Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN DEL 3

I denna artikel presenteras kläder och personlig utrustning från de välrenommerade märkena Klim samt FXR, som vi kommer att testa under den kommande säsongen. Allt eftersom kartongerna öppnas upp ökar suget av att bege sig ut i minusgraderna för att se vad dem går för. Hållbarhet, prisvärdhet samt funktionalitet är några av de saker som för oss väger tungt och frågan är hur just dessa kommer att leva upp till förväntningarna. Häng med när vi går igenom en riktigt härlig rad av produkter!

Klim F5 ECE

Klim är märket som genom tiderna gjort sig kända för att ha grym kvalité på sina produkter och denna hjälm är ett klockrent exempel. När vi nagelfar den nyligt uppackade produkten finner vi varenda detalj som perfekt. Modellen, F5, är inte ny för i år och vi har tidigare säsonger utvärderat tidigare årsmodeller där vi funnit dem fungera otroligt bra. Speciellt systemet med andningsskydd som fått oss att ändra sättet att se på hur en skoterhjälm skall fungera. Att man sedan försett den med det klockrena Fid-lock spännet gör bara saken bättre. Till i år ser vi dock vissa skillnader, inte bara i färgsättningarna, vi misstänker att man gjort diskreta ändringar av skärmen vilket gör att hjälmen ser sportigare ut. Specifikationerna är dock precis lika bra som tidigare. Vikten på just denna modell som råkar vara i storlek L är ynka 1210gram och i kartong medföljer en extraskärm, andningsskydd, vindskydd samt en rejäl hjälmväska. Priset för detta är ca 6000 kr vilket på förhand känns fullt rimligt för en hjälm av denna kaliber. Om det första intrycket om kvalitén består efter en lång säsong av skoterkörning det återstår att se.

Klim Edge

Det första intrycket av dessa goggles är lyx. Det är inte bara de nya färgerna som leder en till den tanken utan det är även känslan när man justerar remmen, när man tar lös linserna och när man tar på sig dem. Vadderingen är fast men följsam och känns väldigt len. När vi för fösta gången tar på oss dessa ser vi även att man gjort ett bra arbete med att få bukt med förvrängningar som annars brukar kunna förekomma, även på glasögon med en prislapp som skallrar om en premiumprodukt. Givetvis är dessa försedda med dubbelglas som har ett imskydd som lovar gott. Att byta linser går smidigt genom ett system som förlitar sig både på magnetiskt samt mekanisk låsning. Hur bra glasögonen står emot imma och slitage kommer säsongen att utvisa. Prislappen ligger på ca 2000kr, vilket gör att våra förväntningar är höga.

Klim Valdez Jacket

Skaljackan som gör allt för att hålla dig som förare både varm och torr trots hårda tag. Modellen är inte ny på marknaden men den har till i år fått ett nytt tyg som skall erbjuda samma tålighet som tidigare men samtidigt vara lättare. Jackan är gjort av ett 3-lagers GORE-TEX Pro Shell tyg som skall säkerställa att man håller sig torr, och på utsatta ställen har man lagt till ytterligare förstärkningar. Givetvis har man försett plagget med de funktioner som man förväntar sig från ett plagg designat för skoteråkning så som D-ring, snölås, reflexer samt ventilationsfickor. Prislappen på denna är ca 7200kr vilket gör att vi förväntar oss att premiumplagg av rang. 

Klim Togwotee bib

Näst på tur är byxorna av modell Togwotee Bib, vilket är ett av de mest slitstarka plaggen i klim:s utbud. Detta är det kompromisslösa resultatet av åratal av utveckling som skall göra att man kan förvänta sig en problemfri användning under en lång tid framöver. Likt ovan nämnd jacka är även denna gjord av GORE-TEX Pro Shell materialet och man har designat dem helt omkring en skoteråkares behov. Dragkedjor längs hela benens sidor, D-ring, reflextryck samt en tunnare vaddering om bakdelen för att bara nämna några av funktionerna. Priset är ca 7300kr, vilket visar att plagget skall vara absolut premium.

Klim Adrenaline Pro GTX BOA

Adrenaline Pro GTX har under föregående år uppvisat enastående förmåga att hålla en torr trots riktigt krävande användning. Till i år har man fortsatt att förfina produkten och den skall nu vara bättre än någonsin. Med dubbla BOA spännen kan man efter eget behov välja hur man skall fördela trycket över foten för att få en komfortabel användning även de riktigt långa dagarna. Modellen är vad vi skulle klassa som medelstyv, vilket ger ett visst stöd men samtidigt behåller känslan på ett bra sätt. Prislappen är ca 4500kr och utöver en bra prestanda förväntar man sig även en hållbarhet som är mätbar i år och inte månader. Därför blir det speciellt intressant att se hur dessa håller upp för slitage under detta test.

Klim Inversion GTX

Här är prestanda ledordet. Inte bara att handskarna skall prestera väl och hålla en varm och torr under en lång tid framöver. Den tunna handsken skall även ge riktigt bra grepp samt känsla mot styret, vilket är ett måste vid tuff körning, för att man som förare skall kunna prestera på topp. Handskarna är dessutom gjorda av GOTE-TEX fullt sammanfogade GORE GRIP material vilket gör att man inte får någon skiktning i tyget. Det utlovas även enastående vattentäthet samt andning som skall säkerställa att man är torr om händerna trots krävande användning. Priset är ca 1300kr.


Klim Aggressor pant & shirt

Vi fortsätter på Klim-temat och denna gång med underställ. Modellen heter Aggresson och klim har delat upp denna modell i 3 varianter, 1, 2 och 3. Siffran anger värmegraderingen och vi kommer att utvärdera det varmaste baslagret som dem erbjuder, Aggressor 3.0 som består av 93% polyester samt 7% spandex 255G. Detta är ett antibakteriellt material som skall vara snabbtorkande vilket underlättar framför allt efter skoterturerna. Understället skall ha en god andningsförmåga och en otrolig förmåga att hålla dig varm. Priset ligger på ca 1000kr per plagg.

FXR Helium Lite monosuit

En slimmad monosuit av skalmodell som har ett mycket flexibelt tyg vid namn M-Series Omni-Stretch, och har ett ACMT membran som erbjuder 20 000mm vattenpelare. FXR har inte snålat när det gäller funktioner, Uttagbara knäskydd, torkduk, reflexdetaljer, löstagbar luva och invändiga hängslen bara för att nämna några. Skulle man uppleva att den är för sval går det även att komplettera med ett uttagbart mono-foder. FXR har även lagt ner krut på att minimerat behovet av utstickande kanter, som exempelvis loggor, för att minimera risken av is-uppbyggnad. Priset är ca 6900kr vilket är riktigt konkurrenskraftigt.

FXR Blade Carbon

En mycket lätt kolfiberhjälm i stilren design som skall erbjuda ett riktigt bra skydd i en viktklass om imponerande 1250gram. Skalet är gjort av 100% kolfiber och innandömet av dubbeldensitets EPS som skall ge en god absorberingsfunktion om olyckan väl är framme. Spännet är av klassisk dubbel D-rings variant i Titan och baksidan av hjälpen är anpassad för att kunna användas i kombination med nackskydd. Hjälmen är även kompatibel med utandningsskydd och inredningen är givetvis löstagbar så att man kan tvätta den vid behov. Priset på denna hjälm är ca 4000kr.

FXR Pilot Googles

Modellen Pilot har vi provat under föregående år och vi vet att man tidigare lyckats få till ett mycket bra synfält, som är mycket stort tack vara en tunn ram men även helt fritt från förvrängningar. Till i år har man förfinat modellen ännu mer och man utlovar ännu bättre övergripande passform och komfort. Nässkyddet är löstagbart och i förpackningen får man även med extra klarglaslinser samt en förvaringspåse. Priser är ca 1360kr vilket även detta är riktigt konkurrenskraftigt. Vi ser fram emot att se hur denna uppdaterade variant fungerar under kommande säsong.

FXR Helium Boa Boot

En smidig skotersko bestyckad med BOA-system för att göra det enkelt för användaren att justera hur hårt man vill dra åt snörningen. Man har dubbla infästningspunkter för snölåset, vilket passar klockrent mot FXR:s övriga utbud och man ska aldrig behöva oroa sig över att snölåset kliver av från skaftet av skon. Under skon finner man en rejäl sula som utlovar god hållbarhet och på utsatta områden sitter det 2mm tjockt gummi som skall säkerställa att man kommer kunna slita på dessa under en lång tid. Priset för ett par Helium Boa är ca 3600kr

FXR Pro-tec Leather Glove

För att hålla händerna varma nyttjar FXR 150g Thinsulate isolering och för att mota bort vätan är dem försedda med ett membran av HydrX Pro. På ovansidan av handen samt runt knogarna har man finner man skydd som skall mota bort även de envisaste kvistarna som kan komma i ens väg. Som namnet avslöjar är även en stor andel av handsken i läder för en slitstark produkt. Detta ser ut att vara ett bra all-round alternativ där man nått en balans mellan smidigheten i tunnare handskar och värmande egenskaperna från lite tjockare handskar. Priset för dessa är ca 1150kr

FXR Tenaciuos merino

Att merinoull är ett underbart material för underställ är inget nytt under vår sol. Som namnet avslöjar består dessa av just detta merinoull, 80% av det för att vara exakt. På så sätt skall man se till att kunna hålla värmen även om man skulle svettas till en sådan grad att man blöter ner plagget. Givetvis är materialet anti-bakteriellt och har en väldigt bra andningsförmåga. Med detta bas-lager har man goda förutsättningar för att hålla sig varm även de mest krävande dagarna. Om dem håller oss varma samt om dem håller upp bra mot slitage från exempelvis knäskydd och användning av ryggsäck, det kommer vi att ta reda på under denna säsong. Priset för dem ligger på ca 1000kr per del.

Här kan ni läsa fler KLÄDGUIDER

Tycker ni att produkterna låter intressanta så finner ni mer information hos våra samarbetspartners:

SLEDSTORE

FXR SHOPPEN

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen