. En av modellerna från Jethwear vi kommer att testa är Freedomsuit.

Ett väldigt fräscht plagg med en tuff attityd. Tyget ska stå emot 20.000 mm vattenpelare och prislappen på sextusen lägger plagget någonstans just under toppsegmentet. Förväntningarna ligger inom rimlig nivå, men ändå högt. Enligt alla parametrar ska dessa prisvärda kläder kunna utstå tuffa tag. Vintern får avgöra om de håller måttet. En sak är säker, Sledtrax kommer syna varje söm på dem!

 

 

KLIM POWERXROSS HANDSKE

Gore-tex, skinn, elastin och polyester, om man blandar dessa komponenter vad får man då? En riktigt grym skoterhandske för brutal hantering. Klimhandsken är framtagen för teknisk körning och passar som handen i handsken till puderpump.

Gore-tex ska transportera fukten och skinnet tillsammans med polyestern samt elastin ska göra hållbarheten magnifik. Med ett pris på ca 1200 kronor så är det inte de dyraste handskarna men absolut inte billigast. Vi förväntar oss att en säsong ska stryka smärtfritt förbi i dessa vantar.

 

 

DRAGON NFX 2

Dragon NFX 2 är ett par riktigt avancerade skoterbrillor. Det som utmärker Dragon NFX 2 är den ramfria designen. Synfältet i glasögonen ska öka markant i jämförelse med traditionella skoterglasögon. 10 av 10 snögubbar för den smarta lösningen. Brillorna i sig är så pass läckra, så vem vill vara utan Dragon Nfx 2:or på fjället? Ingen!

Smakar det så kostar det, glasögonen går i runda slängar på två lax. Kommer de hålla borta imma? Antagligen. Skydda ögonen? Ja, både mot snö och solens uv-strålar. Ser ni någon med ett par är det inte omöjligt att det är någon från Sledtrax för vi ska hårdtesta dessa!

 

 

EVS R4 RACE COLLARS

Ett prisvärt nackskydd från Evs. Hjälmen är tung när olyckan är framme, många onödiga nackskador har kunna förhindrats om man burit ett nackskydd. För den ovane är nackskydd inte speciellt skönt. Men ger man det några gånger är det som med allt annat, man vänjer sig.

Evs R4 bygger är relativt tunt, vilket gör att man inte känner av skyddet lika mycket. Visst går lite av rörligheten till spillo, fast vad gör det vid eventuell olycka? Då hade man allt önskat att det satt ett Evs R4 runt nacken. Priset på skyddet hamnar på ca 1500kr.

Nästa vecka kommer del 2 av guiden stay tuned!

Mer fakta och inköp av produkterna finns hos våra samarbetspartners:

www.sledstore.se

www.skoterdelen.com

www.fxrshoppen.se

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen