Kontakta oss

Produkter

JETHWEAR PHASE HJÄLM – MED MIPS TEKNOLOGI

Säsongen närmar sig med stormsteg och förutom ny maskin är det säkert många som tittar på att köpa ny personlig utrustning. Att skydda både kropp och knopp har dom flesta av oss anammat vid det här laget. I den här artikeln ska vi titta närmare på Jethwear Phase hjälmen, en uppdaterad störtkruka som Jethwear släppt till denna säsong med lite extra fokus på att skydda det vi har innanför pannbenet.

Det finns en uppsjö med hjälmar ute på marknaden och många av dom är riktigt snygga rent designmässigt, förutom grymt utseende har flera fabrikat modeller som är väldigt lätta och väger in under 1 kilo. Till denna säsong har Jethwear släppt en uppdaterad modell av den populära Phase hjälmen, här är det inte fokus på att ta ner så många gram som möjligt utan att skydda extra istället. Nytt med Phase hjälmen denna säsong är nämligen Phase´n med MIPS.

MIPS har säkert de flesta av oss hört, men vad står för det för? MIPS är förkortning av ”Multi-directional Impact System”. Man kan enkelt säga att det extra lager som hjälmen har fått (MIPS) kan rotera och röra sig lite, det i sin tur gör att kraften fördelas ut vid en smäll. Det här har visat sig vara effektivt för att minska skadan på hjärnan och framförallt vid en smäll från sidan. MIPS kan du hitta idag i flera typer av hjälmar, inte bara i de som hör hemma inom powersports. Förutom att årets Phasehjälm har fått extra skydd är den även utrustad med FIDLOCK. Det här är en liten detalj som kan låta banal men om sanningen ska fram är det otroligt skönt att ha. FIDLOCK är ett magnetspänne som gör att du smidigt och säkert kan spänna på och av hjälmen, du behöver inte stå och böka längre med kalla händer.

Likt tidigare modeller kan du ta lös interiören för att tvätta upp den efter ansträngande helger bakom styret. Hjälmen finns i flera snygga färger och väger in på ca 1300 gram beroende på storlek. Det ärfortfarande en generös ventilation i hjälmen för att hålla ner tempen. Under de kallare dagarna kan du montera medföljande andningsmask. Med tanke på hur mycket föregående Phase modell har sålt kan vi inte annat än tro att även detta kommer bli en storsäljare, krukan blir din för 2499kr.

VAR MED OCH TÄVLA OCH VINN HJÄLMEN

BESTÄLL DIN HJÄLM

LÄS OM FLER PRODUKTER

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen