Kontakta oss

Produkter

TOBE NOVO – TVÅDELAD SKOTERDRESS I ABSOLUT TOPPKLASS!

Svenska ToBe har alltid förknippats med bra produkter speciellt anpassade för skoteråkning, och deras nya Top-of-the-line dress Novo är självklart inget undantag. Här har man inte sparat på krutet utan skapat en kompromisslös skoterdress som tål det mesta man kan utsätta skoterkläder för. Att man tänkt på Sledtrax och gjort jackan i en färg som på ToBe-språk kallas Autumn Glory vilket översätter till “Sledtrax-orange” gör såklart inte saken sämre!

Såväl jacka som byxa är utrustade med Sympatex bästa membran kallat Professional som egentligen är utformat för arbetskläder som måste vara extra slitstarka. Många andra tillverkare går på lite enklare varianter av Sympatex-membranet, men här är det bara det bästa som är gott nog. Man garanterar att membranet ska klara av minst 45.000 mm vattenpelare vilket gör den 100% vind och vattentät. Detta utan att tumma på andningsförmågan det minsta. Något som är väldigt viktigt med den här typen av plagg. Här handlar det nämligen om att hålla användaren sval och torr, inte varm. Dressen är därför av skal-modell och har därmed inget foder. Är det kallt ute får du istället klä dig mer under dressen.

För att dressen ska hålla för alla påfrestningar som den blir utsatt för vid skoteråkning är yttertyget gjort i slitstark Cordura med extra förstärkta sömmar som ska tåla att det rycks och slits ordentligt i dem från tex kvistar och annat. Byxorna är dessutom extraförstärkta med Armortex kevlarmaterial på knän, insida vad och längst ner på benet. Efter att ha använt denna dress en hel vinter syns den nästan som helt ny förutom spår av kvistar och annat som lämnat ränder av smuts efter sig. Inget har dock lyckats göra åverkan på dressen vilket är ett riktigt bra betyg!

Självklart har dressen snölås såväl i ben, ärmar som i midjan. Alla håller väldigt tätt och jag har inte haft några som helst problem med snö som trängt in där den inte hör hemma. En annan bra detalj med dressen är att den har en ordentlig D-ring i metall för att fästa nödstoppslinan i. Ingen risk att den lossnar om man ramlar av. Den ser snarare så gedigen ut att man nästan blir lite oroad över vad som skulle hända om man råkade haka fast den på en bastant trädgren…

Gillar du skoterkläder av skal-modell tycker jag definitivt att du ska titta närmare på ToBe Novo. Priset för en hel dress landar visserligen på närmare 10.000 SEK, men då kommer du å andra sidan att ha en dress som fungerar och håller i många år framöver. Som dessutom håller dig torr oavsett hur vädret ser ut. Och det finns ju i princip inget som är värre än att bli hämmad av att kläderna inte fungerar som de ska. Det heter ju trots allt “Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”. Med ToBe Novo slipper du uppleva den obehagliga sanningen!

 

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen