Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN DEL 2

En tidig morgon en dag i februari där solen sakta stiger bakom fjället, kvicksilvret ligger på stadiga -32 nere i Gautosjös dalgång. Dagens uppdrag är att testa en ny Polaris 650 Matryx 146” och vädret utmanar både förare och den ack så viktiga utrustningen. Därför är det hög tid med fortsättningen på vår klädguide där vi presenterar årets produkter som kommer att utvärderas under vintern med avslutande testartiklar i vår. Kung bore bring it on för vi är redo!!

Klim F3 Carbon hjälm

Denna kruka från Klim är en lite billigare modell än storebror F5 men fortfarande en riktigt grym hjälm med kolfiberskal och hakrem med det magnetiska snabbspännet fidlock. Det följer även med en breath box som ska förhindra imma på brillorna samt en innerhuva som bromsar ventilationskanalerna dom kallaste dagarna.

Lochsa one-piece

Klim Lochsa är en riktig storsäljare bland overallerna och till i år med helt ny design och passform ska den bli än bättre än föregångaren. Rent visuellt ser den mer stilren ut med svarta reflexer och 3d tryckta loggor. Ventilationen skall vara förbättrad inför säsongen och detta skalplagg byggd för extrem åkning ska bli intressant att utvärdera efter en vinter bakom styret.

Havoc GTX Boa Boot

Denna känga från Klim är utvecklad för Snowbikes vilket är motorcyklar med bandsats och därför är skon smidigare för att kunna växla enklare. Men den ska även vara bra vid väldigt aktiv skoterkörning där man får hoppa mellan fotstegen ofta. Frågan är vilken av Klim kängorna som blir favoriten? Havoc eller GTX som dom heter kommer att utvärderas efter en vinter där båda sätts på prov.

Edge Goggle

Dessa goggles är utvecklade och designade av Klim med en nästan ramlös lins för maximalt synfält. Passformen i deras egna hjälmar skall vara bra och med magnetisk lins går det snabbt och enkelt att byta glas utan att ta av sig brillorna. Enkelt att kunna torka linserna under motorhuven istället för att behöva flera reservglasögon. 

Powercross Glove

Ett par handskar med en design som gör dom smidiga trots att de är isolerade för att klara kyla. Helt klart ett spännande alternativ för den som vill ha en handske som klarar de flesta förhållanden. Gore-tex membranet ska ventilera ut svett och fukt inifrån samtidigt som de ska stoppa mot väta utifrån.

KLIM Krew Pack

En dag ute på snöskoter innebär ofta att man vill ta med sig nått och förutom lavinutrustning vill man ha något att äta, extra goggles, handskar och nån varm tröja. Ett och annat verktyg brukar få följa med för att lösa eventuella missöden. Denna ryggsäck från Klim är specialanpassad just för detta och har ett hardcase för goggles inbyggt, väska för verktyg samt hållare för lavinsond med mera.  Med massor av funktioner samt material som är gjorda för att hålla ser vi fram emot att se vad denna ryggsäck går för!

KLIM Underställ 3,0

Det är inte bara det yttre som behöver skydd utan ett riktigt bra underställ är nog så viktigt! Klim har därför tre olika varianter med olika tjocklekar. Detta ställ heter 3,0 och är nytt för i år, här är focus på värme, andning samt att man ska hålla sig torr under en dag med aktiv körning. Känslan på understället är att det är betydligt tjockare än ett vanligt underställ samt tunnare tyg under armar och i grenen. I vinter får vi se vad det går för!

TOBE Vivid Tigerlily jacka

Det är en riktigt färgsprakande line up från Tobe i år och denna orangea Tigerlily jackan föll oss i smaken. Det är en jacka som har sitt ursprung från Vivid overallen och finns nu både som jacka eller overall. Den är byggd för maximal styrka samtidigt som den är vind och vattentät där man även tänkt på att göra andningsförmågan så bra som möjligt. Massvis med finesser och funktioner som är gjorda för ett aktivt skoterliv!

TOBE Vivid Tigerlily Byxa

Här är byxorna som matchar jackan med samma namn och färg där fördelen mot overallen är att man kan ta av sig jackan under de varma dagarna på våren. Här sitter det förstärkningar på utsatta ställen som knän insida ben för att tåla riktigt tuff behandling. Materialen är samtidigt lätta som tillsammans med branschens kanske bästa hängslen ger en riktigt skön passform. Det ska bli intressant att testa dessa nya byxor som även har matchande färger till jacken vilket Tobe inte har haft tidigare.

Capto Undercuff V3

Tobe´s svar på hur man håller händerna varma och torra är dessa Undercuff V3 som är en vidareutveckling av föregångaren. På ovansidan hittar man samma slitstarka sympatex tyg med isolering under vilket gör att de andas samtidigt som de har grym motståndskraft mot fartvind och väta. Undersidan består av ett läder som är både smidigt för rörlighet samtidigt som det är otroligt slitstarkt. Helt klart ett par spännande handskar från Tobe.

Terminator hjälm

Tobe har nu kört med hjälmar i rätt många år och utvecklingen fortsätter att göra dessa bättre samt med mer valmöjligheter. Denna hjälm som tillverkas av världskända Airoh Finns i år med en svart orange färg som kommer att matcha bra med Tigerlily kläderna! Hjälmen är en av dom lättaste på marknaden vilket följer Tobe´s lineup där utrustningen är både lätt och stark som det ska vara på premium kläder.

Cordus skotersko

Även fötterna behöver ett bra skydd och dom här kängorna är en smidigare modell och det har man lyckats med tack vare att man skippat innerskon. Dubbla Boa system gör att man kan justera hur hårt man vill att de ska sitta runt vaden eller foten. Låg vikt och en smäcker design ska göra dom smidiga vid aktiv körning men det bästa av allt är kanske att de även är vattentäta!

Revelation goggle

Detta är stora nyheter för Tobe, för första gången har man utvecklat egna goggles vilket vi på Sledtrax tycker är jättekul! Man har väldigt bred foam för skön passform och att det ska täta bra mot hjälmen. Nässkyddet har man anpassat så det ska fungera med Terminator hjälmarna som är väldigt tighta mot ansiktet. De vi ska köra med har en lins som heter Arctic vision och är orange med blå spegel vilket bör fungera i de flesta förhållanden i dagsljus.

SCOTT DS-I DRYO MONOSUIT  

Skoteroverallens revansch är total och även Scott har ett gäng olika att välja på, denna är deras isolerade toppmodell som finns både i grön och svart färg. Materialet är motståndskraftigt både mot vind och vatten. Det finns även gott om ventilation tillsammans med ett gäng olika fickor och luvan är löstagbar efter tycke och smak.

SCOTT ARCTIC GTX GLOVE  

Här har vi en riktig värstinghandske från Scott med Gore-Tex membran, därmed ska handsken vara både vind och vattentät samtidigt som den transporterar ut fukt. Som de flesta vet är en torr hand en varm hand. Insidan av handsken är klädd med läder för maximal styrka och den är även lätt fodrad för att klara vinterklimatet.

KULSHAN SMB BOOT 

En smidig skoterkänga är alltid uppskattad vid teknisk körning och denna från Scott ser riktigt lovande ut. Dubbla Boa system för att kunna justera hur hårt man vill att skon ska sitta och man har skippat innerskon för att kunna göra en smäckrare design. Ett vattentätt membran tillsammans med isolering som ska fungera ner till -40 gör att utvärderingen av denna blir högintressant! 

A IRFLEX PRO 2 VEST PROTECTOR

Man kan vara noggrann med försäkringarna på sina fordon men den viktigaste är faktiskt att vara rädd om sig själv och skydda sig mot skador. Vi rekommenderar alla att köra med skyddsväst som skyddar både rygg samt bröstkorg. Airflex västen är konstruerad så den är mjuk och följsam samtidigt som den ventilerar ut både värme och fukt.

SOFTCON HYBRID KNEE GUARD

Även om det är långt ifrån lika många hjärnceller i knäna som i huvudet tycker vi även dessa är värd att skyddas. Framförallt när inte huvudet används och det blir lite större hopp. De här är också mjuka som ryggskyddet vilket ska göra dom mer bekväma men man har även ett mindre hårt skal utanpå vilket gör att man får det bästa av två världar. Förhoppningsvis står det hårda skalet emot skotrarnas vassa fotsteg och gör så dom håller längre.

550 HATCH ECE HELMET 

Är huvudet dumt får kroppen lida säger ordspråket och det bästa sättet att förhindra det är givetvis ett bra skydd för knoppen. I denna hjälm hittar vi även kärna som kallas för Mips vilket hjälper till att förhindra hjärnskador vid rotationskrafter i en krasch. En stilren kvaltitetshjälm till bra pris som vi ska testa under vintern.

Se till att hålla utkik på Sledtrax för utvärdering av dessa produkter och ni kan även använda sökfunktionen för att hitta tidigare klädguider och utvärderingar. Nu laddar vi för mer snö!

Här kan ni läsa fler KLÄDGUIDER

Tycker ni att produkterna låter intressanta så finner ni mer information hos våra samarbetspartners:

SLEDSTORE

MODSHOP

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen